Yine pişirme işleminden sonra geniş bir tencerenin içine su, sirke ya da limon suyu, defne yaprağı, karanfil ve çubuk tarçın koyarak kaynatabilirsiniz. Bu karışım mutfakta oluşan sinmiş balık kokusunu alarak hoş bir koku yayılmasını sağlar.
Öncelikle balıkları kızartırken başka bir tenceye su ve sirke koyup kaynatırsanız, balık kokusunun ortama yayılmasını engellersiniz. Aynı şekilde balıkları kızarttıktan sonra biraz suyun için sirke yada limon suyu, defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil koyarak da kaynatabilirsiniz.
* Balığı kızartırken ayrı bir tencerenin içinde sirkeli su kaynatarak kokuyu önleyebilirsiniz. Ayrıca balığı kızarttıktan sonra da tencerenin içine sirke, su, limon, tarçın, karanfil ve defneyaprağı ilave ederek kaynatın. Bu aromatik hoş kukular balık kokusunu örtbas edecek ve evinize sinmesini engelleyecektir.
Bir cezve veya ufak bir tencere içerisine yarım çay bardağı kadar çamaşır yumuşatıcısı ve üstüne biraz da su ekleyip kaynatın. Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra kapatın. Hem evdeki rahatsız edici kokular gider hem de eviniz mis gibi kokar.
Balık kızarttıktan sonra mutfakta bir tencere içine su koyun, suyun içerisine biraz sirke veya limon suyu ve hoş bir koku vermek için de defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil ekleyin ve kaynatın. Bu mutfağındaki balık kokusunu alacak ve güzel kokmasını sağlayacaktır.
İlgili 26 soru bulundu
-Balığı fırından aldıktan sonra fırınınızı beş dakika ısıtın. Balık pişirdiğiniz tepsinin içine alüminyum folyoya sardığınız birkaç adet kabuk tarçını yerleştirin. Yarım saat süre ile bekletin. Tarçınlar balık kokusunu emecektir.
Parmaklardaki balık yağı kalıntılarını söküp atan karbonatı, suyla karıştırıp macun kıvamına getirin. Ardından parmaklarınızı bu macuna bulayıp birkaç dakika ovalayın. Bol suyla duruladığınız ellerinizden koku silinip gidecek. Macun demişken, diş macunu da balık kokusunu elinizden çıkarmada çok işe yarayabilir.
Tüm balıkları pişirdikten sonra bir tencerenin içerisini suyla doldurun. Tencereye sirke, çubuk tarçın ve karanfil koyarak kaynatın. Limon kabuklarını ince bir şekilde soyduktan sonra ocağın en küçük bölmesinde, kısık ateşte yakın. Bu koku ortama limon aroması katacaktır.
Balığınızı kızartırken bir yan ocağın üzerinde ise içerisine su ve yumuşatıcı koyduğunuz karışımı kaynatabilirsiniz. Bunu balık pişirme işlemi bittikten sonra yaparsanız çok daha etkili olacaktır ve evinizde balık kokusunun kalmadığını göreceksiniz.
Ellerinizi limon suyu ya da sirke ile ovalamak balık kokusunu girebileceğiniz en etkili yöntemlerden biridir. Diş macunu: Balıkla işiniz bittikten sonra ellerinizi sabun ve suyla iyice yıkayın. Daha sonra küçük bir miktar diş macunu ile ovalayın ve durulayın. Ellerinize sinen kokuyu büyük oranda yok olacaktır.
Balığı kızartırken bir tencerede sirkeli su kaynatırsanız kokuyu alacaktır. Balık kızarttıktan sonra bir tencereye su koyun, suyun içerisine biraz sirke veya limon suyu ve hoş bir koku vermek için de defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil ekleyin ve kaynatın.
Bunu geçirmek gayet kolaydır. Dilimizi fırçalayarak, ağız gargaraları kullanarak ve çinko içeren sakız ve gargara kullanarak ağız kokusu geçirilir.
Aldığımız balıklar bir güzel yıkanır ve tuzlanır sonra yanmaz bir tavaya yağlı kağıt serilir. Yağlı kağıdın üzerine birkaç damla zeytinyağı damlatılıp kağıdın her tarafına dağıtılır. Balıkların üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir ve aynı şekilde yağlanmış yağlı kağıt ile üstü kapatılır.
“Yok fırında balık mı olurmuş canım?” diyorsanız, balığı kızartırken tavanın içine atacağınız birkaç dal defne yaprağı hem balığa güzel bir aroma verecek hem de yayılan kokunun bir miktar da olsa azalmasını sağlayacak.
Sardalya, uskumru, çinekop kokuyor.
Bir tencere içine biraz su, sirke ve bir limonun suyunu ekleyerek yemek yaptıktan sonra bu karışımı ocak üstünde kaynatın. Evdeki kokuların hızlıca geçtiğini göreceksiniz. Özellikle balık yaptıktan sonra en çok kullanılan yöntemlerden biri de limon kabuğu yakmak.
YUMUŞATICIYI CEZVEDE KAYNATIN
Evde kalıcı güzel koku istiyorsanız çözümü yumuşatıcı kaynatmak. Evinizde bu iş için ayırdığınız bir cezve ile cezvenin yarısını yumuşatıcı doldurarak kaynatabilir, ardından buharlaşan ve havaya karışan yumuşatıcı ile evin dört bir yanı misler gibi kokabilir.
Balık kızarttıktan sonra bir tencere dolusu suya sirke katarak kaynatmaya başlayınız. Sirkeli su kaynarken hoş bir koku vermek için limon suyu da sıkabilirsiniz. Eğer limon yok ise defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfilde ekleyebilirsiniz. Bu mutfaktaki balık kokusu yerine güzel bir koku etrafa yayacaktır.
Sirke ile temizlediğiniz yerlere limonlu su püskürtün ya da sirke-su karışımınızın içine doğrudan limon suyu ekleyin. Limon kokusu sirke kokusunu hafifletecektir. Özellikle mutfak temizliğinde karbonat, koku emici olarak sıklıkla kullanılır.
En İyi Cevap. Karbonatın koku giderme özelliği var. Bebeğinin kıyafetleri muhtemelen pamuklu giysilerdir. Kullandığın deterjana bir miktar karbonat ekleyebilirsin. ya da rinsonun yeni serisi limon ve karbonatı kullanabilirsin..
Eğer renginde her hangi bir atma yok ise balık yağının döküldüğü noktaya limon suyunu veya taze kesilmiş limonu sıkın ve 10-15 dakika bekledikten sonra temiz havlu veya nemli bez ile temizliğini gerçekleştirin.
Vajinadan balık kokusunun gelmesinin nedeni gardnerella enfeksiyonudur. Gardnerella enfeksiyonun diğer adı bakteriyel vajinosisdir. Bakteriyel vajinosis vajen florası bozulduğunda ortaya çıkar. Cinsel ilişki sırasında veya normal zamanda vajinadan kokmuş balık kokusuna benzer koku gelir.
Birkaç kaşık karbonat ile biraz sirkeyi ya da suyu karıştırıp bir macun elde edin. Daha sonra temiz ve nemli bir bez ile bu macunu fırın yüzeyine uygulayın. Fırının kapağını kapatıp 1 gece kadar bekleyin. Ertesi gün fırın temizleyici ürünü sıkarak sünger ve fırça ile temizliği tamamlayabilirsiniz.
Temizlik işlemi bittikten sonra 10 - 12 saat fırının çalıştırılmaması tavsiye edilir. Fırın çalıştırıldığında yaklaşık 40 dakika içerisine bir şey koyulmadan boş bir şekilde en yükse derece de çalıştırılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri