Gecikme faizi oranı nedir? Bireysel müşterilerimiz için gecikme faizi oranı 21 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla aylık %2,5 olarak hesaplanmaktadır.
1-Faturanın son ödeme tarihinde ödenmemesi halinde, aboneye kısa mesaj ile, faturanın son ödeme tarihi + 1. günden sonra, ve kısıtlama tarihinden de en az 7 gün önce olacak şekilde hattının kısıtlanacağına dair bilgi verilir.
21.07.2022 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan 20.07.2022 tarih ve 5801 sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla, 6183 sayılı Kanun'un 51. maddesinde yer alan gecikme zammı oranı her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere %2,5 olarak yeniden belirlenmiştir.
1-Faturanın son ödeme tarihinde ödenmemesi halinde, aboneye kısa mesaj ve mail ile, faturanın son ödeme tarihi + 1. günden sonrave kısıtlama tarihinden de en az 7 gün önce olacak şekilde aboneliğin kısıtlanacağına dair bilgi verilir.
Yasal olarak fatura 1 gün gecikirse 1 günlük faiz ya da zam alınır.
İlgili 17 soru bulundu
a) Faturanın veya eş değer ödeme talebinin borçlu tarafından alınmasını takip eden otuz günlük sürenin sonunda. b) Faturanın veya eş değer ödeme talebinin alınma tarihi belirsizse mal veya hizmetin teslim alınmasını takip eden otuz günlük sürenin sonunda.
30 gün içerisinde borcunuzu ödeyerek kapanan hattınızı aktif hale getirebilirsiniz. Bu süreden sonra da faturanızı 3 ay boyunca ödemezseniz borcunuz için yasal takip başlatılır.
Cep faturası ödemeyene 37 gün süre.
Sözleşmeli bir hattın borçlarını 3 ay ödemediğin zaman, hattın sözleşmesi iptal olur. Geriye kalan tüm borçlar 4. aya yansır. 4. ayın sonunda icralık olabilirsin. Sözleşmeli bir hattın borçlarını 3 ay ödemediğin zaman, hattın sözleşmesi iptal olur.
Düzenlemede, satın alınan telefonun borcu ödenmezse cihazın IMEI numarası kara listeye alınarak kullanıma kapatılması da yer alıyor. İşte ayrıntılar... Operatörlerin taahhütlü kampanyalarla sattıkları cep telefonları, tüketicinin borcunu ödememesi üzerine cihaz kara listeye alınacak ve haberleşme hizmeti verilmeyecek.
Özet. 21 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan; Cumhurbaşkanı Kararı ile gecikme zammı oranı aylık %2,5 olarak yeniden belirlenmiştir. Yasal düzenleme gereği, gecikme zammı oranının değişmesiyle birlikte, gecikme faizi oranı ve pişmanlık zammı oranı da %2,5 olmuştur.
Gecikme faizi hesaplama formülü: Gecikme faizi = Geciken anaparanın tutarı x Geciken gün sayısı (Gecikme faizi / 30)
Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı ile gecikme zammı oranı, 21 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylık % 2,5'e yükseltilmiştir (önceki % 1,6).
Turkcell taahhüt bitince ne olur diye araştırıldığında sözleşme sonunda herhangi bir işlem yapılmazsa doğrudan indirimsiz fiyatlardan kullanıma devam edilir. Bu fiyatlar genellikle taahhüt fiyatlarından yüksek olacaktır. Güncel ücret tarifelerine Turkcell internet sitesi üzerinden erişilebilir.
6. Ödenmemiş fatura için faiz işlenir.
Ve ödemediğiniz her gün özelinde faiz işlendiği için çok daha yüksek bir miktar para ödemek durumunda kalabilirsiniz.
İİK m.340'taki düzenlemeye göre;
“111 inci madde mucibince veya alacaklının muvafakati ile icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme şartını, makbul bir sebep olmaksızın ihlal eden borçlunun, alacaklının şikâyeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir.
Elektrik faturasının son ödeme tarihinde ödeme yapılmazsa tüketiciye ikinci bir bildirim yapılır ve bu bildirimi takip eden 5 gün içinde elektrik faturası ödenmezse elektrik kesilir.
e-Fatura Kaç Gün Geriye Dönük Kesilebilir? Geriye dönük e-fatura kesme süresi 7 gündür. e-Fatura en fazla 7 gün geriye kesilebilir.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi fatura aynı zamanda taraflar arasındaki ticari ilişkinin ispatı niteliğindedir. Dolayısıyla faturada düzenlenen bedel ödenmediği takdirde faturayı delil olarak gösterilerek ilamsız icra yoluna başvurulabilir. İlamsız icra ile borcunu ödemeyen kişi adına icra takibi başlatılır.
Bireysel müşterilerimiz için gecikme faizi oranı 21 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla aylık %2,5 olarak hesaplanmaktadır.
Gecikmiş dönem fatura borçlarınızı ödemediğiniz takdirde suyunuz kapatılacaktır. Suyu kapatılan aboneler borçları ile birlikte su açma bedelini de ödemek zorundadırlar. Geçmiş dönem fatura borçlarınızı tüm TİSKİ Şubeleri, tiski.gov.tr, bankalar ve PTT online veznelerinden ödeyebilirsiniz.
Faturalı Hat
5327575555'yi arayarak faturanızı taksitlendirme işlemi için başvuruda bulunabilirsiniz. Taksitlendirme işlemi için müşteri temsilcimiz kriterlerinizi kontrol edip uygunsa faizsiz olarak faturanızı taksitlendirecektir.
Faturamın son ödeme tarihini nasıl öğrenebilirim? Turkcell.com.tr anasayfasından hesabınıza giriş yapın. Ana menüdeki en altta bulunan "İşlem Merkezi" seçeneğinin altındaki "Faturalarım" seçeneğine tıklayın. Önünüze gelen sayfada güncel fatura tutarınızı ve hemen altında kesilmiş son faturanızı görebilirsiniz.
Aktif Kullanım Süresi 1 Ekim 2010 tarihinden sonra en düşük yükleme miktarını yüklemiş ya da en düşük lira transfer almış aboneler için 180 gündür. Bu süre içinde bakiyeniz olduğu sürece arama yapabilirsiniz.
Borcunuzu ödemeniz halinde operatörünüz tarafından en kısa sürede hattınız yeniden kullanıma açılacaktır. Ancak her operatörün kendine göre hat açma kapama ücreti de bulunmaktadır. Bu nedenle ödenmemiş faturanız ile birlikte bu ücreti de yatırmanız gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri