TÜRSAB'ın amacı, seyahat acentelığı mesleğinin ve faaliyet alanının temeli olan Türk Turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunmaktır. Seyahat acenteları konusunda şikayeti olan tüketiciler TÜRSAB'a başvurarak çok kısa sürede sonuç alabilmektedir.
Turizm endüstrisiyle ilişkili faaliyet gösteren meslek kuruluşlarından biri de seyahat acentacılığı alanında Türkiye'deki en önemli meslek kuruluşu Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'dir (TÜRSAB).
Seyahat acentaları, kâr amacı ile turistlere turizm ile ilgili bilgiler vermeye, paket turları ve turları oluşturmaya, turizm amaçlı konaklama, ulaştırma, gezi, spor ve eğlence hizmetlerini görmeye yetkili olan, oluşturduğu ürünü kendi veya diğer seyahat acentaları vasıtası ile pazarlayabilen ticarî kuruluşlardır.
TÜRSAB karekodlu plaka paket tur, tur ve transfer hizmeti veren seyahat acentalarının aracında bulundurması gereken belge statüsünde olup, bu plakanın düzenlenen her bir paket tur, tur ve transfer faaliyetinde hizmet veren araçta bulunması gerekmektedir.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve FİBABANKA, tatilcilerin yüzünü güldürecek bir iş birliğine imza attı. Pandemi döneminde evlerine kapanmak zorunda kalan, tatili, denizi, güneşi özleyen vatandaşlarımız, hayallerindeki tatile “Tatil Kredisi” ile kavuşacak.
İlgili 30 soru bulundu
Genel Tebliği ile 2022 yılı yeniden değerleme oranı % 122,93 olmuştur. Belirtilen mevzuat hükümleri kapsamında 2023 yılına ilişkin "Yıllık Aidat" miktarı 11.342,83 TL, "Acenta ve Şube Kuruluş" miktarı ise 226.856,51 TL olmuştur. Saygılarımızla bilgilerine sunarız.
TÜRSAB, bildirilen adreste seyahat acentası işyerinin 17 nci maddede belirtilen nitelikleri haiz olup olmadığı, personele ilişkin kayıtların tutulup tutulmadığı hususlarında denetleme ve değerlendirme yapar.
2023 yılı için belirlenen üye giriş aidatı 226.856,51 TL (Üye kayıt ücreti üyelik işlemleri esnasında bir defaya mahsus tahsis edilir. Bakanlık tarafından işletme belgesinin düzenlenerek Birliğe üyeliğin kesinleşmesi durumunda geri iadesi mümkün değildir.) 2023 yılı yıllık aidat miktarı ise 11.342,83 TL'dir.
Kültür ve Turizm Bakanlığı İletişim Merkezi misyonuna uygun olarak hizmet sunduğu tüm ilgililerine ihtiyaç halinde, yurtiçinden “176” ve yurtdışından “+90 312 176 11 22” numaralarından 7/24 kesintisiz hizmet sunmaktadır.
TURSAV (Turizm ve Seyahat Acentaları Vakfı) bünyesinde faaliyet gösteren TÜRSAB Sınav ve Belgelendirme Merkezi resmî gazetede yayımlan...
Şartlar uygun ise, yetki belgesi eski belgenin bitim tarihi esas alınarak beş yıl geçerli olmak üzere yenilenir.
MADDE 6 – (1) Birliğin organları şunlardır: a) Genel Kurul. b) Yönetim Kurulu. c) Denetim Kurulu.
Seyahat Acentaları Nasıl Para Kazanır? Seyahat acentaları, turistik hizmetler sunarak komisyon veya ücret karşılığında gelir elde ederler. Uçak bileti satışı, otel rezervasyonları, turlar, tatil paketleri, araç kiralama gibi hizmetlerin satışından komisyon alırlar.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği 1618 sayılı kanunla 1972 yılında kurulmuş Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan nitelikleri haiz, kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütüdür.
SEYAHAT ACENTALARI FİRUZ BAĞLIKAYA İLE DEĞİŞİME DEVAM DEDİ
Sandık başına giden 4 bin 45 TÜRSAB üyesi seyahat acentasından 2 bin 510 oy alan Bağlıkaya, ikinci kez TÜRSAB Başkan'ı seçildi.
"TÜRSAB üyesi sitelerde bulunması gereken acente sicil numarasıyla, 'tursab.org.tr' web sayfamızdaki doğrulama bölümünden bu işletmelerin gerçek seyahat acentesi olup olmadığını kontrol etmeleri, sahte rezervasyon tehlikesini çok büyük oranda ortadan kaldırıyor.
“Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıkladığı resmi rakamlara göre, 2019 yılında ülkemizde faaliyet gösteren seyahat acentesi sayısı 11 bin 410'dur.
Kültür ve Turizm Bakanlığı İletişim Merkezi Alo 176, vatandaşlarımız ile yerli ve yabancı turistlerin Bakanlığımızla ilgili her türlü bilgi, öneri ve şikayetlerine cevap veriyor.
Yolcu taşımacılığının önemi her geçen gün artmakta ve bu nedenle otobüs firmaları arasında sıkı bir rekabet görülmektedir. Günümüzde Türkiye'de 277 kayıtlı şehirlerarası otobüs firması bulunmaktadır ve yazlık ve kışlık sezonlarda bu rakam 30+- değişkenlik göstermektedir.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kayıt Ücreti
TÜRSAB tarafından yapılacak denetleme sonucunda mevzuatta belirtilen şartlara sahip olduğu belirlenen seyahat acentası adayı işletmeler, üye kayıt ücretinin ödenmesi ile TÜRSAB üyesi olarak kaydedilirler.
Düzenlenen seyahat acentası işletme belgesi, başvuru sahibine teslim edilmek üzere ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne gönderilir ve durum TÜRSAB'a bildirilir. Belge harçlarının Bakanlıkça belirlenen hesaplara yatırıldığına ilişkin belgelerin ibraz edilmesinden sonra, belge İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden alınır.
TÜRSAB güvencesi, tatil severlerin tatil esnasında herhangi bir sorunla karşılaşmamaları adına güvenilir ticari kuruluşlara verilmektedir.
- A grubu seyahat acentaları için yedi bin (7.000 TL)Türk Lirası, - B grubu seyahat acentaları için altı bin (6.000 TL) Türk Lirası, - C grubu seyahat acentaları için beş bin (5.000 TL) Türk Lirası'dır.
MADDE 4 - (1) Seyahat acentası kuruluşunu gerçekleştiren her işletmenin üye olmak zorunda olduğu, kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütü Türkiye Seyahat Acentaları Birliğidir. Birlik kısaca TÜRSAB olarak anılır.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan işletme belgesi alınması ve TÜRSAB'a üye olunması zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri