Türkiye'de yaşayan en büyük yılanlardan olan sarı yılan Tunceli'nin Pülümür ilçesinde görüntülendi. Zehirsiz bir tür olan yılanın ağaca tırmanması bir vatandaş tarafından kayıt altına alındı.
Zehirsiz bir tür olan yılanın ağaca tırmanması bir vatandaş tarafından kayıt altına alındı. İki buçuk metreye erişen boyu ile Türkiye'de yaşayan en büyük yılanlardan olan sarı yılan, Pülümür ilçesi merkez Komolar Mahallesi'nde cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alındı.
Yaklaşık 2 metre boyundaki koca engerek, doğa koruma görevlisi Murat Özel tarafından yeniden doğal ortamına salındı. Koca engerek, Türkiye'nin en zehirli yılanı olarak biliniyor ve son zamanlarda Tunceli'de sık sık görülüyor.
Boa yılanları ve pitonlar familyasına ait olduğu tahmin edilen görüntülerdeki yılan türü, dünyanın sıcak bölgelerinde yaygın. Türkiye'de bu familyadan yalnızca bir yılan türünün olduğu ve paylaşılan görüntülerdeki büyüklükte bir türün var olmadığı biliniyor.
Alınan ekran görüntüleri açık kaynaklar üzerinden aratıldığında, iddia videosunun Jason Moolman tarafından 21 Ekim 2018'de "Ballito'da devasa piton görüldü" başlığıyla Youtube'a yüklendiği görülüyor. 19 milyon görüntülenmeye ulaşan videonun güncel olmadığı ve Güney Afrika'nın Ballito kentinde kaydedildiği ortaya ...
İlgili 42 soru bulundu
Yılanlar genellikle keskn kokulardan hoşlanmazlar bu nedenle bulunduğu bölgelere kükürt ve kireç koymak onları bulundukları ortamdan tamamen uzaklaştıracaktır. Ayrıca yılanı uzaklaştırmak için bulunduğu bölgeye naftalin koymakta bir diğer etkili yöntemdir.
Kirpiler yılanların en büyük düşmanlarıdır. Kirpilerin azalması ve göçmen kuşların da gecikmesi, yılanların daha fazla olmasına neden oldu.
Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, Türkiye'nin en ölümcül yılanı olarak bilinen ve nesli tükenmekte olan koca engerek yılanı görüntülendi. Tek ısırığının bile insanı öldürmeye yettiği bilinen koca engerek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, Doğu Akdeniz Bölgesinde habitatın uygun olduğu alanlarda yaşıyor.
Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde sosyal medyada paylaşılan ve Anakonda büyüklüğünde görülen yılan mahalle sakinlerinin dehşete kapılmasına yol açtı. Mahalle sakinleri tarafından bir ağaç üzerinde fark edilen yılan, görevlilere bildirildi. Yılanı, ihbar üzerine adrese gelen itfaiye ekipleri kontrollü bir şekilde yakaladı.
Ülkemizde yaşam süren karasal yılan türleri arasında, en nemli yerde yaşayan zehirli yılan türüdür. Ülkemizde bu türe özellikle Doğu Karadeniz kıyı şeridinde Artvin ve Rize bölgelerinde rastlanmaktadır.
Türkiye'de 40 tür yılan bulunmaktadır. En sık karşılaşılan zehirli yılanlar ise Viperidae grubu yılanlardır4.Çukurova bölgesinde ise genellikle Vipera ammodytes ve Vipera lebetina türü zehirli yılanlar bulunmaktadır.
Ülkeler kendi coğrafyalarında bulunan yılanlara göre panzehir bulunduruyor. Ülkemizde de Sağlık Bakanlığı yılan, akrep panzehiri ve diğer zehirli hayvan panzehirleri bulunduruyor.
Hatay'ın Payas ilçesinde nesli tehlike altında ve korunması gereken türler arasında yer alan boynuzlu engerek yılanı görüldü. Karacami Mahallesi'nde yolda yılan gören vatandaşlar itfaiyeyi aradı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Doğa Parkı'na bağışlanan 5 metre uzunluğunda olan ve 100 kiloluk ağlı piton, aynı zamanda Türkiye'nin de en büyük yılanı.
“Türkiye'nin en büyüğü boyu 2,5 metreye ulaşan sarı yılan”
Tural, zaman zaman haberlere konu olan boyları iki metreyi aşan yılanlarla ilgili de açıklama yaparak Türkiye'deki en büyük yılan türünün Sarı Yılan adlı türün olduğunu ve boyu 2.5 metreye ulaşan bu yılanların zehirsiz, insanlar için risk içermediğini kaydetti.
Dünyanın en zehirli yılanı olarak bilinen ve genelde Avustralya'da görülen kahverengi yılan, bir kreşe sızdı.
İrlanda hakkında en ilginç bilgilerden bir diğeri ise ülkede hiç yılan yoktur. Yılan ülkesinden kurtularak buraya gelen koruyucu azizleri Saint Patrick'in yılanları uzaklaştırdığına inanılır.
Anakonda zor durumda kaldığında, insanları tüketmeyi de tercih edebilir.
Asya ve Afrika'da yaşar.
Yılanların ömrü, yılanın cinsine göre farklılık gösterir. En az yaşayan yılanlar su yılanlarıdır. Bunların ömrü de ortalama 7 yıldır. En çok yaşayan yılan türü ise anakonda olup ortalama ömrü 30 yıldır.
Türkiye'nin yılan faunası, yaklaşık 40'dan fazla farklı türü kapsar ve ülkedeki zehirli yılanlar Viperidae ailesine dahildir. Bu grup, özellikle yoğun olarak Çukurova bölgesinde Vipera Ammodytes (Boynuzlu Engerek) ve Vipera Lebetina (Koca Engerek) türleriyle temsil edilir.
Yılanların sık görülmesinin deprem habercisi olduğu kanısının doğru olmadığını ifade eden Ayaz, doğada besin zinciri içerisinde çok önemli bir yer teşkil eden yılanların biyolojik dengeyi korumak adına kesinlikle öldürülmemesi gerektiğine işaret etti.
Sıkıştırıldıklarında, yakalanmaya çalışıldığında ve üzerine basıldığı durumlarda saldırgan olabilirler fakat hiçbir zaman durup dururken yani tehlike hissetmedikleri durumda saldırgan davranışlar sergilemezler. Bu nedenle yılanla karşılaşılması durumunda yılanı rahatsız etmeden yolunuzu değiştirmeniz yeterlidir.”
Yılanlar çoğu zaman avlarını ısırırlar, ancak sık görülmese de, genellikle savunma amaçlı olarak insanları ısırdıkları da olur. Çoğu yılan zehirsizdir ve avlarını genellikle zehir kullanmadan boğarak öldürürler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri