Özbekistan vizesi kalktı mı? Özbekistan vize uygulamalarında değişiklik yaptığını bildirmiştir. T.C. Umuma Mahsus (bordo), hususi ve hizmet pasaportu sahibi olanlar 3 Şubat 2021'de imzalanan yeni kararnameye göre Özbekistan'a 30 günü aşmamak koşuluyla vizesiz seyahat edebilecekler.
Özbekistan Türk vatandaşlarına seyahatlerinde 30 günü aşmamak koşuluyla vize muafiyeti uyguladığını bildirdi. Özbekistan Türkiyenin de aralarında bulunduğu 7 ülkenin vatandaşlarına 30 günlük vize muafiyeti tanıdığını açıkladı. Bu sayede Türk vatandaşları vize almadan 30 gün boyunca Özbekistana seyahat edebilecekler.
Yalnızca diplomatik ve umumi pasaport hamili Özbekistan vatandaşları vizeden muaftır. Ülkeye her girişinde 30 günden fazla kalmayacak olan Özbekistan vatandaşları, 180 gün içerisinde toplamda 90 güne kadar vizesiz olarak seyahat edebilmektedir.
2644 numaralı Tapu Kanunu'nun 35. maddesine göre yabancı uyruklu kişiler, yasal sınırlamalara uymak kaydıyla Türkiye'den ev satın alabilirler. Yabancıların gayrimenkul satın almaları için Türkiye'de oturum iznine sahip olmaları gerekmemektedir.
Türkiye'ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
90 günlük sınır aşıldıktan sonra AB'ye dönüş
Eğer birkaç gün aşılmışsa zaten sadece uyarı alırsınız. Birkaç hafta aşılmışsa para cezası ancak daha uzun süreler aşılmışsa hapis ve sınır dışı uygulaması söz konusu olur. İşte bu şekilde gönderilmiş olanlar için geri kabul edilmeme süresi 2 ila 10 yıl arasında değişebilir.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Tapu amaçlı ikamet izni alabilmek için İstanbul Ankara Bursa İzmir Antalya gibi 30 büyük şehirde en az 75 bin dolar küçük şehirlerde ise en az 50 bin dolar değerinde bir konut satın almanız gerekiyor.
Türkiye'den Özbekistan'a hava yolu, demir yolu veya kara yolu ile gidebilirsiniz. En çok tercih edilen seçenek olan hava yolu ile İstanbul'dan Taşkent, Semerkant ve Fergana şehirlerine Türk Hava Yollar, Lufthansa ve Uzbekistan Airways gibi havayolları ile direkt veya aktarmalı olarak rahatça ulaşabilirsiniz.
Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir.
Oturum izin belgeleri, ikamet adreslerine gönderilmektedir. Oturum izni başvuru ve uzatma başvuruları e-ikamet üzerinden yapılır. İlk defa oturum iznine başvuran Özbekistan vatandaşlarının sistem tarafından kendilerine verilen randevu gün ve saatinde bulunduğu ildeki İl Göç İdaresinde bulunması gerekmektedir.
Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 1.500 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir. Ayrıca Türkiye'de ilk defa ikamet alacaksanız tek giriş vize harcı da ödemeniz zorunludur.
Özbekistan yasalarına göre çifte vatandaşlık söz konusu değildir, eski vatandaşlık zorunlu olarak reddedilmelidir. En az 5 yıl süre Özbekistan'da konaklama zorunluluğu vardır. Öncelikle çalışma izni üzerinden oturum izni alınması gerekmektedir.
Özbekistan Çalışma Vizesi: Anılan ülkede çalışma iznine sahip olmak için, Özbekistan Çalışma Bakanlığı birimine başvuru yapılması zorunludur. İzni alabilmek için çeşitli belgeler istenmektedir. Onaylanan izinler, 6 ay ya da 1 yıl süre için verilmektedir.
ÖZBEKİSTAN: Diplomatik ve umuma mahsus pasaport hamilleri her 180 gün içinde 90 güne kadar vizeden muaftır. Diğer resmî pasaport hamilleri ise vizeye tabidir. PAKİSTAN: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup istizan gerekir.
Türkiye'ye turistik amaçlar ile gelecek olan Özbekistan vatandaşlarının, vize muafiyetinden daha uzun süre kalabilmeleri için turistik ikamet izni almaları gerekmektedir. Turistik oturma izni başvuruları kısa dönem ikamet izni kapsamında değerlendirilmektedir.
Türklerin konut tercihi nasıl izleniyor? Yapılan araştırmaya göre gurbetçi Türklerin yurt dışından en çok konut aldığı ülke 1 milyon 800 bin rakamıyla Almanya olurken, onu 120 binle Fransa izliyor. Türklerin dünyada en çok ev aldığı şehir Berlin iken, ABD'de ise New York, Miami, Los Angeles ve San Diego başı çekiyor.
Hangi Avrupa Ülke Ev Alınca Vatandaşlık Veriyor? Ev alınca vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri; Malta, Letonya, ispanya, Portekiz ve Yunanistan'dır. Karadağ, İrlanda ve Makedonya Avrupa Birliği'nde yer almayıp Avrupa Kıtası'nda yer alan ve gayrimenkul karşılığı vatandaşlık veren ülkelerdir.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Vergi Borcu Olanlara Konsolosluk Vize Verir mi? Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki konsolosluklar maliye polisi gibi çalışan kurumlar değildir. Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez.
Vize başvurları için vadesiz banka hesaplarının kullanılması gerekir. Banka hesabında bulunan altın ve döviz hesapları ek gelir belgeleri olarak sunulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri