Bayburt-Trabzon arasında 3 bin 500 metre yükseklikteki Soğanlı Dağı üzerindeki dik yamaçlardan iki ili birbirine bağlayan ve "dünyanın en tehlikeli yolu" seçilen Derebaşı Virajları, doğa ve adrenalin tutkunlarını ağırlıyor.
Bayburt-Trabzon sınırında yer alan ve 3.500 rakımlı Soğanlı Dağı'ndaki Derebaşı Virajları 2016 yılında tüm dünyanın en tehlikeli yolu seçilmiş durumda ve o günden beri listenin başında.
Bu yol 1916 yılında Ruslar tarafından işgal sırasında şehirler arası yol olarak yapılmış. Hatta resmi adı da D – 915! Burada yaşayan köylülerin söylediklerine göre yolu Ruslar açmış fakat kendileri değil, esir aldıkları Türk askerlerine yaptırmışlar.
Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde yöre sakinlerinin kazma kürek ile çalışmaları ve devletin desteğiyle 132 yılda yapılan dünyanın en tehlikeli yollarından Taş Yolu, çok sayıda tüneli, virajı ve keskin uçurumlarıyla dikkat çekiyor.
Yılın beş ayı karla kaplı olan geçit, zaman zaman daralan keskin virajlarıyla çok tehlikeli… Trabzon'un Çaykara ilçesinden bulunan Uzungöl Yolu, 1125 metre yükseklikte bulunan Türkiye'nin en tehlikeli yollarından biridir.
İlgili 43 soru bulundu
Bolivya'da halk arasında “Ölüm Yolu” olarak da bilinen dünyanın en tehlikeli yolu - Anadolu Ajansı
Zigana Geçidi, Kuzey Anadolu Dağları'nda, Gümüşhane ili sınırları içerisindeki bir geçittir. Rakımı 2032 metredir. Yer yer daralan ve keskin virajları bulunan yol, özellikle kış aylarında çok tehlikeli bir hal alıyor.
Çığ tünellerinin olduğu bu yol Pülümür Vadisi`nin içerisinden geçen bir yol ve Tunceli`ye ulaşım sağlayan bir kara yolumuz. Bu çığ tünelleri sayesinde sürücülerimiz olumsuz kış koşullarından ve çığ tehlikesinden etkilenmeden güvenli şekilde ulaşımlarını sağlamaktadır." ifadelerini kullandı.
Yemyeşil vadileri, birçok aktiviteye ev sahipliği yapan Karanlık Kanyonu, halkın elleri ile dağları deldiği “dünyanın en tehlikeli yolları” arasında gösterilen Kemaliye Taş Yolu, Unesco mirası listesine giren evleri ile tam bir içi dolu fıçıcık Erzincan'ın Kemaliye ilçesi.
Terör tehlikesi yok. Kimse duble yolu kesmez merak etmeyin Erzurumdan Ağrıye 2,5 saatte rahat gidilir. Yolun sivas - erzincan arası, suşehri-akıncılar yönünden giderseniz işlektir.
Bayburt-Trabzon arasında 3 bin 500 metre yükseklikteki Soğanlı Dağı üzerindeki dik yamaçlardan iki ili birbirine bağlayan ve "dünyanın en tehlikeli yolu" seçilen Derebaşı Virajları, doğa ve adrenalin tutkunlarını ağırlıyor.
Deniz seviyesinden 3000 metre yükseklikteki Soğanlı dağı üzerinden 29 keskin, çok keskin virajlar ile Bayburt'u, Trabzon'un Of ilçesine bağlayan bu yol zaman içerisinde birçok nam kazanmış. Nam-ı diğer ÖLÜM YOLU.
Yungas Yolu (İspanyolca: Camino a Los Yungas), Bolivya'da Yungas bölgesinde La Paz ve Coroico arasında yer alan bir karayoludur. 1995 yılında Amerikalılar Arası Kalkınma Bankası tarafından "dünyanın en tehlikeli yolu" ilan edilmiştir. 2006 yılı tahminlerine göre yol boyunca yılda 200 ila 300 yolcunun öldüğü belirtildi.
Listeye suç endeksi açısından bakıldığında yıllardır dünyanın en şiddetli şehri olarak kabul edilen Venezuela'nın başkenti Karakas, 100 üzerinden 84.68 puanla zirvede yer alıyor. En tehlikeli şehirler sıralamasının ilk 10'unda Brezilya ve Güney Afrika'dan üçer kent bulunuyor.
Afganistan. Güvenlik risklerinin yüksek seviyede olduğu Afganistan da dünyanın en tehlikeli ülkesi olarak adlandırılıyor.
1915 yılında Türkler ve Ruslar tarafından beraber inşa edilen yol, 2330 metrelik rakımı, 13 keskin ve dar virajdan oluşan 13 kilometrelik uzunluğu ile pilotlara hayatlarının en özel mücadele şansını sundu.
En son sakin şehir anlamına gelen cittaslow ağına alınan Erzincan'ın Kemaliye ilçesi, birçok medeniyete ev sahipliği yaparak milattan önce 3 binli yıllara dayanan tarihi ile kültürel zenginliğinin yanı sıra doğal güzelliğiyle de misafirlerini ağırlıyor.
Erzincan'ın tarihi ve kültürel değeri ile öne çıkan turistik ilçesi Kemaliye, Türkiye'nin Cittaslow (sakin şehirler) ağına dahil edilen 21. yerleşim yeri oldu. Cittaslow International Başkanlık Konseyi'nin 26 Mart 2022'de çevrim içi yaptığı toplantıda, Kemaliye ilçesi sakin şehirler ağına dahil edildi.
1- Karanlık Kanyon
Kemaliye denilince akla ilk şüphesiz Karanlık Kanyon gelir. Bu kanyonun sadece ülkemizde değil, dünya çapında da bir popülaritesi var. ABD'deki Grand Canyon'dan sonra dünyanın en büyük ikinci kanyonu olma özelliği Karanlık Kanyon'u farklı bir noktaya taşıyor.
Nüfusun büyük çoğunluğu Alevi inanışına bağlıdır. Nüfusun tamamına yakını Türkçe konuşmaktadır.
Yöre, Osmanlı yönetiminde 1847 yılında, Hozat merkez olmak üzere “Dersim Livası” adıyla sancak yapılarak Erzurum'a bağlanmıştır. 1879 yılında da Farsça "Gümüş Kapı" anlamına gelen “Dersim” adıyla ayrı bir il olan Tunceli, 1892 yılında tekrar sancak yapılarak Mamurat-ül Aziz (Elazığ) iline bağlanmıştır.
Tunceli ili, Doğu Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Fırat Bölümü'nde yer alır. Doğusunda Bingöl, batısında ve kuzeyinde Erzincan, güneyinde ise Elâzığ ili tarafından çevrelenir.
Zigana geçidi, Gümüşhane ilimize bağlı Torul ilçesi sınırları içerisinde ismini verdiği dağlarındadır. Zigana Geçidi Gümüşhane'den 60, Trabzon'dan 120 kilometre uzaklıkta yer alır. Trabzon – Gümüşhane yolu üzerinde bulunan geçit, ayrıca Karaca mağarasına 30 km mesafede bulunmaktadır.
Zigana Tüneli, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'ndeki Kuzey Anadolu Dağları'nda bir kara yolu tünelidir. Gümüşhane ve Trabzon illerinden geçen tünel, güneyde Torul ile kuzeyde Maçka arasında yolunun bir parçasıdır.
Zirveleri Gümüşhane sınırları içerisinde kalan Zigana Dağları, bir yandan Trabzon'a diğer yandan, Harşit Çayı'nın doğusundan denize ulaşır. Zigana'nın değişik yerlerinden doğan sular kuzeyde Değirmendere'yi, güneyde Harşit Çayı'nı beslemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri