Gürcistan, 1 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girecek Yabancı ve Vatansız Kişilerin Hukuki Statüsünü yeni bir yasa ile onayladı. 9 Haziran 2015 tarihinde izin verilen maksimum kalış 360 gün olarak tekrar uzatıldı. Tüm vize muafiyeti hakkı olan ülke vatandaşlarına en fazla 360 gün kalmalarına izin verilir.
2.Türkiye ile Gürcistan arasında mevcut vize rejimine göre, iki ülke vatandaşları her girişte 90 günü aşmayan turistik amaçlı seyahatleri için Gürcistan'a vizesiz olarak girecek ve bu süre bitmesinden önce çıkış yapacaktır.
Bu Ziyaretçi e-Vizesi seyahat eden kimselerin turizm ve ticaret amacıyla ülkeye giriş yapmalarına izin verir ve Gürcistan'da 90 Giriş Başına Gün veya 90 Giriş Başına Gün kadar kalmalarına imkân verir. Gürcistan e-Vizesi başvurucu süreci çok basittir ve %100 çevrim içidir.
Gürcistan vatandaşlarının Türkiye'de ikamet izni alması hem çok kolay hem de sanıldığının aksine pahalı değildir. Türkiye'de oturma izni almak için pasaportunuz yeterli. Sizin adınıza bütün işlemleri uzman ekibimiz yapıyor ve ilk başvuruda dilerseniz 2 yıllık ikamet izni almanıza olanak sağlıyoruz.
Oturma izni bulunmayan yabancı uyruklu kişilere 180 günde toplam 90 gün süre verilir. (Örneğin Sarp Sınır Kapısından Türkiye'ye kimlikle giriş yapan Gürcistan vatandaşına verilecek süre 180 günde 90 günü geçemeyeceğinden taşıtına da en fazla 90 gün süre verilir.)
İlgili 25 soru bulundu
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
Artı olarak E-ikamet harç bedelleri ve kart ücretleri de mevcut. Harç bedelleri genellikle kalacağınız süreye ve ülkenize göre değişim göstermektedir. Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 2.160 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir.
Gürcistan'a yatırım yapmak isteyen yabancılar, Gürcistan vatandaşları ile aynı haklara sahiptirler. ⁵ Yani eğer bir Türkiye vatandaşı, Gürcistan'da ev satın almak isterse, ilgili makamlara başvurarak bunu gerçekleştirebilir.
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) ve Hizmet Pasaport sahipleri Gürcistan Çalışma Vizesi, Gürcistan Öğrenci vizesi ve Gürcistan Aile Birleşimi Vizesi alacak kişilerin Gürcistan Konsolosluğuna Müracaat yapmaları gerekmektedir.
Resmi gazetede yayınlanan 6455 sayılı Kanun gereğince Sarp Hudut Kapısından Gürcistan'a çıkış yapacak Türk Vatandaşları 15 TL harç ödeyecekler.
Gürcistan Batum"un içinde Turkcell hattını yakalamanız mümkündür. Özellikle nüfus cüzdanıyla Batum"a geçen Karadenizliler yurtdışı dolaşıma çıkmadan yurtiçi tarifesiyle görüşme yapmaları mümkündür.
Batum'da 1+1 odalı eşyalı bir daire 400 dolardan başlayıp 1590 dolara kadar çıkabilmektedir. Kutaisi'de 2+1 odalı eşyalı bir daire 150 dolardan başlayıp 2000 dolara kadar çıkabilmektedir.
Gürcistan'a girdikten sonra, izin belgenizi düzenlemek için kırk beş gününüz var. Bunu yapmak için, Tiflis'teki Kamu Hizmeti Salonunu ziyaret etmeniz ve kayıt onayınız, ödenmiş öğrenim ücretleri makbuzu ve pasaportunuz gibi belgeleri teslim etmeniz gerekir. Bundan birkaç gün sonra size Öğrenci İkamet İzni verilecektir.
Gürcistan, 1 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girecek Yabancı ve Vatansız Kişilerin Hukuki Statüsünü yeni bir yasa ile onayladı. 9 Haziran 2015 tarihinde izin verilen maksimum kalış 360 gün olarak tekrar uzatıldı. Tüm vize muafiyeti hakkı olan ülke vatandaşlarına en fazla 360 gün kalmalarına izin verilir.
Gürcistan'ın resmi dili Gürcüce'dir; Abhazya özerk cumhuriyetinde Abhazca da resmi dil kabul edilmiştir. Güney Kafkas dillerini konuşan nüfusun oranı % 83'8dir (Buna Gürcüce, Megrelce, Lazcave Svanca dahildir). Kalan nüfusun % 6,5'i Azerice, % 5,7'si Ermenice ve % 4,5'i başka dilleri konuşur.
Avrupa Birliği'nin Gürcistan vatandaşlarına uyguladığı vize 2016 yılından itibaren kaldırılacağı açıklanmıştır. Gürcistan vatandaşları 28 Mart 2017 tarihinden itibaren Avrupa Birliği'nin Schengen Bölgesi'ne girişte vize muafiyetinden yararlanabilmektedirler.
Dünyanin En Ucuz Ülkesi Gürcistan
Dünya'nın geçim bakımından en ekonomik ülkelerinden bir tanesi Gürcistan'dır. Gürcistan yaşamış olduğu ekonomik krizin etkilerini uzun süre üzerinden atamamıştır ve bu durum kimi yerlerde kalıcı izler bırakmıştır.
Gürcistan vatandaşı olma prosedürleri maddelerine göre vatandaşlık almak isteyen küçüklerin vatandaşlık alabilmeleri için Gürcistan'da 5 yıl yaşama zorunluluğu kaldırılmıştır. Ayrıca mal varlıkları olması zorunluluğu da artık yoktur.
Toplam 4,5 milyon kişiden oluşan Gürcistan nüfusunun bir kısmı (yaklaşık 600 bin kişi) Türklerden oluşmaktadır. Türkler,başkent Tiflis dışında Marneuli, KvemoKartli, Bolnisi, Dmanisi, Kardabani,Kaheti, ShidaKartli illerinde yaşamaktalar.
Geleneksel ekonomik faaliyet olan tarımsa halen halkın en önemli geçim kaynağı olup istihdamın yarısından fazlası tarım alanında faaliyet göstermektedir. Yetiştirilen başlıca ürünler; çay, fındık, turunçgiller, üzüm ve sebzelerdir. Ayrıca hayvancılık faaliyetleri de yaygındır.
Gürcistan'dan vatandaşlık alabilmek için başvuru yapılması, yalnızca ülke sınırları içinde şahsi olarak kabul edilir. Gürcistan vatandaşı olmak isteyen kişiler, Gürcistan Adalet Sarayı'na gerekli olan evrakları ile beraber başvuru yaparak vatandaşlık başvurusunda bulunabilirler.
Hangi Avrupa Ülke Ev Alınca Vatandaşlık Veriyor? Ev alınca vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri; Malta, Letonya, ispanya, Portekiz ve Yunanistan'dır. Karadağ, İrlanda ve Makedonya Avrupa Birliği'nde yer almayıp Avrupa Kıtası'nda yer alan ve gayrimenkul karşılığı vatandaşlık veren ülkelerdir.
Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir.
“Kesintisizlik” ile kastedilen ise; yabancının bahse konu beş yıl içerisinde, on iki aydan fazla yurt dışında olmayacak şekilde ülkede ikamet etmiş olmasıdır. Yani yabancının bu beş yıl içinde toplam on iki aydan uzun bir süre boyunca ülkeden ayrı kalmaması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri