%30 ve %100 ingilizce bölümlerde hazırlık zorunludur fakat muafiyeti verebilirsen okumana gerek yok, Türkçe bölümlerde ise bazılarında isteğe bağlı hazırlık vardır adı üstünde o da İsteğe bağlı hazırlık programına katılırsan hazırlığı geçmene gerek yoktur yalnız sertifika alamazsın.
İngilizce hazırlık okuyabilir miyim? Öğretim dili Türkçe olan bölümlerde İngilizce Hazırlık Programı isteğe bağlı olarak okutulmaktadır.
Yabancı Diller Bölümü
Zorunlu Hazırlık Sınıfları: Yabancı dil ya da kısmen yabancı dil eğitim ve öğretim görecek olan öğrenciler zorunlu olarak bir yıl (en az bir yarıyıl) süreyle hazırlık sınıfına devam eder.
Yabancı dil için hazırlık olan üniversitelerde hazırlık okumak zorunludur ancak üniversitenin düzenlediği seviye belirleme sınavının sonucuna göre öğrenci hazırlığı okumadan direkt 1. sınıfa geçebileceği gibi, sadece yarı dönem ya tam bir yıl hazırlık okuyabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.
Zorunlu hazırlık programı bulunan bölümler 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Kayıt Kılavuzunda belirtilmiştir. (2) Eğitim-öğretim yılı başında (Eylül ayında) yapılan Düzey Belirleme Sınavına girmezsem ne olur? Sınava girmeyen öğrenciler lisans eğitimlerine başlayamaz ve Hazırlık Programına dahil olurlar.
Hazırlık Sınıfından başarı ile mezun olduğunuzda CEFR (Common European Framework)'e göre B1+ ve buna karşılık gelen GSE (Global Scale of English) ölçeğinde de 51-58 bandında İngilizce seviyesi ile mezun olursunuz. 5.
3. “Zorunlu hazırlık” ve “İsteğe bağlı hazırlık” ne demektir? “Zorunlu hazırlık” kayıt yaptırdığı bölümünde %100 İngilizce eğitim alacak öğrenciler içindir. “İsteğe bağlı İngilizce hazırlık” ise %100 Türkçe eğitim veren bölüm öğrencilerinin aldığı zorunlu olmayan hazırlık programıdır.
MADDE 10 – (1) Tıp Fakültesinde hazırlık eğitimi zorunludur.
Hazırlık sınıfı hem yabancı dilini geliştirir hem de okula adaptasyonunu sağlar. Eğer okulun öğrenci kulüpleri, kantinleri, kütüphanesi, eğlence alanları gibi tüm imkânlarından faydalanmayı düşünüyorsan hazırlık sınıfı, okul hakkında yapacağın araştırmalar için de kolaylık sağlar.
Üniversitemize bağlı fakülte ve yüksekokulların çeşitli bölümlerinde eğitim-öğretim dili; tamamen (%100 oranında), kısmen (%30 oranında) yabancı dil veya Türkçe olarak tanımlanmaktadır. Söz konusu yabancı diller ise, İngilizce, Fransızca ve Almancadır.
Öğretim dili tamamen Türkçe olan programlarda, mesleki yabancı dil dersleri verilebilecek. Bu programlarda zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı açılamayacak, ancak Yükseköğretim Kurumu'nun senato kararı ile isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı açılabilecek.
Öğretim dili tamamen Türkçe olan programlar için İngilizce Hazırlık öğretimi yoktur.
Önlisans kapsamına giren eğitim programları meslek yüksekokulu (MYO) olarak da ifade ediliyor. Meslek yüksekokulları 2 yıl eğitim verirken bazı bölümlerde yabancı dil hazırlık programları bulunuyor. Bu durumda eğitim süresi 3 yıla çıkabiliyor.
Zorunlu Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Bu bir yılın sonunda başarılı olan öğrenciler takip eden akademik yılın başında Üniversite'deki programlarında derse başlarlar; başarılı olamayanlar ise bir yıl daha hazırlık eğitimi almalıdırlar.
Hazırlık sınıfına dahil edilen öğrenciler, üniversitelerin belirlediği dönem boyunca eğitimlerini devam ettirir. Hazırlık sınıfı diğer öğrenim yıllarına dahil edilmez. 4 yıllık üniversite okuyacak olan bir öğrenci, hazırlık sınıfıyla birlikte toplamda 5 yıl eğitim görür. Üniversitede Hazırlık Okumak Ne Anlama Gelir?
Zorunlu hazırlıktan başarısız olursam ne olur? Zorunlu hazırlık eğitiminden başarısız olan öğrenciler, güz dönemi başında yapılan yeterlik sınavına girmelidir. Bu sınavda da başarısız olmaları durumunda, takip eden sene hazırlık eğitimini tekrarlarlar.
9. Hazırlık eğitimi süresi ne kadardır? Cevap: Hazırlık sınıfı eğitiminin süresi, iki yarıyıldan oluşan bir akademik yıldır.
İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık programı ücretsizdir, ancak öğrencilerimizin kayıtlı oldukları Fakülte, Yüksekokul veya Meslek Yüksekokulunun öğrenim ücreti yükümlülüğünü yerine getirmeleri gerekir.
Cevap: Üniversiteye ilk defa kayıt yaptıran öğrenciler, ön kayıt sistemi üzerinden ya da Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından hazırlanan matbu dilekçe/form kullanılarak başvuru yaparak isteğe bağlı hazırlık sınıfına yerleştirilmek istediklerini beyan ederler.
Hazırlık sınıflarında haftada kaç saat ders verilmektedir? Tekrar grupları haricinde, A2, B1, B1+, B2, B2+ ve C1 seviyeleri için haftada 23 saat yüz yüze ders verilir.
1-Hangi öğrenciler Yabancı Dil Hazırlık Programı okuyabilirler? -Üniversiteye yeni kayıt yaptıran ve bölümünde zorunlu veya isteğe bağlı hazırlık sınıfı bulunan öğrenciler Yüksekokulumuzda Yabancı Dil Hazırlık Programını okuyabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri