Derinlik bakımından Türkiye'nin en derin gölü olan Salda Gölü aynı zamanda dünyanın da 3. gölüdür. Salda Gölü'nün derinliği tam olarak 185 metredir. Salda Gölü 1989 yılından bu yana "Birinci Derecede Doğal Sit Alanı" olarak koruma altın alınmıştır.
Baykal Gölü, tektonik bir kırılma sonucunda ortaya çıkmıştır. Baykal gölünün en derin noktası 1637 metredir. Bu göl, dünyanın ve tüm Türkiye'nin en derin gölü olma özelliğine sahiptir.
Baykal Gölü (Türkçe: Bay köl, Rusça: озеро Байкал, Buryatça: Байгал далай), dünyanın en derin gölü olarak anılmaktadır. Sibirya'nın güneyinde, İrkutsk Oblastı ve Buryatya arasında yer alır.
Hacimsel olarak dünyanın en büyük tatlı su gölü olan Baykal Gölü, yerin yüzeyinde bulunan sıvı hâldeki tatlı suyun yaklaşık %20'sini barındırıyor. Baykal Gölü aynı zamanda dünyanın en yaşlı (~25 milyon yaşında) ve en derin (~1.625 metre) gölü.
Karapınar'da bulunan özellikle tuz oranı yüksek olan şifalı suyuyla tanınan Acıgöl doğaseverlerin ve ailesiyle vakit geçirmek isteyenlerin uğrak yeri oldu.
İlgili 33 soru bulundu
Dünyanın en büyük tuzlu gölü olarak bilinen Hazar Gölü, 371.000 kilometrekarelik alanı ile Azerbaycan, Rusya, Kazakistan, Türkmenistan ve İran sınırlarına komşudur. Hatta Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Hazar ile göz göze olan bir zirve bulunmaktadır.
Gülben Ergen ✨ on Instagram: "💚Dünyanın en temiz gölü, Flathead Lake. (Kanada) Suyun temizliği sebebiyle sığ gözükse de derinliği 54 metre...
Ancak ortalama olarak denizden yüksekliği 1646 metredir. Gölün ortalama derinliği 171 m, en derin yeri ise, 451 metredir. Gölün doğu bölümünde dört ada vardır. Bunlar; Akdamar, Çarpanak, Adır ve Kuş adalarıdır.
Buna göre, gölün yüzey alanı 0.941 km2 ve su hacmi 1 814.9 bin m3 tür. Uzun ekseni kabaca kuzeybatı-güneydoğu doğrultusunda 1950 m., azami genişliği ise 1100 m. civarındadır. Gölün, deniz seviyesinden yüksekliği 1049 m. ve en derin yeri de 7 m. kadardır.
Denizin bittiği yer ufuktur aynı zamanda. Ufuk da umut.
Mariana Çukuru (Challenger Çukuru), Dünya üzerinde bilinen en derin noktadır. Büyük Okyanus'ta, Guam Adası'nın güney batısında, Japonya ve Endonezya arasında, iki ülkeye de aşağı yukarı eşit uzaklıkta yer alır. Yapılan son ölçümlere göre en derin noktası yaklaşık 10.994 metredir.
3) Beyşehir Gölü / Konya
Park içinde Türkiye'nin üçüncü büyük gölü olan Beyşehir Gölü de bulunmaktadır.
Konya, Ankara ve Aksaray illerinin sınırları içerisinde yer alan Tuz Gölü, esasında ülkemizin en büyük ikinci gölü olma özelliğine sahip ve başta flamingolar olmak üzere pek çok kuş türüne de ev sahipliği yapıyor.
14 göl ile en fazla göl Burdur ilindedir..
Eğirdir Gölü, Sultan ve Karakuş Dağları'nın arasında ve il alanının ortasında yer almaktadır. 517 km2 yüz ölçümü ile Türkiye'nin 4. büyük gölüdür.
Türkiye'de kaç tane göl var diye bir soru sorulduğunda verilecek cevap 100'ün üzerinde olacaktır. Büyük bir çoğunluğu tektonik ve doğal set gölleri olarak karşımıza çıkan bu göller, Türkiye'nin 7 bölgesine dağılmış olarak bulunmaktadır.
Dünyanın en büyük tuz gölü olarak bilinen Salar de Uyuni, Bolivya'da yer alıyor. Yaklaşık 10 milyar ton tuz rezervi olduğu tahmin edilen göl, tuz üretimiyle birlikte turistik açıdan da ülkenin en önemli bölgeleri arasında yer alıyor.
Büyük Tuz Gölü (İngilizce: Great Salt Lake), ABD'nin Utah eyaletinin kuzeyinde, batı yarımkürenin en büyük tuzlu gölüdür. Bear, Weber ve Jordan nehirleri göle dökülür.
8.288 kilometrekare alana sahip olan göl And Dağları'nın Altiplano adı verilen platosunda, Peru ve Bolivya arasında yer alır. Batı kıyısı Peru'ya, doğu kıyısı ise Bolivya'ya aittir. Titikaka Gölü, ticari gemilerin de çalıştığı,yüksek rakımlı bir göldür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri