Kaymakam Muhammet GÜZEL 1993 yılında Konya'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini aynı şehirde tamamladı. 2016 yılında Hacettepe Üniversitesi İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine katıldı.
Kaymakamların görev yerleri atama yönetmeliklerindeki ilçe sınıflandırmasına göre değişir. Atandıkları yerlerde geçirdikleri süreler kıdemlerine ve ilçenin sınıfına göre 2 yıldan 5 yıla kadar çıkabilmektedir.
Kaymakamlık Sınavına; Üniversitelerin, Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olan adaylar girebilmektedir.
2019 yılının Mart ayında Yozgat Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Sırasıyla Aksaray/Eskil ve Çorum/Laçin ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevini yürüttü. 2021 yılında Kaymakam Adaylığı kursunu başarıyla tamamlayarak Nevşehir/Acıgöl ilçesinde görev yaptı.
(2) İl Merkez Stajı sırasında adaylara illerde hazırlanacak 2 aylık bir programa göre, bizzat valinin direktif ve gözetimi altında valilik birimlerinden başlamak üzere bütün Bakanlıkların ilde mevcut kuruluşlarında ve il özel idaresi ile il belediyesinde staj yaptırılır.
İlgili 37 soru bulundu
9 Kasım 2019 Kaymakamlık Sınavı taban puanı 76,25. 1 Eylül 2018 Kaymakamlık Sınavı Taban puanı 70 ( Sınav Birincisi Tavan Neti.: 87.5, Sınavı Soru Sayısı: 100,)
Kaymakam adayları (stajyer) genel olarak göreve yeni başlayanların yarısı kadar maaş almaktadır. Bu da yaklaşık olarak 45.000 TL civarındadır. Göreve yeni başlayan kaymakamların maaşı belirlenirken görev yapılan yer, derece – kademe, medeni hal gibi faktörler dikkate alınmaktadır.
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Kaymakam maaşı aylık ortalama 95.000 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Kaymakam maaşı 76.000 TL iken, en yüksek ise 199.200 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır. Maaş verilerini nasıl oluşturuyor ve güncel tutuyoruz?
Kaymakamlar doğrudan valiler aracılığı ile atanan kişilerdir. 5442 sayılı il idaresi kanunu ile kaymakamların tüm görevleri belirlenir. Her kaymakamın görevi ise, aynıdır. Kaymakamlar yapılan kaymakamlık sınavının sonucuna göre atanırlar.
İçişleri Bakanlığı son kararnamesi kapsamında İliç Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, Genç Kaymakamlığı'na atandı.
5 inci sınıf ilçe hizmetini tamamlayan kaymakamlar kıdem tablosundaki sıraya göre 6 ncı sınıf ilçelere atanırlar. Kaymakamların 6 ncı sınıf ilçe hizmeti 2 yıldır.
Sınavda yaş şartı var mı? Sınava girebilmek için sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olma şartı vardır. 2022 yılında yapılması planlanan sınava 01.01.1987 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar başvurabilecektir.
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü mezunları, KPSS puanı olmaksızın Kaymakamlık sınavını kazandıkları takdirde Kaymakam mesleğini de icra edebilmektedir.
Kaymakam, her yıl ilçenin bütün bucaklarıyla köylerinin en az yarısını ve ilçe içindeki teşkilatı teftiş eder. Halkın dilek ve ihtiyaçlarını yerli yerinde gözden geçirir ve gereğini yapar. Devir ve teftişe çıkacağı zaman valiyi haberdar eder. Devir ve teftiş sonucunu bir raporla valiye bildirir.
VALİ VE KAYMAKAMIN KOLLUĞA DOĞRUDAN EMİR VERME YETKİSİ
Vali ilde kaymakam ilçede kolluk kuvvetlerinin amiridir (İİK m. 11/1, 32/1).
Mülki amir yani illerde vali, ilçelerde kaymakam tarafından verilebilecek olan koruma tedbirleri, kanunda sayıldığı haliyle şunlardır: Şiddet mağdurunun kendisine ve gerekiyorsa beraberindeki çocuklara, bulunduğu yerde veya başka bir yerde uygun barınma yeri sağlanması.
İktisat'da yatay kuvvetler ayrılığı vardır. Kaymakam mulki açıdan en üst amir'dir.Savcı mulki irade'den bağımsızdır.İdari olarak başsavcıya bağlıdır. Eksikiğim varsa düzeltin.Sonuç olarak iki ayrı erk'in mensupları oldukları için birbirlerine üstünlükleri yoktur ! Kaymakam mülki amirdir ve bir ilçenin en üst memurudur.
L) Kaymakam, Cumhuriyet Bayramında ilçede yapılacak resmi törenlere başkanlık yapar ve tebrikleri kabul eder. Madde 32 – A) Kaymakam, ilçe sınırları içinde bulunan genel ve özel kolluk kuvvet ve teşkilatının amiridir; B) Suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için gereken tedbirleri alır.
Madde 29 – Kaymakamlar, İçişleri Bakanlığı Müdürler Encümeninin intihabı ve Bakanın tasvibi üzerine müşterek karar ve Cumhurbaşkanının tasdikıyla tayin olunur. (Ek: 26/3/2002-4748/1 md.) Kaymakamlığa sadece mülki idare amirliği hizmetleri sınıfından olanlar vekalet edebilir.
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Vali maaşı aylık ortalama 47.100 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Vali maaşı 37.700 TL iken, en yüksek ise 146.400 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
İşine yeni atanmış olan savcının almış olduğu maaş en alt limit olarak 84.000 TL'den başlamaktadır. Stajyer savcı maaşının ise 41.000 TL'den başladığını söylemek mümkündür. İşini ehli, belli bir yol kat etmiş savcıların ise ortalama olarak aldıkları maaş 199.200 TL'dir.
Kaymakam Maaşı yapılan yeni güncellemelerle değişiklik gösteren maaşlar arasında yer almaktadır. Yapılan güncellemeler ışığında bir kaymakam aylık olarak ortalama 95.000 TL aldığı görülmektedir. Kaymakam maaşının en alt rakamı 74.944 TL'dir.
MÜLAKATLARA KATILABİLMEK İÇİN KAÇ PUAN ALMAM GEREKİR? Mülakatlara katılabilmek için adayların 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alması ve bakanlık tarafından ilan edilen kadronun 4 katı olan sıralamaya girmeleri gerekmektedir.
Kaymakam olacak vatandaşlar, 4 yıllık lisans eğitimin ardından sınava girerler. Bu sınavdan sonra onları 3 yıllık kurs ve staj dönemi bekler. Kaymakamlık kursu ve staj sürecini tamamlayan Kaymakam adayları valilik emrine atanır.
Hem emekli olan, hem de vekil olarak görev yapan yaklaşık 300 vekilin maaşı, 147 bin liradan 230 bin liraya yükseldi. Sadece milletvekilli olanların maaşı ise 73 bin 329 liradan, yaklaşık 110 bin liraya yükseldi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri