İsviçre 2020'de de en pahalı ülke olarak listenin zirvesinde yer aldı. İsviçre'yi Norveç ve İzlanda takip etti. Asya kıtasının en pahalı ülkesiyse Japonya oldu. 132 ülkenin yer aldığı listenin 102'inci sırasında bulunan Türkiye'yse, Avrupa'da en ucuz ülkelerden biri oldu.
TÜİK'in açıkladığı satın alma gücü paritesi verilerine göre Türkiye, 37 Avrupa ülkesi arasında bir hayli ucuz konumda. Ucuzlukta gıda, giyim başı çekerken, kişisel ulaşım araçları ve elektronik gelişmiş ekonomilerle yarışıyor.
Dünya'nın her yerinde olduğu gibi, bir şehirde yaşamak her zaman yüksek maliyetli olmaktadır. Finans, ekonomi, turizm ve iş merkezi olarak bilinen İstanbul, Türkiye'de yaşam maliyeti en yüksek olan yeridir. Yüksek kiraların yanı sıra, ulaşım, yeme-içme ve gece hayatı gibi günlük ihtiyaçlar da oldukça pahalıdır.
İşte dünyanın en pahalı ve en ucuz şehirleri... The Economist Intelligence Unit'in (EIU) yıllık raporuna göre, yükselen enerji fiyatları büyük küresel şehirlerde enflasyon oranını ikiye katladığından, New York 2022'de dünyanın en pahalı şehri oldu ve bu ünvanı Singapur ile paylaştı.
İnsanların gelir düzeyine ve paranın alım gücüne bağlıdır. Fiyatlar aşırı artmadığı halde de pahalılık olabilir. Elde ettiğiniz gelir düşük ise ve ihtiyacınız olan mal ve hizmetlerin teminine yetmiyorsa hayat pahalı demektir. Ya da fiyatlar sürekli artıyor ve paranın alım gücü düşüyorsa pahalılık artıyor demektir.
İlgili 42 soru bulundu
Türkiye'nin en ucuz şehirleri: Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan
Listenin en sonunda yer alan Ağrı , Kars, Iğdır ve Ardahan şehirleri, Türkiye ortalamasına göre % - 6,51 oranında daha uygun fiyatlı.
2023 yılının Nisan ayında 1 TL, 761,49 Endonezya Rupisi ediyor. Türk vatandaşları, Endonezya'ya turistik amaçlarla 30 gün boyunca vizesiz giriş yapabiliyorlar. 1 TL'nin bu kadar değerli olması sayesinde ülkede oldukça ekonomik koşullarda tatil yapman mümkün.
Vietnam, seyahat için dünyanın en ucuz ülkesi.
Dünyanın en ucuz 10 ülkesi arasında ise Kamboçya, Vietnam, Hindistan, Tayland, Laos, Sri Lanka, Filipinler, Nepal, Romanya ve Endonezya yer alıyor.
ABD'de düzenlenen bir araştırma, dünyada 2020 yılında yaşanacak en iyi ülke klasmanında İsviçre'nin ilk sırada, Türkiye'nin ise 35. sırada yer aldığını ortaya koydu.
ARJANTİN. Latin Amerika'nın göz alıcı güzelliklerinin yer aldığı Arjantin, uzun yıllardır yüksek enflasyonla boğuşan ülkelerden birisi. Bu nedenle Türk lirası Arjantin pezosu karşısında değerli.
Bir diğer ilgi çekici nokta ise listede ilk 10'a giren Küba pezosu, ABD doları ile aynı değere sahip ve iki para birimi listenin 8'inci ve 9'uncu sırasında yer aldı. Dünyanın en değersiz para birimi İran riyali olurken, onu Vietnam dongu ve Endonezya rupisi takip ediyor.
En değerli para birimleri sıralamasında Türk Lirası 2023 yılı itibariyle 193 ülke arasında 44. sırada bulunuyor. 2016 yılında 20. sırada bulunan Türk Lirası, 2020 yılında 35. sıradaydı. Kısa bir süre önceye kadar ise 38. sırada bulunuyordu.
Metrekare fiyatı en pahalı olan ilçe İstanbul-Beşiktaş oldu
Ekim 2021 Emlak Endeksi verilerine göre Türkiye genelinde satılık konutta ortalama metrekare fiyatı en pahalı olan ilçelerin başında ilk olarak 27.521 TL ile İstanbul'un Beşiktaş ilçesi geldi.
Açıklanan verilerde yüzde 14,75'lik payla en pahalı şehir İstanbul oldu. İstanbul'u yüzde 9,4 ile İzmir takip ederken, yüzde 6.62'lik oranla Ankara da üçüncü en pahalı şehir olarak belirlendi.
Küresel ekonomideki dalgalı süreç birçok ülkenin para birimlerinin değerini hiç olmadığı kadar etkiliyor. Dünyanın en değerli para birimlerini inceleyen B2Press'in araştırmasına göre, ilk sırada Kuveyt dinarı son sırada ise İran riyali yer alırken, Türk Lirası 193 ülke arasında 38'inci sırada bulunuyor.
DÜNYANIN EN DEĞERLİ PARA BİRİMİ HANGİSİDİR? 2023 yılı itibarıyla Kuveyt Dinarı, dünyanın en yüksek değeri olan para birimidir.
1 Kuveyt Dinarı 3,25 ABD Dolarına eşittir.
Şu anki güncel serbest piyasa rakamları üzerinden 1 Suudi Arabistan Riyali Ne Kadar Eder öğrenmek isterseniz alış fiyatı 7,23 TL, satış fiyatı ise 7,27 TL'dir. Alış satış fiyatları en son bugün 26.09.2023 tarihinde saat 01:02 itibariyle güncellenmiştir.
Bunlar bütçe açığından, cari açığa, izlenen yanlış ekonomi politikasına, risk artırıcı söylem ve açıklamalara, sosyal ve siyasal yaşamda geriye gidiş hamlelerine, komşularla ve diğer ülkelerle ilişkilere, dış politikadaki gelişmelere kadar pek çok nedeni kapsar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri