a) Cayma bedeli 24 aylık taahhüt süresinin ilk 12 ayında kullanıcının sistemde kaldığı süre dikkate alınarak hesaplanacaktır. (26.07.2027 tarihinde sisteme dâhil olan kullanıcı, 26.08.2022 tarihinde sistemden çıkmak isterse, sistemde kaldığı süre (1 ay) kadar cayma bedeli (1 ay X 510,30 = 5 1 0 , 3 0 TL) ödeyecektir.
Yaşadığınız bölgeye en yakın Turkcell bayisine giderek hem taahhüt hem de cayma bedeli sorgulama yapabilirsiniz. 0532 532 00 00 ya da 532 numaralı telefonları arayarak konu hakkında bilgi alabilirsiniz. TARİFE yazıp 2222'ye SMS gönderebilirsiniz.
Taahhüt sürenize dahilinde internet kullanımını sonlandırmak isterseniz de ortaya cayma bedeli çıkıyor. Taahhüt cayma bedeli olarak da bilinen bu ücret, sadece taahhüdün bozulması durumunda ödeniyor.
Turkcell'de kayıtlı e-posta adresinizden [email protected] adresine kimlik görselinizi ekleyerek ve iptal edilmesini istediği hat bilgisini yazarak iptal talebinde bulunabilirsiniz. Hat iptal başvurunuzu dilerseniz Abonelik Fesih Başvurusu - e-Devlet sayfasını ziyaret ederek de yapabilirsiniz.
13.Alıcı, satın aldığı eğer bir hizmet ise, bu 14 günlük süre sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren başlar. Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile hizmetin ifasına başlanan hizmet sözleşmelerinde cayma hakkı kullanılamaz. 14.Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar SATICI' ya aittir.
İlgili 41 soru bulundu
Hattımı daha sonra iptal ettirirsem paketimin cayma bedeli yansır mı? Faturalı hatlarda; paketiniz 12 ay faydalanma taahhüdü kapsayan yıllık abonelik kampanyasına dahildir. Kampanyadan 12 ay süresi dolmadan ayrıldığınız durumda, faturanıza faydalandığınız fatura dönemi başına kampanya iptal bedeli yansıtılacaktır.
Müşteri hizmetlerini arayarak iptal ettirme. Firmaya yazılı dilekçe göndererek iptal ettirme. Firma şubesine ya da bölge müdürlüğüne giderek iptal ettirme. SMS göndererek iptal ettirme.
Turkcell tarife ve paket değiştirme işlemi için telefon ya da internet yerine size en yakın Turkcell Mağazası'nı da ziyaret edebilirsiniz. Tarife iptali işlemi yapmak için IPTAL yazıp bir boşluk bırakıp iptal etmek istediğiniz tarifenin ismini de ekleyerek 2222'ye göndermeniz yeterlidir.
İnternet hızının düşük olması gibi sebeplerle internetten beklenen verimin alınmaması durumlarında, taahhütlü aboneliklerinizi, Tüketici Koruma Kanununa göre cayma bedeli olmadan fesih edebilirsiniz.
Bu nedenle taahhüt varken tarife değişikliği yapmak isteyen kişilerin mevcut tarifelerinin cayma bedelleri hakkında bilgi edinmesi önemlidir. Aynı operatör içerisinde mevcut tarife taahhüdü sona ermeden tarife değiştirmek, cayma bedelleri ödendiği takdirde mümkündür.
Belirsiz süreli veya süresi 1 yıl ve daha uzun bir sözleşmeyi herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve ceza ödemeksizin istediğiniz zaman feshedebilirsiniz.
Telefonun arama yerine *124# yazarak arama yaptıktan sonra gelen ekrana önce 9 rakamını yazıp gönder tuşuna basabilirsiniz. Ardından 3 ve daha sonra 2 tuşlarına basıp gönderdikten sonra taahhüt kalan süre ve cayma bedeli SMS olarak tarafınıza gelecektir.
Fakat 18/01/2022 tarih 32723 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan “Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Tüketicinin Hakları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” (“Yönetmelik”) ile cayma bedeli ödenmeksizin abonelik sözleşmesi feshi mümkün hale getirilmiştir.
Cayma Hakkı: Sözleşme'nin imzalanmasından itibaren 14(ondört) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkınız vardır.
Dilerseniz DURUMUM yazarak 2222'ye ücretsiz SMS göndererek de öğrenebilirsiniz.
Bu sözleşme süreleri genellikle 12, 24, 36 ay şeklinde olmaktadır. Bu tarihlerden önce aboneliğinizi iptal ettirmek veya sonlandırmak istediğiniz zaman yani caymak istediğinizde sizden talep edilen ücrete “cayma bedeli” denir. Bu bedele size imzalatılan sözleşme içerisinde yer almaktadır.
Asliye Hukuk Mahkemesi, bir yıldan uzun abonelik sözleşmelerinde tüketicilerin herhangi bir sebep göstermeksizin "fesih" hakkına sahip olduğu, taahhüt süresi dolmadan abonelik iptali yapan tüketicinin faturasına "cayma" nedeniyle herhangi bir ceza yansıtılamayacağına karar verdi.
Taahhüdü İhlal Cezası Kalktı mı ? Hayır, taahhüdü ihlal cezası İcra ve İflas Kanunu'nun 340. maddesinde hali hazırda mevcudiyetini korumaktadır.
Bu ifade şöyle anlaşılıyor: “1 yıldan uzun taahhüt verilemez.” Bu, yanlış bir yorum. Bu madde 24 aylık sözleşmeleri yasaklamıyor. Tüketiciye 24 aylık sözleşmeyi cezai bedel ödemeksizin feshetme hakkı veriyor.
Devir, numara taşıma, hat kapama ve ödeme tipi değişikliğinde iptal olur. Paket kapsamında kazandığım faydaları başka bir hatta transfer edilebilir miyim? Hayır, edilemez.
Turkcell taahhüt bitince ne olur diye araştırıldığında sözleşme sonunda herhangi bir işlem yapılmazsa doğrudan indirimsiz fiyatlardan kullanıma devam edilir. Bu fiyatlar genellikle taahhüt fiyatlarından yüksek olacaktır. Güncel ücret tarifelerine Turkcell internet sitesi üzerinden erişilebilir.
Hattınızı Faturana Yansıt'la ödemeye kapatmak için (Bireysel Hat Müşterileri) 0850 622 60 60 numaralı Paycell Müşteri Hizmetleri'ni ve 532'yi arayabilirsiniz. Kurumsal hat sahipleri şirket yetkilisine başvurabilir. Şirket yetkilisi tarafından hat faturaya yansıta kapatılabilir.
Elbette hat değiştirmek için taahhüt süresinin bitmesini beklemek zorunda değillerdir. ancak taahhüt süresi bitmeden yapılan hat değişikliklerinde, kullanıcılar belli bir cayma bedeli ödemek durumunda kalabilirler. Cayma bedeli taahhüt süresinin bitmesine kalan süreye göre hesaplanır.
Yönetmeliğe göre, ilgili yönetmelikle getirilen tüketicinin cayma hakkını kullandığı ürünün iade masrafını karşılama yükümlülüğünü içeren hüküm 1 Ekim yerine 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.
(2) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, tüketici birinci fıkrada belirtilen tutarları veya herhangi bir bedeli ödemeksizin taahhütlü aboneliğini feshedebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri