4 Mevsim Az Sayıda Ülkede Yaşanır
İsveç, Norveç ve Finlandiya, yazı pek yaşayamayan ülkelerdir.
İlgili 28 soru bulundu
Kışın Sıcak Güneşini Yakalama Noktası: Bodrum. Türkiye'de kış sıcaklık ortalaması en yüksek yerlerden biri Bodrum. 11-13 derece arasında değişen sıcaklığıyla üşütmeyen bir kışa sahip olan Bodrum, kış sezonunda başka bir çehreye bürünüyor.
Bu olay aslında Kuzey ve Güney kutup dairelerinde gerçekleşen bir tür doğa olayıdır. Bu doğa olayı, Finlandiya'da yaz mevsimi yaşanırken 24 saat güneşin batmamasına neden olur ve özellikle Lapland bölgesinde iki aydan fazla sürebilir.
Kiş Adası (Farsça: جزیرهی کیش), Basra Körfezi'nde İran'a bağlı ada. Turistik önemi olan Kiş Adası'nın yüzölçümü 91.5 km², nüfusu 26.000 kişi, anakaraya uzaklığı ise 19 km.'dir.
Yakutsk, dünyanın en soğuk şehri. Rusya'nın Sibirya bölgesinin doğusundaki Yakutsk şehrinde kışın ortalama sıcaklık eksi 34 derece. Dünya üzerinde bugüne kadar doğrudan ölçülen en düşük sıcaklıklardan biri de21 Temmuz 1983 yılında Rusya'daki Vostok üssünde tespit edildi.
Norveç'in Tromsø şehrinde yaşayan Arıkan ailesi, sadece 2 saat sürecek iftar ve sahur için hazırlık yapıyor. 6 ay gündüz ve 6 ay boyunca gece yaşanan bölgede 22 saat oruç tutuluyor...
Dünyaya en olumlu etkisi olduğu düşünülen ülkelerin başında Almanya, Kanada, Birleşik Krallık ve Fransa gelmektedir. Dünyaya en olumsuz etkisi olduğu düşünülen ülkelerin başında İran, Pakistan, Kuzey Kore ve İsrail gelmektedir.
2019 yılında yapılan araştırmada dünyanın yaşam kalitesi en yüksek ülkesi olarak seçilen İsveç'te lagom isimli bir felsefeye inanılıyor. Ne çok ne az, dengeli bir yaşam fikrini içeren felsefe, İsveçlilerin mutluluklarının ve yaşam kalitelerinin yüksekliğinin esas çıkış noktası.
Ülkemizde ise yaz tatili süresi yaklaşık üç aydır.
Birleşmiş Milletler'in kayıtlarına göre dünya üzerinde toplamda 206 ülke yer almaktadır. Listelenen 208 ülke, Birleşmiş Milletler'e (BM) üyelik durumlarına göre üç kategoriye ayrılabilir: 193 BM üye devleti, 2 BM gözlemci devleti ve diğer 11 devlet.
Örneğin, Libya'nın El Azizia şehri, 1922 yılında kaydedilen 58.7°C'lik sıcaklık rekoruyla dünyanın en yüksek ölçülen sıcaklığına sahip bir yer olarak biliniyor. Kuveyt, Suudi Arabistan ve Irak gibi Orta Doğu ülkeleri de yaz aylarında sıcaklık rekorlarıyla ön plana çıkıyorlar.
Kuzey yarım kürede Aralık, Ocak, Şubat aylarına denk gelirken, Güney yarım kürede Haziran, Temmuz, Ağustos aylarına denk gelir. Mevsimin tipik olarak en soğuk ortalama sıcaklıkları Kuzey yarım kürede Ocak ve Şubat'ta, Güney yarım kürede Haziran, Temmuz ya da Ağustos'ta görülür.
Böylece kuzey yarım küresindeki mevsimlere 21 Marttan başlayarak aşağıdaki gibi isim verilmiştir:İlkbahar,21 Mart-21 Haziran; yaz,22 Haziran-22 Eylül; güz, 23 Eylül-21 Aralık;kış,22 Aralık-20 Mart.
Avustralya oldukça büyük ölçekli bir ada ülkesidir. Güney yarımkürede bulunur ve dolayısıyla mevsimler Türkiye'dekine göre ters zamanlarda gerçekleşir. Örneğin, Temmuz ayında Türkiye'de Yaz mevsimi yaşanırken Avustralya'da Kış mevsimi yaşanır.
Nisan ayında denize girilebilecek ülkeler hangileri? El Nido, Filipinler, Bali, Endonezya, Phuket Adası, Tayland, Atina, Dubai, Yunanistan'da denize girebilirsiniz.
Gece Yarısı Güneşi Ülkesi olarak da bilinen Norveç, 76 gün boyunca hiç gün batımı görmez. Parlak güneş ışığı tüm bölgeyi günde yaklaşık 20 saat boyunca sarar. Avrupa'nın en kuzeyinde kalan yerleşim yeri olan Norveç'in Svalbard şehrinde 10 Nisan'dan, 23 Ağustos'a kadar güneş kesintisiz olarak parlar.
Kutup iklimi, Dünya'nın sürekli olarak karlar ve buzlarla kaplı olan kutup bölgelerinde görülen iklim tipidir. Kuzey Kutbu çevresinde, Grönland Adası'nın iç kısımlarında ve Antarktika'da etkilidir. Sıcaklık ortalaması bütün yıl boyunca 0 °C'nin altındadır.
Ekvatoral İklim
Ekvator'un iklim tarafında 10 ° enlemleri arasında, Okyanus Adaları'nda, Amazon Havzası'nda ve Kongo Havzası'nda görülür. Her mevsim yağışlıdır. Yıllık sıcaklık ortalaması 25-30 °C civarındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri