Düz memur kadrosu, kamuda masa başı çalışan personeller olarak nitelendirilir. Kuruma dair işleri, evrak işlerini, yazışmaları, sistemler düzenlemeleri yapar ve vatandaşlara yardımcı olur.
Düz memurlar, çeşitli görevleri yerine getirirler ve bu görevler, kurumun faaliyet alanına göre değişebilir. Örneğin, bir düz memur, bir hükümet kuruluşunda mali işler, bir adliye binasında adli işler, bir askeri bölgede askeri işler veya bir okulda eğitim işleri gibi görevler yapabilir.
En düşük memur maaşı Temmuz zammıyla beraber 22 bin lira seviyesinde olacak. 2023 Ocak zammı ile beraber üniversite mezunu memur 12 bin 632 lira maaş alıyor. Maaş zammının % 30 olması üniversite mezunu memurun maaşı 3789 TL artacak ve 16 bin 422 liraya yükselecek.
Bu çerçevede, düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.
En az lise, önlisans ya da lisans mezuniyeti gereklidir. Yüksekokul ve lisans bölümlerinden mezun olmanız önemlidir. En az lise, ön lisans ve lisans mezuniyeti ile memur olunabilmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Düz memur, Türkiye'de devlet kurumlarında çalışan bir memur türüdür.
KPSS sonuç belgesinde bulunan P3 puan türü kullanılarak 2 yıl boyunca yılda iki kere merkezi atamalar yapılır. Kurumsal atamalar da dediğimiz ara atamalar ise kurumların belirleyeceği tarihlerde yapılmaktadır.
düz memur, memurluğa ek olarak fazladan görevi-görev tanımı olmayan kadrolu genel memurlara verilen addır.
KPSS-B. KPSS-B, Türkiye'de devlet kadrolarına personel almak amacıyla yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucuna göre yapılan bir atama ve kadro türüdür. Kpss'de lise, önlisans ve lisans mezunları Kpss B sınavına katılırlar. Sınav 2 senede bir olur.
Şurada Paylaş! MEMURLUK İÇİN KPSS'DEN KAÇ PUAN ALMAK GEREKLİ? KPSS ortaöğretim puanı ile memurluk başvurusu yapacak adayların en az 65 puan almaları gerekmektedir. Fakat geçtiğimiz dönemlerde 78 puan ile yapılan atama bu dönem 69 puan ile belirlenebilir, bu genel başarı durumuna bağlıdır.
Bu kapsamda, kamu görevlilerinin maaşlarında net 8 bin 77 lira artış yapılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine TBMM'de başlanacak. Bu düzenlemenin yasalaşması halinde aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin 17 liraya yükselecek.
Zamlı memur maaşları belli oldu. Temmuz ayından itibaren binlerce memur maaşını zamlı olarak alacak. Memur maaşlarına enflasyon farkının yanı sıra seyyanen zam eklendi. 2023 yılında en düşük memur maaşı 11 bin 848 lira olarak belirlenirken yeni maaşlar ile birlikte en düşük memur aylığı 22 bin lira olacak.
Genel olarak, lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinde, ön lisans mezunları 10 uncu derecenin 2 nci kademesinde, lisans mezunları ise 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde memuriyet görevine başlar.
İşte detaylar... Devlet memurları kanunun 99. maddesine göre memurlar haftalık olarak en fazla 40 saat çalıştırılabilir. Devlet memurlarının izin günleri de yasada cumartesi pazar olarak belirtilmiştir.
A grubu B grubuna göre çok daha fazla meslek için yapılan bir sınavdır. Genelde bu sınava düz memur olmak isteyenler girmektedir.
En İyi Cevap. Yeni memur olan kişiler bir yıllık süre içinde geçerli bir nedenleri1 olsa dahi şehir içi veya şehir dışı tayin isteğinde bulunamaz. 1 yıllık stajyer memurluk hizmetini tamamladıktan sonra gerekçeli mazeret belirterek tayin isteğinde bulunulabilir. olarak belirlenmiştir.
Herhangi bir mülakat vs yoktur.
Birçok memur alımında 35 yaş sınırı veya 40 yaşını doldurmamış olmak aranan şartlar arasındadır. 657 sayılı devlet memurları kanunu 40. Maddesi gereğince alım ilanlarında yaş alt ve üst sınırlaması getirilmeyen her kadroda yaş şartı olmayan memur çalıştırılabilir.
KPSS sınavına başvuru yapabilmek için ortaöğretim kurumlarından, ön lisans programlarından ve lisans programlarından mezun olmak ya da mezun olabilecek durumda olmak (son sınıf öğrencileri) gereklidir. Sınav sonrasında tercih yapabilmek için başvuru kılavuzunda belirtilen şartları yerine getirmek gerekir.
Dasa tasarısına göre askerlik, polislik ve doktorluk gibi bazı meslekleri kapsayan zorunlu doğu hizmeti artık bütün kamu çalışanlarını içine alacak şekilde genişletiliyor. Bundan sonra her meslek grubundan memur, az gelişmiş illerde ve bölgelerde 3 yıl süreli zorunlu hizmet yapacak.
Belediyelerde çalışan memurlar maaşlarının üzerine bir de "belediye payı" alıyorlar. Böylece belediyede çalışan memurun maaşı 25 bin liradan 35 bin liraya kadar çıkıyor. "Eşit işe eşit ücret" kuralını uygulamayan belediyelerde şirket çalışanları ise asgari ücretlere katlanmak zorunda kalıyorlar.
Öğretmenler memurdur. Ancak normal memurlar gibi düz memur değillerdir.
Belediyeler çoğunlukla açtıkları ilanlarda KPSS 60 ya da 70 taban puan şartı istemektedir. Belediyeler tarafından açılan ilanlarda Zabıta Memuru,İtfaiye Eri, Veri Hazırlama Kontrol işletmeni, Düz Memur, Büro Personeli gibi ünvanlar ile onlarca memur alımı yapılmaktadır.
Geçerli meslek olarak en önemli meslek grupları içerisinde devlet memurluğu gelir. Tabii bunun için öncelikle KPSS sınavına girmek ve belirli bir puan almak önemlidir. Bu kapsamda yaş sınırlarının 18 olduğunu söylemek mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri