İngiliz Sheffield Üniversitesi'nden bilim adamları, Titanik'in sulara gömülmesine neden olan buzdağının boyutlarını ve yaşını hesaplamayı başardı. İngiltere'de yayımlanan Times Gazetesi'nin pazar ekinde yer alan habere göre 'Katil Buzdağı' en az 100 bin yaşındaydı.
Buzdağının görülmesi
14 Nisan 1912 saat 23.39'da (gemideki saat), Titanic, New Foundland'ın Grand Banks güneyi açıklarında seyir etmekteydi. Gözcü Frederic Fleet gemi'nin ön tarafında tam olarak seçilemeyen büyük bir buzdağı fark etti. Fleet geminin çan'ını üç kez çaldı ve köprüye telefon etti.
İngiliz ticaret gemisi Mesaba, 15 Nisan 1912'de Atlantik'i geçerken Titanik'e bir uyarı telsiz mesajı gönderdi. Mesaj, batmaz olarak tanımlanan Titanik tarafından alındı, ancak geminin ana kontrol merkezine ulaşmadı. O gecenin ilerleyen saatlerinde Titanik buzdağına çarptı ve battı.
suya düşen buz kütlesi, yeni adıyla buz dağı, akıntılarla birlikte güneye doğru yol almaya başlar. grönland kıyılarında yolculuğuna başlayan bu buz dağı, akıntılarla birlikte önce baffin körfezi'ne oradan labrador denizi'ne ve tarih 1912'yi gösterirken nihayet atlas okyanusu'na ulaşır. buraya kadar tam 8000 km yol kat ...
Titanik, 10 Nisan 1912 tarihinde İngiltere'nin Southampton limanından Amerika Birleşik Devletleri'nin New York şehrine yolculuk yapmak üzere yola çıkan bir yolcu gemisiydi. Ancak 14 Nisan 1912'de, yolculuğunun dördüncü gününde Atlantik Okyanusu'nda bir buz dağına çarparak battı.
İlgili 19 soru bulundu
Gemide mürettebat dahil toplam 2 bin 224 kişi vardı. Gemi New York'a doğru giderken 15 Nisan gecesi büyük bir buzdağına çarptı. Birkaç saat içinde de battı. 1514 kişi hayatını kaybetti. Gemide hiç Türk yolcu yoktu.
Ancak ana gemiden Titanik batığının olduğu 3 bin 800 metre derinliğe dalış hemen hemen 2 saat sürüyor. Denizaltıyla irtibatın dalış başladıktan 1 saat 45 dakika sonra kesildiği biliniyor.
RMS Titanic, 15 Nisan 1912 tarihinde Southampton'dan New York'a yaptığı ilk seferinde bir buzdağına çarptıktan sonra sulara gömülen White Star Line şirketine ait bir transatlantik yolcu gemisidir. 1,500'ü aşkın erkek, kadın ve çocuk hayatını kaybetmiştir. 705 kişi hayatta kalmıştır.
14 Nisan'ı 15 Nisan'a bağlayan gece yarısı Titanic, Kuzey Atlantik sularında bir buzdağına çarptığında 3. sınıf yolcuların kurtarma botlarına ulaşabilmek için statüleri gereği çok küçük bir şansları vardı. Neshan Krekorian, 10 numaralı kurtarma botuna indirilişi esnasında atlayarak yaşamını kurtarmayı başardı.
Kıyafetlerinden, görünümlerinden ve hislerden yola çıkarak birinci sınıf yolcu olduğu varsayılan cesetler mumyalanmış ve tabutlara yerleştirilmişti. İkinci sınıf yolcular mumyalandı, ancak sadece kefene sarıldı. Üçüncü sınıf yolcular mumyalanmadı ve denize gömülmek üzere kefende saklandı.
Gerçek bir hikaye olan Titanik filmindeki Jac ve Rose karakterlerinin gerçek bir aşk yaşayıp yaşamadığı tam olarak bilinmemektedir. Titanik gemisi içerisinde bir aşk yaşlandığı fakat film ile birebir aynı şeyi yansıtmadığı da bilinmektedir.
Hemen ardından ön tarafın su ile dolması bir de üstüne su altında kalması durumunda basınca dayanamayan kıç tarafı ortadan ikiye ayrıldı ve aşağıdaki durum oluştu. Bir süre sonra kıç tarafı da battı Titanik'in.
Enkaz şu anda Newfoundland sahilinin yaklaşık 400 mil (640 km) güneydoğusundaki bir bölgede yaklaşık 3,8 km derinlikte yatıyor.
Titanik doğaya geri dönüyor." Güçlü okyanus akıntıları, tuzlu su ve demir yiyen bakteriler geminin yok olmasına yol açıyor. RMS Titanik gemisi 100 yıldan uzun bir süredir suların altında, Kanada'nın Newfoundland and Labrador eyaletinin 600 kilometre açığında yer alıyor.
Buzdağı; büyük bir su kütlesinde serbest yüzen, tatlı sudan müteşekkil, büyük buz kütlesi. Buzdağlarına Kuzey ve Güney Kutbu çevresindeki denizlerde ve Arktik bölgelerdeki buzul göllerinde ve haliçlerinde (fiyord) rastlanır. Baffin Körfezi'nde bir buzdağı Lago Argentino'da bir buzdağı.
Gemi, 15 Nisan 1912'de bir buz dağına çarptıktan sonra Kuzey Atlantik'in sularına gömüldü. Kazada 1514 kişi yaşamını yitirdi, bunlardan bazıları buz gibi soğuk sularda donarak can verdi. Birkaç saat sonra kaza yerine ulaşan Carpathia gemisi 710 kişiyi kurtardı.
Kişi başı maliyeti 250 bin dolar
İngiliz dev yolcu gemisi Titanik 1912'de çıktığı ilk seferinde buzdağına çarparak batmış, 1500 kişi hayatını kaybetmişti. Yolcu gemisinin hikayesi başta 1997 yapımı Titanik filmi olmak üzere çeşitli kurgu, belgesel, yapım ve filmlere konu olmuştu.
O dönem hizmet veren en büyük okyanus gemisi unvanına sahip Titanic, 14 Nisan 1912 Pazar günü saat 23:40'da bir buzdağına çarptığında gemide yaklaşık 2,224 kişi vardı.
Titanik filminde, gemiden kurtulan kazazede Rose'un yaşlılığını canlandıran Gloria Stuart, 4 Temmuz 1910 tarihinde California'nın Santa Monica kentinde dünyaya geldi. Drama ve felsefe eğitimi alan ünlü aktris, kariyerine tiyatroyla adım attı ve daha sonra Hollywood yapımı filmlerde rol aldı.
Titanic'in batığı 4 bin metre derinlikte bulunuyor. 1912'de batan geminin enkazı 1985'te keşfedilmişti. Titan'ın ani bir basınç sorunuyla, su altında “içe doğru patladığı” ifade ediliyor.
RMS Titanic, 15 Nisan 1912 sabahının erken saatlerinde Kuzey Atlantik Okyanusu'nda, geminin Southampton'dan New York'a gerçekleşen ilk seferinin dördüncü günü battı.
Denizaltıdakilerin havacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation'ın sahibi İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistanlı iş adamı Şahzada Davud ve oğlu Süleyman Davud, denizaltının sahibi olan OceanGate şirketinin kurucusu ve CEO'su Stockton Rush ve Fransız denizaltı pilotu Paul Henry Nargeolet olduğu biliniyordu.
96 saatlik oksijen kapasitesi nedeniyle denizaltıyla irtibatın kesilmesinin hemen ardından arama çalışmaları başlatıldı. Ancak Titan'ın enkazına perşembe günü ancak ulaşılabildi.
Gemide sadece bin 178 kişiye yetecek kadar filika bulunuyordu. Birkaç saat sonra kaza yerine ulaşan Carpathia gemisi 710 kişiyi kurtarmıştı. Çok sayıda romana ve filme konu Titanik'in enkazı, 1985'te Newfoundland bölgesinin 645 kilometre açığında deniz bilimci Robert Ballard tarafından bulunmuştu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri