Amerikan iş dünyası dergisi Forbes, bu yılın en zengin 100 Türk'ünü açıkladı. Zirvenin birinci sırasındaki Murat Ülker'i, 3.2 milyar dolar servetiyle Semahat Sevim Arsel takip ederken, İpek Kıraç 4'üncü sırada yer aldı.
Murat Ülker: 5,1 milyar dolar 🏭💼
Ülker Holding'in lideri, Türkiye'nin en zengin ismi oldu. Küresel başarıları ve girişimcilik ruhuyla tanınıyor. Koç ailesinin temsilcisi, Türkiye'nin en zengin kadını olarak öne çıkıyor. İş dünyasındaki etkisi ve liderliğiyle biliniyor.
Türk zenginleri dünya sıralamasında
Yıldız Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Ülker dünyanın en zengin 615'inci insanı olurken, İpek Kıraç 865, Sevim Arsel 894, Cemil Kazancı 983, Rahmi Koç ise 1031'inci sırada yer aldı.
1'inci sırada İbrahim Erdemoğlu yer alıyor. 2'nci sırada Murat Ülker yer alıyor. 3'üncü sırada Ali Erdemoğlu yer alıyor. 4'üncü sırada Semahat Sevim Arsel yer alıyor.
Ailesi ve özel hayatı Murat Ülker, Kırım Aluşta asıllıdır. Ailesi "Devletler" adıyla bilinirdi. Dedesi Hacı İslam Efendi, Fatih Medresesi mezunu bir muallimdi.
İlgili 26 soru bulundu
Kürt iş insanı Hamdi Ulukaya da 2 milyar 400 milyon dolarlık servetiyle listede yer aldı. ABD merkezli Forbes dergisi, 2022 yılı dünyanın en zenginleri listesini yayımladı. Sıralamaya 2 bin 755 milyarderin girdiği belirtilirken Türkiye'den 10 isim listede yer aldı. İlk bine ise Türkiye'den sadece bir isim girdi.
Forbes, Türkiye'nin en zengin 10 ismi listesini güncelledi.
Zirvenin birinci sırasındaki Murat Ülker'i, 3.2 milyar dolar servetiyle Semahat Sevim Arsel takip ederken, İpek Kıraç 4'üncü sırada yer aldı. Listeye göre Koç Holding'in sahibi Mustafa Rahmi Koç, 2.8 milyar dolarlık servetiyle listenin 5'nci sırasında.
Erol Sabancı ve ailesi, yani Sabancı Holding, 4-5 milyar dolar servete sahip. Onları Türkan sabancı ve ailesi, 3-4 milyar dolar arasındaki serveti ile Tara Ailesi, yani Enka holding ve Eczacıbaşı Holding ile Eczacıbaşı ailesi takip ediyor.
-En zengin kadın Koç'tan
Forbes listesine göre, Türkiye'nin en zenginleri sıralamasında ikinci sırada yer alan Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Semahat Arsel, 3,2 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin de en zengin kadını konumunda bulunuyor.
DAHA FAZLA OKU. Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre; İbrahim Erdemoğlu, 5.3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin ismi olurken, dünyanın 497'nci en zengin insanı oldu. Erdemoğlu Holding'in bünyesinde SASA Polyester, Merinos Halı, Dinarsu ve Padişah Halı bulunuyor.
Ekonomist, Türkiye'nin en zengin 100 ailesi ve isminin 2023 sonuçlarını açıkladı. Listenin ilk sırasında Koç Ailesi yer alırken, Sabancı Ailesi, Eczacıbaşı Ailesi, Tara Ailesi, Özyeğin Ailesi ve Ülker Ailesi ilk sıralarda yer aldı.
Dünyanın en zenginleri listesinde 1341. sırada yerini alan Erman Ilıcak, Türkiye'nin en zengin dördüncü iş insanıdır.
Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yayınlanan Forbes dergisi, 2021 yılı dünyanın en zenginleri listesinde Türkiye'den Diyarbakırlı iş insanı Nihat Özemir, 5'nci sırada yer aldı.
Lüks tüketim ürünleri grubu LVMH Başkanı Fransız iş insanı Bernard Arnault, ABD'li iş insanı Elon Musk'ı geride bırakarak tekrar 'dünyanın en zengin insanı' unvanını aldı.
Rockefeller ailesi (İngilizce: Rockefeller family) veya Rockefeller hanedanlığı (İngilizce: Rockefeller dynasty), dünyada finansal olarak en büyük servete sahip ailelerinden biri olan Amerikalı ailedir.
Listeye göre, Türkiye'nin en zengin ailesi 6 milyar dolar üzeri servetiyle Koç Ailesi oldu. Böylelikle zirve yine değişmedi. Ekonomist Dergisi, 2023 yılı Türkiye'nin en zengin 100 ailesi ve kişisi listesini yayınladı. Listede birinci sırada 6 milyar doların üstündeki servetleriyle Koç Ailesi yerini aldı.
İlk sırada 6 milyar dolar servetiyle Koç ailesi yer alırken, Şevket Sabancı ve ailesi (Esas Holding) 5-6 milyar dolar servetiyle ikinci sırada yer aldı. Ekonomist Dergisi, 2023 yılında Türkiye'nin en zengin 100 ailesini belirledi. Listede ilk sırayı 6 milyar dolarlık servetiyle Koç ailesi aldı.
Mevcut Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı, Ford Otosan, Yapı Kredi Bankası, Koçtaş, Otokar ve Setur Yönetim Kurulu Başkanı, Koç Holding Yönetim Kurulu başkan vekilidir.
IMF Dünya Ekonomik Görünümü veri setine göre, 2021 yılında 817,5 milyar dolar gayri safi yurt içi hasılası ile 19'uncu büyük ekonomi olan Türkiye, 2022 yılında da 905,5 milyar dolarlık GSYH ile yine aynı sırada yer aldı.
1946 yılında ABD'den General Electrics ile anlaşarak Türkiye'de ampul fabrikasını kurması Koç ailesi için dönüm noktası oldu. Koç, daha sonra Amerikalılarla traktör ve otomotiv işine girdi. Sabancı ise 1950'lerde Demokrat Parti'nin zengin ettiği ailedir.
İşte listedeki ilk 10 aile ve servetleri:
Erol Sabancı ve ailesi (Sabancı Holding): 4-5 milyar dolar. Türkan Sabancı ve ailesi (S. Sabancı Holding): 4-5 milyar dolar. Tara ailesi (Enka Holding): 3-4 milyar dolar.
Sasa Polyester, 1966 yılında Özdemir Sabancı tarafından Türkiye'nin ilk sentetik elyaf fabrikası olarak Adana'da kuruldu. 1996 yılında "SASA" hisse koduyla halka arz oldu. Sasa Polyester, 2015 yılından itibaren Erdemoğlu Holding tarafından tüm hisseleri satın alınmıştır.
SASA Polyester Dünyada Kaçıncı Sırada? SASA Polyester, İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 2020 yılında 38'inci sıradayken 2021 yılında 20'inci sıraya yükseldi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri