Dr. Cihan Yurdaydın da, “Türkiye'de 906 gastroentereloji uzmanı var. 100 binde 1 kişiye gastroenteroloji uzmanı düşüyor.
Türkiye'nin En İyi Gastroenterologu
Çakaloğlu, karaciğer hastalıkları ve yenilikçi tedaviler üzerine araştırmalar yapmaktadır. 250'ye yakın bilimsel yayın yazmıştır. Türkiye merkezli dünyanın en iyi gastroenteroloji doktorları arasında yer almaktadır.
Gastroenteroloji Uzmanı Nasıl Olunur? Gastroenteroloji uzmanı olmak için tıp fakültesinde 6 yıllık eğitim almak gereklidir. 6 yıllık bu eğitim tamamlandıktan sonra 5 yıl boyunca iç hastalıkları uzmanlık eğitimi alınmalıdır.
Sindirim sistemi hastalıklarının medikal, ameliyat dışı yöntemler ve girişimsel işlemlerle tedavisini "gastroenteroloji", cerrahilerini ise "gastroenteroloji cerrahisi" bölümleri gerçekleştirmektedir.
Sindirim sisteminin dahili hastalıkları ile ilgilenen bilim dalına "gastroenteroloji", cerrahi hastalıkları ile ilgilenen bilim dalına ise "gastroenteroloji cerrahisi" adı verilir. Gastroenteroloji cerrahisi birimi sindirim sistemi hastalıklarının cerrahi tedavisiyle ilgilenir.
İlgili 41 soru bulundu
Kolonoskopi İçin Hangi Doktora Gidilmelidir? Kolonoskopi teşhis için yapılabildiği gibi tedavi amaçlı da gerçekleştirilebilmektedir. Kolon yani kalın bağırsak ve rektumun incelendiği kolonoskopi işlemi gastroenteroloji ve genel cerrahi doktorları tarafından yapılabilmektedir.
Gastroenteroloji bölümü sindirim sistemi hastalıklarıyla ilgilenen bir tıp dalıdır. Gastroenteroloji doktorları sindirim sisteminin herhangi bir bölgesinde ortaya çıkabilen rahatsızlıkların tanı ve tedavisini gerçekleştirir.
Gastroenteroloji Doktoru olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Gastroenteroloji Doktoru maaşı 2023 verilerine göre ortalama 35.600 TL civarındadır.
Sindirim sistemi (gastrointestinal sistem) ile ilgili tüm hastalıkların tanı ve tedavisi gastroenteroloji bölümü tarafından yapılmaktadır.
İnce bağırsak ülseri, ince bağırsak hastalıkları, safra yolu taşları, safra yolu kanserleri ve komşu organ olarak pankreas hastalıkları ve kanserlerinin teşhisleri ve ameliyat şansını kaybetmiş hastaların tedavileri de gastroenteroloji uzmanlarınca yapılmaktadır.
Sindirim sistemi içerisinde bulunan tüm organları ve bu organlardan kaynaklı hastalıkları inceleyen bilim dalı da gastroenterolojidir. 0-18 yaş arasındaki tüm çocukları bu alanda kontrol ve tedavi eden birim ise çocuk gastroenteroloji birimidir.
Gastroenteroloji teşhis yöntemleri
Gastroenterolojide endoskopi, kolonoskopi, biyopsi, ERCP, gastroskopi, Ph-metri, sigmoidoskopi gibi yöntemlerden faydalanılır. Endoskopi işlemi ağızdan girerek, yemek borusunun, midenin ve 12 parmak bağırsağının incelenmesi işlemidir.
Bu organların ülser, gastrit, sarılık, hepatit, siroz, spastik kolon, safra kesesi taşları ve iltihabı, ülseratif kolit, Crohn hastalığı, kabızlık, isal, makattan ve ağızdan kanamalar, hemoroid (basur), sindirim sistemi kanserleri gibi hastalıklarının tanı ve tedavisi ile ilgilenir.
Gastroenteroloji bölümü, genellikle sık karşılaşılan hastalıklarla ilgilenmektedir. Gastroenteroloji; yemek borusu, mide, ince bağırsak, kalın bağırsak, karaciğer, safra yolları, pankreas, rektum ve anüsü içermektedir.
2023 yılından bu yana Anadolu Sağlık Merkezi'nde gastroenteroloji uzmanı olarak görevini sürdürüyor.
Gastroenteroloji cerrahisi uzmanları ağızdan makata, yemek borusunun özellikle malign kanserleri, mide ve bağırsak kanserleri ve diğer cerrahi düzeltilmesi gereken bozuklukları, safra yolları, karaciğer, pankreas ve dalak hastalıkları, karın içi cerrahi hastalıkları tedavi etmeye çalışır.
Kolonoskopi sırasında, genellikle mukoza örnekleri (biyopsi), polip veya tümör çıkarılması gibi işlemler yapılabilir. Ancak, kolonoskopi ile her şeyin çıkarılması garantisi yoktur.
Güncel olarak uygulanan endoskopi cüretleri 600 TL ile 1000 TL aralığında karşımıza çıkar. Güncel endoskopi ücretleri ne kadar? Endoskopi ücretleri 600-1000 TL arasında karşımıza çıkar.
Kolonoskopi ücretleri 800-4000 TL arasında karşımıza çıkar.
Tıp alanında en yüksek maaşı cerrahlar alırlar. 2023 verilerine göre en düşük cerrah maaşı yaklaşık 18.850 TL'dir. Cerrah maaşları özel sektörde 80.000 TL'ye ve ek ödeneklerle gerçekleşebilir.
Profesör Doktor maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 98 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Profesör Doktor maaşları 53550 TL'dir. En düşük Profesör Doktor maaşı 42840 TL iken, en yüksek Profesör Doktor maaşı 105400 TL'dir.
Endoskopi, kolonoskopi, baryum testleri, bağırsak veya mide biyopsisi gibi testler, bu bölümde uygulanır. Kolon kanseri, hemoroid, divertikülit gibi hastalıkların cerrahi tedavisi ise genel cerrahi bölümü tarafından yapılır.
Dahiliye bölümümüzde, yetişkin hasta grubunun cerrahi dışı sağlık sorunlarının tamamında ilk başvuru ve çözüm merkezi olarak hizmet vermekteyiz.
Randevular direkt olarak poliklinik sekreterliğinden alınabileceği gibi, telefonla da alınabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri