Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Konsolosluk arar mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Konsolosluk arar mı?

7 gün 24 saat arayabilirsiniz. Konsolosluk Çağrı Merkezi'ni arayan vatandaşlarımız, askerlik, pasaport, nüfus, evlenme, vatandaşlık, noterlik gibi konsolosluk işlemlerinin yanısıra, vize, seyahat uyarıları gibi çok çeşitli konularda yönelttikleri sorulara cevap alabilmektedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

Konsolosu kim atar?

Büyük elçiler; bulundukları ülkelerde, devlet tarafından atanmış ve kendi ülkelerini temsil eden en üst seviyedeki görevlilerdir. Konsoloslar ise yine devlet tarafından atanan ve temsil sorumluluğunun yanı sıra resmi işlemleri yürütme sorumluluğu da bulunan farklı statülerdeki çalışanlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Konsolosluk da ne yapılır?

Konsolosluğun görevleri

Konsoloslukların görevleri, antlaşmalar ve nizamnamelerle tespit edilmiştir. Genellikle, ticari ve sınaî alanda ülkesinin çıkarlarını gözetmek, vatandaşların haklarının korunması, seyrüsefer kontrolü, noterlik gibi görevleri vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Konsolosluk Randevu kac gunde gelir?

Randevu tarihiniz Elçilik/Başkonsoloslukların belirlemiş olduğu kotalara bağlı olarak ilerleyen günlerde belirlenecek ve sizinle mail olarak paylaşılacaktır. Randevu tarihiniz yer aldığı mail sizinle randevunuza 10-15 gün kala paylaşılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: idata.com.tr

Konsolosluk kimler çalışır?

a) Konsolosluk memuru statüsündeki başkonsolos, başkonsolos yardımcısı, konsolos, muavin konsolos, konsolosluk ajanı, ataşeler, b) Diğer kamu kurum ve kuruluşlarına mensup konsolosluk memuru statüsündeki ataşeler ve ataşe yardımcıları, c) Konsolosluk memuru statüsünde olmayan idari, teknik ve hizmetli personel.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Konsolosluk İşleri Elçi-Müsteşarı Jayne Howell, vize başvurularıyla ilgili güncel bilgi veriyor.

İlgili 34 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Konsolosluk dokunulmazlığı var mı?

Konsolosluk İlişkileri Hakkında Viyana Sözleşmesi m.31/2'ye göre; konsolosluk binalarının, konsolosluk işleri için kullanılan kısımlarına girilemez, bu yerler dokunulmaz olup, konsolosluk binasının bunun dışında kalan yerleri ile başkonsolosun ve konsolosun geçici veya daimi konutları dokunulmazlıktan yararlanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Konsolosluğun tutuklama yetkisi var mı?

Aynı maddenin ikinci fıkrası, “Birinci fıkrada öngörülen hal saklı kalmak üzere kesinleşmiş adli bir kararın uygulanması dışında, konsolosluk memurlarının hapsedilemeyeceğini ve herhangi bir şekilde kişisel hürriyetlerinin kısıtlamaya tabi tutulamayacağını” belirtiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Vizenin kabul edildiğini nasıl anlarım?

Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vizebasvuru.com.tr

Konsoloslukta vize işlemleri ne kadar sürer?

Vize İşlemleri ne kadar sürer

Vize işlemlerinin sonuçlanma süresi konsoloslukların inisiyatifine göre, ülkeden ülkeye değişmektedir. Bu süre genellikle bir hafta ile 1 ay arasında değişebilmektedir. Konsoloslukların yoğun olduğu veya resmi tatiller yüzünden kapalı olduğu dönemlerde süreler uzayabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vizemerkezi.com

Konsolosluk randevuları ücretli mi?

Vize randevusu alınması için ek bir ücret talep edilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gov.pl

Konsoloslukta ne sorulur?

Okulunuz, sınıfınız, bölümünüz ve ortalamanız gibi. Sorulan sorulara kısa cevaplar vermenizde fayda vardır. Bunun yanında programa neden katıldığınız, nereye gideceğiniz, ne iş yapacağınız, anne ve babanızın işi ile ilgili sorular da sorulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: unitedtowers.com

Konsolosluk neden mülakata çağırır?

Vize görüşmesi, Büyükelçilik/Konsolosluk görevlileri ile yapılan yüz yüze görüşme sırasında her Vize başvurusunda bulunanların başvuruları, seyahat amaçları ve ikamet ettikleri ülkelerdeki kişisel durumları ile ilgili bir dizi soruyu yanıtlaması gereken görüşmedir . Buna başka bir anlam yüklemek kesinlikle yanlıştır .

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ucuzucuyorum.com

Vize çıktıktan sonra gitmezsek ne olur?

Vize alıp ülkeye giriş yapmamanın herhangi bir cezai yaptırımı bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Konsolosluk ve büyükelçilik arasındaki fark nedir?

Başkonsolosluklarda ve konsolosluklarda, vatandaşların resmî işlemleri yapılır. Büyükelçiliklerde ise vatandaşların değil, devlet'in kendisine ait işlemler gerçekleştirilir. Örneğin, New York'da Türk konsolosluğu vardır, ama büyükelçilik Vaşington'dadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Türkiye'de kaç tane konsolosluk var?

1924 yılında yurt dışında 39 temsilciliğe sahip olan Türkiye'nin dış temsilciliklerinin sayısı, fahri olanlar hariç olmak üzere, 2019 yılı sonu itibarıyla 246'ya ulaşmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Fahri Konsolos dokunulmazlığı var mı?

V. FAHRİ KONSOLOSLUK BİNALARI

Fahri konsoloslukların bina dokunulmazlığı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cd.mfa.gov.tr

Vize onayı kaç günde gelir?

Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir. Talep edilen vize türüne göre başvurunun kabul süreci farklı zamanlarda olabilir. Uzun süreler için yapılan ulusal vize başvuruları daha geç sonuçlanabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.sabah.com.tr

Vize onayı kaç günde çıkar?

Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş günü içerisindedir. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna bağlı olarak sürelerde farklılık olabilir. Bu nedenle başvuruların geciktirilmemesi önem taşımaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vizebasvuru.com.tr

Vize reddi kaç günde belli olur?

Vize ret kararı çıkmasından itibaren en geç 1 ay içerisinde başvuru sahibinin itiraz etmesi gerekir. Sürenin aşılması halinde vize reddine itiraz yapılamamaktadır. Konsolosluklar, vize reddi itiraz dilekçelerine cevap vermek için 3 ay süreye sahiptir. En geç 3 ay içerisinde itiraz dilekçeleri sonuca bağlanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vizebasvuru.com.tr

Vize e devlette görünür mü?

E-Devlet Vize Sorgulama Hizmeti Veriyor Mu? e-Devlet vize sorgulama hizmeti vermemektedir ve bu sebeple vize sorgulama e-Devlet üzerinden yapılamamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vizem.net

Vize çıktıktan sonra ne yapılmalı?

Eğer vizeniz onaylandıysa: vize paketiniz ve pasaportunuz şahsen teslim almanız için seçmiş olduğunuz PTT şubesine gönderilecektir. Eğer eksik evrakınız varsa ya da idari işlemler gerekliyse: Göçmen vize için başvuru yapan herkes (K nişanlılık vizesi başvuranları da dahil) idari işlemlere tabi olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.usembassy.gov

Vize aldıktan sonra ne zaman gidilir?

90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Schengen (90 gün altı) vize başvuruları seyahat tarihinden en erken 180 gün önce yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: idata.com.tr

Hangi durumlarda tutuklama yapılır?

Tutuklama kararı verileceği zaman soruşturma aşamasında ise Sulh Ceza Hakimliği bu kararı verir. Kovuşturma aşamasına geçilen durumlarda ise ceza davasının açıldığı mahkeme bu kararı vermekle yetkilidir. Tutuklama şartlarından biri kuvvetli suç şüphesidir. Bir diğer koşul ise tutuklama nedeninin olmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Konsoloslukları kim koruyor?

Büyükelçilik, konsolosluk ve kamu binaları gibi hassas yerler, emniyet teşkilatı tarafından 12 binden fazla personelle koruyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Tutuklama kararı neye göre verilir?

Tutuklama, suç işlediği yönünde kuvvetli şüphe bulunan kişilerin, kesin hükümden önce hakim veya mahkeme karan ile özgürlüğünün sınırlanmasıdır. Tutuklama zorunlu olarak özellikle de ağır nitelikte kabul edilen suçlarda mutlaka başvurulacak bir koruma tedbiri değildir, ihtiyaridir. Asıl olan tutuksuz yargılamadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinlaw.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT