Hem yumuşak hem de cilde nefes aldıran yapısıyla pamuk kumaşlardan üretilmiş gömlek modellerini, bahar ve yaz aylarında tercih edebilirsiniz. Ayrıca pamuk kumaştan üretilen gömlek modellerini sadece sıcak havalarda değil, sonbahar ve kış mevsimlerinde de kullanabilirsiniz.
5- Pamuklu Kumaş
Yukarıda bahsettiğimiz tüm kumaşların yapılarından görülebileceği üzere yazın en çok tercih edilen ve en kullanışlı ürünler genel olarak pamuklu yapıdadır. Pamuklu kumaşlar, terin buharlaşıp havaya karışmasını sağlar. Esnek bir kumaş türü olan pamuklu kumaş, aynı zamanda serin tutar.
%100 pamuk kumaş yazın giyilir mi? %100 pamuklu kumaşlar yumuşak, hafif yapısı ile özellikle de nem çekme özelliğinden dolayı yazın tercih edilen kumaşların başında gelir. Nefes alma özelliğinden dolayı yazın serin tutar.
Casual gömlekler kumaş yapısına göre her mevsim giyilebilme özelliğine sahiptir. Kadife kumaştan yapılan casual gömlekler bahar aylarında ve kış aylarında sıklıkla tercih edilmektedir. Ancak bb-tech teknolojisi ile üretilen casual gömlekler her mevsim uygun kombinlerle rahatlıkla giyilebilir.
Pamuk, doğal bir hammaddeye sahip olduğu için hem organik giyimin önemli bir kısmını oluşturur hem de sağlık bakımından en çok tercih edilen parçalar pamuktan üretilmiştir. Emme gücü yüksek, hava alabilen ve uzun yıllar giyilebilecek kalitede kıyafetlerin genellikle %100 pamuk olduğu görülecektir.
İlgili 41 soru bulundu
%100 Pamuk Yazın Giyilir mi? %100 pamuktan elde edilen kumaş, her mevsim olduğu gibi yaz mevsiminde de sizi mutlu edebilecek seçenekler arasında yer alır. Nefes alan yapısı ile beden üzerindeki nemi ve teri hapsederek konforlu olmanıza yardımcı olur.
Özellikle pamuk, yün ve keten gibi kumaşların yıkama sonrasında çekme riski son derece yüksektir. Polyester gibi kumaşlardan yapılan kıyafetlerde hiç çekme yapmamaktadır.
hava serin olacak hacim 20 derece sıcaklıkta uzun kollu tisört giyebilirsin , ya da uzun kollu gömlek, tişört giyip bir hırka ya da mont da alabilirsin yanına, duruma göre giyer ya da çıkarırsın.
Kışın tercih edebileceğiniz onlarca gömlekli kombin sayesinde soğuklardan korunurken tarzınızı yansıtarak göz kamaştırabilirsiniz. Kullanım alanının oldukça geniş olması, aslında farklı kumaş türleri ve model çeşitliliği sayesinde. Her mevsimde giyilebilir olması da bu çeşitliliğin getirdiği bir ayrıcalık.
Sonbahar ise her sezon olduğu gibi gömleklerle başkalaşıyor. Gömlek ile başlayan kombin meselesi farklı aksesuar ve farklı parçalarla çoklu kullanıma davetiye çıkarıyor. Katılmamak imkansız, tek şartı ise evet gömlek!
Pamuklu Giysilerin Avantajı
Nefes alabilen bir yapısı vardır, sıcağı hissettirmemesi sayesinde sıcak, soğuk tüm iklimlerde ve tüm mevsimlerde yaygın olarak giyilmektedir. Rahat ve yumuşak olduğundan en çok iç çamaşırı giyiminde kullanılır.
Pamuk kumaş nedir sorusuna, en sağlıklı kumaşlardan biridir şeklinde bir cevap verilebilir. Hem dayanıklı hem de sağlıklı bir kumaş türü olan pamuk kumaşlar her mevsimde kullanılabilir olma özelliğine sahiptir.
Pamuklu kumaşlar yazın serin tutar ve nefes alır, pamuklu elbiseler kışın da sıcak tutma özelliğinden dolayı dört mevsim de kullanılabilecek bir kumaş türüdür. Pamuğun esnek olması güçlü ve dayanıklılığı yapısındaki doğal elyafların özelliğinden kaynaklanmaktadır.
Buna göre pamuklu kumaş nemi iyi bir şekilde emer ve ısıyı vücudun dışına taşıyıp kişiyi daha serin tutar. Her türlü hava şartlarına uyum sağlayan pamuklu kumaştan üretilen giysiler yazın kişiyi serin, kışın ise sıcak tutmaktadır. Bu yönü ile pamuklu kumaş cildi korurken terlemeyi de engeller.
Pamuk, poplin, keten, ipek kumaşlardan tasarlanan gömlekler terletmeyen yapısıyla özellikle sıcak havalarda sıklıkla tercih edilir. Pamuk kumaşlardan tasarlanan gömlekler, hem yumuşak oluşu hem de nemi tutmasıyla uzun süre rahatsız etmeden kullanılabilir.
Bir ürünün pamuklu olup olmadığını anlamak için ilk önce etiketine bakmak gerekir. Etikette ürünlerin ne kadar oranda pamuklu olduğu yazmaktadır. Ayrıca etiket üzerinde cotton veya pamuk gibi ifadeler ile belirtilmektedir. Giyim ürünleri % 100 pamuk olabileceği gibi pamuk karışımı da olabilmektedir.
Erkek ve kadın gömlek modellerini yaz aylarında pantolon ya da şortlarla kombinleyebilirsiniz. Hem kumaş hem de jean şort ve pantolon modelleri, yaz gömleği modelleri ile mükemmel bir uyum yakalar. Yazlık kadın ve erkek gömlek kombinlerinde önemli olan renk uyumudur.
Keten gömlekler hafif ve nefes alabilen bir yapıya sahiptir. Bu sebepten dolayı yaz aylarında hava ne kadar sıcak olursa olsun keten gömlek giyilebilir.
Sıcak su, gömleklerinize zarar verebilir ve renk kaybına neden olabilir. Ayrıca, yüksek sıcaklıklar gömleklerin küçülmesine neden olabilir. Bu nedenle gömleklerinizi 30-40 derece arasında yıkamaya özen gösterin. Gömlekleri çamaşır makinesinde yıkamak, gömleklerinizi daha az deformasyona uğratır ve yıpratmaz.
15-20 derece: Bu sıcaklıklarda kısa kollu bir tulumun üstüne pantolon ve çorap giydirin, dışarı çıkarırken uzun kollu t-shirt giydirin. Eğer bebeğinizin boynu terliyorsa pantolon veya uzun kollu t-shirtten birini çıkarabilirsiniz. 10-15 derece: Uzun kollu t-shirt ve çorap giydirdikten sonra kazak ve pantolon giydirin.
⇒10 ile 30 arasında ki hava sıcaklık değerlerini de ılık olarak değerlendirebiliriz. ⇒Bu yüzden 19 derece de hava sıcaklığı ılık'tır.
20 derece ve üstü olan hava dereceleri genelde çok sıcak olur. 15 derece ve "-" dereceli havalar ise soğuk olur. Eğer 18 derece -18 olsaydı hava çok soğuk olurdu. Bu sebeple cevap "ılık veya (az) sıcak" olmalıdır.
Pamuk, hassas ve çabuk deforme olacak bir yapıda olmadığından çamaşır makinesinde yıkamaya uygundur. Ancak pamuk gömleklerinizi makinede yıkarken sıkma devrini seçerken yüksek devirler yerine daha düşük devirleri seçmeniz hem ürününüzün çekmesini önler hem de daha az kırışmasını sağlar.
Örneğin; keten ve pamuk gömlekler, akrilik ve polyester kumaş türleriyle kıyaslandığında ütü yapılması daha zor gömleklerdir ve gün içerisinde çabuk kırışabilir. Bu sebeple pamuk ve keten gömleklere sentetik yapılı gömleklerden daha yüksek sıcaklıkta ütüleme yapılması tavsiye edilir.
İnsan vücuduna en yararlı kumaş %100 Pamuk kumaşlardır.
Her şeyde olduğu gibi, kumaş türünde de üzerinde yapılan işlemler ne kadar az sentetikse, o kumaş o kadar sağlıklı ve doğal olacaktır. %100 Pamuk kumaşlar, alerjik reaksiyonlara sebep olmaz, insan cildini tahriş etmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri