Yakıt filtrenizi her 30.000 ila 40.000 km veya iki yılda bir değiştirmelisiniz. Ayrıca rutin bakım aralıkları boyunca filtrenizin kontrol edilmesine de özen göstermelisiniz.
Ancak mazot filtresinin değişim aralıkları yağ filtresine göre daha geniştir. Aracınızda kullandığınız yakıtın kalitesi, mazot filtresini ömrünü doğrudan etkileyen bir unsurdur. Mazot Filtrenizi, her 30.000 km. de bir kez yada iki yılda bir kez değiştirin.
Yakıt filtresi değişmezse ne olur? Yakıt filtresinin belirli periyodlarda değişmesi gerekmektedir. Bu değişim gerçekleşmez ve uzun süre aynı yakıt filtresi kullanılmaya devam ederse aracınızda ciddi can sıkıcı problemler ortaya çıkacaktır. Aracınız çekişten düşecektir.
Kaç Km Bir Benzin Filtresi Değişir? Benzin filtresi kaç km bir değişir sorusuna baktığımız zaman birçok durumda 30.000 ila 40.000 km arası yeterli olacaktır. Bu da normal bir kullanımda bir yıla karşılık gelmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
Dizel motorlu taşıtlarda, mazot filtresi değişimi servis yerine bir yakıt su ayırıcı yerine geçer. Yakıt filtrenizi her 30.000 ila 40.000 km veya iki yılda bir değiştirmelisiniz. Ayrıca rutin bakım aralıkları boyunca filtrenizin kontrol edilmesine de özen göstermelisiniz.
yakıt filtresi tıkanmış demektir ve bir an önce değiştirilmelidir. Yakıt filtresi, zamanı geldiğinde değiştirilmez ise yakıt pompası arızası oluşmasına sebep olarak motorun gücünü etkiler ve zaman içinde motor çalışamaz duruma gelir.
Mazot filtresi değişimi yapılmazsa filtrenin tıkanması ya da fonksiyonlarının bozulması yakıt pompasının da kökten bozulmasına sebebiyet verir. Yakıt pompasının değişimi yakıt filtresi değişimine oranla çok daha maliyetlidir. Bu nedenle de yakıt filtrelerinizi düzenli periyotlarda değiştirmeniz tavsiye edilir.
Genellikle yakıt filtresini her 30bin ya da 40bin kilometrede bir değiştirmek gerekmektedir. Eğer bu kilometre değeri tamamlanmamış olursa o zaman da filtresinin her 2 yılda bir değiştirilmesi gerekir. Benzin filtresinin düzenli olarak değiştirilmesi motorun ömrünü uzatmaya yardımcı olacaktır.
Yakıt filtresi yakıt tüketimini etkilemektedir. Araç motorunuz temiz bir filtrede daha saf yakıt alacağı için hem performansını hem de cebinizi etkileyecektir. Tıkalı bir filtre kullanmak yakıt sisteminizi gereksiz yere zorlayacaktır.
göre değişmekle beraber genellikle her 30.000 – 60.000 km'de bir değişimi yapılması gereken bir aksamdır. Benzin filtresi değişimi kolay bir işlem gibi görünse de değişim esnasında yapılan ve fark edilemeyen bir hata aracınızın motoruna zarar vererek aracınızın performansını etkileyebilmektedir.
Bu noktada mazot filtresi olarak da adlandırılan yakıt filtresi devreye girer. Yakıt filtresi adından da anlaşılacağı üzere yakıt deposundan alınan yakıtı filtrelemekle görevlidir.
Optimum dikkat gerektiren bir aracınız var ise daha erken de değişim gerekebilir. Fakat araçlarda yağ filtresi değişimi ortalama olarak 5.000 km'de gerçekleştiriliyor. Her araç farklı olduğu için bu konuda aracın durumu baz alınıyor. Örneğin aracın yeni olması km'yi uzatabiliyor.
Hava filtresinin tıkanması sonucunda aracın çekiç gücü zayıflar. Bunun sonucunda motor zorlanmaya başlar. Bu durumun devam etmesi sonucunda ise motor arızası ortaya çıkar. Aynı zamanda aracın yakıt düzenini bozarak daha fazla yakıt tüketimine neden olur.
Polen filtrelerinin her yıl ya da her 25 bin kilometrede bir değiştirilmeleri gerekiyor. Sürekli kullanılan, ısıtıcı ve kliması daima çalıştırılan araçlarda polen filtreleri normalinden daha kısa sürede ömrünü tamamlayabilir.
Benzin Filtresinin Tıkandığı Nasıl Anlaşılır? Vitesi boşa aldığınızda sürekli olarak araç stop eder. Araç çalıştırırken motor zorlanır. Motor yağ filtresi değişimi gibi benzin filtresi değişimi için de Otopratik mağazalarına uğrayabilirsiniz.
Benzinli araçlarda hangi filtreler var, yağ, yakıt, polen ve hava filtresi aracın içinin tozdan ve kirli yakıt alanından korunmasını sağlayacaktır. Benzinli araçlarda yağın kirli olması motorun zarar görmesine neden olurken, yakıt da yakıt sisteminin çökmesine neden olacaktır.
İlk olarak aracın yüksek performansla çalışması için bu filtrenin yıllık bakım sırasında değiştirilmesi gerekir. Filtrenin yılda bir kere değiştirilmesi birçok durumda yeterli olmaktadır. Ancak yoğun toz ve polenin olduğu bir ortamda kullanılan araçlarda hava filtresi değiştirme yılda iki kere yapılabilir.
Yağ filtresi arızasının en açık belirtisi yağ uyarı ışığının yanmasıdır. Bu ışık yandığı zaman motor yağı ile ilgili bir sorun olduğunu anlayabilirsiniz. Birçok durumda sorun, yağ filtresi ya da yağ pompası arızasından kaynaklanır. Yağ uyarı ışığı yandığı zaman aracı kullanmayı bırakmanız gerekir.
Motora gaz verdiğiniz esnada ekleme ya da boğulma gibi gaz almama sorunları meydana geliyorsa bu da pompa arızasının habercisidir. Aracınız olması gerektiği gibi hızlanmıyor ise veya gözle görülür bir biçimde performans kaybı mevcutsa pompa arızası olabilir.
Yakıtın içindeki su yakıt filtresinden geçerken ayrışır. Bu ayrışmanın ardından su yakıt filtresinin altındaki haznede birikir. Bu suyu belli aralıklarla boşaltmak gerekir. Suyu boşaltmak için bir musluk vardır ve belli aralıklarla biriken su bu musluk açılarak boşaltılır.
Partikül Filtresi Arıza Belirtileri Nelerdir? *Dizel partikül filtresi tıkandığında dolduğunda, gösterge panelinde motor arıza lambası veya egzoz arıza lambası (partikül filtresi arıza lambası) yanar. *Partikül filtresi dolu tıkanmışsa, aracın çekişi düşer, yakıt sarfiyatı artar, egzoz kokusu duyulabilir.
Yakıt filtresi, yakıt sistemine girmeden önce kiri, tozu ve kalıntıları toplar. Böylece yakıtta olabilecek her türlü partikül, filtrede kalarak motora ulaşmaz. Bu da motorun ömrünü uzatmaya ve hasar almasını engellemeye yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri