Yapmanız gereken tek şey, ıslak kıyafetlerinizi kurutucuya koymadan önce birkaç parça buz küpünü makinenin içine atmak. Kurutucu içerisinde eriyen buzların buharı kıyafetlerinizin kırışmamasına yardımcı olur. Siz de kurutucudan çıkan kıyafetlerinizi ütüleme işlemine gerek kalmadan rahatlıkla giyebilirsiniz.
Pamuklu döngülerinde çamaşırlar düşük su seviyesinde, titiz yıkama ile ve yüksek dönüş hızıyla yıkanır. Tüm bu etkenler de çamaşırları kırıştırır. Kolay kırışan çamaşırlar için hassas yıkama döngülerini kullanın.
KIYAFETİN NEMLİ OLMASINI SAĞLAYIN
Keten ve pamuk kıyafetlerinizi ütülerken kumaşın hafif nemli olması kırışıklıkların açılmasını ve ütülemeyi kolaylaştırır. Bir sprey şişesi yardımıyla hafifçe ıslattığınız ya da tamamen kurumamış pamuk ve keten kıyafetlerinizi ütülemek kırışıklıkların kolayca açılmasını sağlar.
Kıyafetlerinizin kumaş dokusuna uygun sıcaklıkta ütülenmesi, kırışıklıkların açılmasını daha kolay hale getirir. Örneğin pamuklu için ütünüzü pamuklu, sentetik için polyester ayarına getirmeniz gerekir. Giysi kırışıklık açma işlemini kolaylaştırmak için kırışıklık açıcı ütü spreyi kullanabilirsiniz.
Sirkeli Suyla Rengi Canlı Tutma
Zaman zaman sirkeli su hazırlanmalı ve renkli kıyafetler 20 dakika kadar sirkeli suda bekletilmeli. Bu yöntem özellikle de siyah ve lacivert renkli kıyafetler için uygulanmalı. Koyu renkli iç çamaşırlarının renklerinin solmaması ve daha hijyenik olması için sirkeli temizlik önerilir.
İlgili 45 soru bulundu
Derin bir kabın içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat ve 100 ml sıcak su ekleyip karıştırarak karbonatı eritin. Suyun üzerine yarım litre beyaz sirke ekleyin. Karışımı yumuşatıcı gözüne koyun ve yumuşacık çamaşırlarınızı kucaklayın.
Giysilerdeki kötü kokuları çıkarıyor
Sigara, küf gibi kokuların sindiği çamaşırlar için de beyaz sirke birebir. Yumuşatıcı kısmına bir su bardağı beyaz sirke dökerek müthiş sonuçlar alabilirsiniz.
Ütü kullanmadan kırışıklıklardan kurtulmanın en pratik yollarından biri fön makinesinden yararlanmaktır. Kırışık kıyafetinizi iyice gerdirdikten sonra fön makinesini en sıcak seviyede açın. Üflenen havayı direkt olarak kırışıklıklar üzerine tutun. Bu sayede ütü kullanmadan kırışıklıkların açılmasını sağlayın.
SAÇ KREMİ+BEYAZ SİRKE+SU
1 çay kaşığı saç kremi, 1 çorba kaşığı beyaz sirke ve 2 su bardağı suyu temiz bir kapta karıştırın. Ardından huni yardımıyla boş bir sprey şişesine doldurun. Hazırladığınız karışımı hafif bir şekilde kıyafetlerinize püskürtün. Kıyafetlerin tamamen ıslak olmamasına özen gösterin.
Ultraviyole, hava kirliliği, enfeksiyonlar, sigara içmek ve bazı hormonal faktörler yaşlanma sürecini hızlandıran en önemli faktörlerdir. Kırışıklıkların oluşmasında yer çekiminin de etkisi vardır. İnsan yüzünde, dinamik ve statik tip olmak üzere 2 çeşit kırışıklık meydana gelir.
Kırışık Azaltma tuşu ne işe yarar? Çamaşırların yıkanırken daha az kırışmasını sağlar. Kırışmayı önlemek için kazan dönme hareketleri azalır, sıkma devri düşer ve yıkama daha yüksek bir su seviyesinde gerçekleşir.
Perdede kullanılan tülün kalitesinden ya da cinsinden dolayı kırışma sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Kırışık perdeleri de camda görmek istememeniz oldukça doğal bir durumdur. Tül perdeler neden kırışır? Yıkamada uygulanan yanlışlıklar ve tül perdelere karşı hassas davranmıyor olmanız perde kırışıklığına neden olmaktadır.
Makinenin içine kapasitesinden fazla çamaşır koyulduğunda çamaşırlar zarar görebilir. Seçtiğiniz yıkama programının gerektirdiği miktarda çamaşır koyun. Ön kapağın lastiğine de çamaşır sıkışmadığına emin olun. Çamaşırlarınızı çok uzun süredir kullanıyorsanız dokularında yıpranmalar olacağından hassaslaşacaktır.
Tek yapmanız gereken masanın üzerine temiz bir havlu veya battaniye sermek, bezinizi düzleştirmek ve ütülemeye başlamak. Cam masa kullanmaktan kaçının. Ahşap masalar, ütü masası olmadan ütülemek için harika bir alternatiftir.
Ütüleme yaparken ütüyü kıyafetin üzerine çok hızlı gezdirmemek gerekmektedir. Ütü kıyafetin üzerinde yavaş yavaş gezdirilir. Gerektiğinde inatçı kırışıkları açmak için ütünün buhar düğmesine basılır. Kıyafet, ütü masası üzerinde çevrilerek her tarafı ütülenir.
Bir limonu sıkarak 1 çay bardağı yoğurt ile karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. Bu karışımı uygulayarak 20 dakika bekleyip, ılık su ile durulayın. Sonrasında limon içerisinde bulunan C vitamini cildin kolajen yapısını destekleyecektir. Düzenli kullanımda kırışık oluşumlarının hafiflediğini göreceksiniz.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Karbonat beyaz giysilerinizi parlatmanın yanı sıra, renkli kumaşların görünümünü geliştirir ve giysilerinize zarar vermeden kötü kokuları ortadan kaldırır. Karbonat, aynı zamanda çamaşır yıkamak için kullanılan suyu da yumuşatır.
Posta'da yer alan habere göre; Karbonat yardımıyla çamaşırlarınızı beyazlatmak için, çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, deterjanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri