Elma sirkesi ile kurulan biber turşuları her zaman daha sarı olur. Üzüm sirkesi maalesef cinsi uygun değilse karartır. ❗❗sıcak su turşuların sararmasında önemlidir. Mümkünse sıcak su ile hazırlayın.
Ortamda Fe yoğunluğunun fazla olması esmerleşmeye (kararmaya), Cu yoğunluğunun fazla olması ise mavi-yeşil renge neden olur. Bu bozuklukları önlemenin yolu ise hava temasının kesilmesi ve bulaşıların önlenmesidir.
sirkesi de az oldu..5 kiloluk bidona 5 yemek kasigi tuz ve en az 5 cay bardagi sirke koymak lazim..
Turşu suyu için içme suyu dışında bir su kullanılmamalıdır. Tercihe göre turşu kavanozlarınıza hepsini bir arada bulundurmamak şartıyla kereviz ve maydanoz yaprakları, defne yaprağı, sarımsak, tane karabiber, küçük acı biberler, karanfil ve çubuk tarçın kullanabilirsiniz.
Bu malzemeler 1 kiloluk kavanoz için yeterli miktarda olmalıdır. Bunun için 1 su bardağından biraz az üzüm sirkesi, 1 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı şeker konulmalıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Ortalama 1 litrelik bir kavanozda turşu yapacaksanız tuz oranı 1,5 yemek kaşığı kadar olmalı. 3,5 su bardağı içme suyu, 1,5 yemek kaşığı tuz ve 150 ml kadar sirke nefis bir turşu yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu oranlara bir de dilerseniz limon suyu, limon tuzu gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.
Çünkü turşu suyundaki oranlar genelde aynıdır. Bir önceki başlıkta 1 litrelik suya 2 yemek kaşığı kaya tuzunun konulması gerektiği ifade edilmiştir. Bu ölçü duruma göre 1,5 yemek kaşığı da olabilir. Dolayısıyla 1 kilo turşuya 1,5 ya da 2 yemek kaşığı kaya tuzu atabilirsiniz.
Turşuya asıl lezzetini veren üzüm sirkesidir. 5) Tercihe göre turşuya 1 litre için 2-3 adet küp şeker de atabilirsiniz. Bu mayalanmayı hızlandıracaktır.
Turşu Yaparken Şeker Konulmasının amacı turşunuzun daha hızlı mayalanmasını sağlamaktır. Bunun için turşunuzun içerisine 2 ya da 3 adet küp şeker atabilirsiniz.
Bu durumu engellemenin ilk yolu bu dengeyi kurmaktan geçiyor. 1 litre suya 3 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 çay bardağı sirke oranı yeterli olacaktır. Bir diğer nedeni de turşuları hazırlarken içme suyu değil de musluk suyu kullanmak.
Bunu önlemenin en iyi yolu, sebze ve salamura ağırlığını tartarak ilave edilecek tuz miktarını hesaplamaktır. Salamura hazırlanırken %8 tuzlu su yapmak için; 80 gr tuz 1 litre suda eritilir. Eğer bir litreden fazla salamura gerekli ise, suyun her litresi için 80 gr tuz hesaplanır.
Elma sirkesi ile kurulan biber turşuları her zaman daha sarı olur. Üzüm sirkesi maalesef cinsi uygun değilse karartır. ❗❗sıcak su turşuların sararmasında önemlidir.
Turşu suyunun bulanmasını önlemek için, 1 litre suya 1 çay bardağı sirke ve 3 yemek kaşığı kaya tuzu oranını kullanabilirsiniz. Turşu suyunun bulanmasındaki ikinci neden ise, tarifte musluk suyu kullanmaktır.
Cin biberi yıkayıp, suyunu süzelim. Kavanozun altına birkaç sarımsak atıp, biberleri koyalım. Aralara yine sarımsak atalım. Bir kasede sirke, tuz ve limon tuzunu güzelce karıştırıp, kavanoza dökelim.
Kahraman bakliyatımız nohut burada imdadımıza yetişecek ve turşumuzun hızlı bir şekilde olgunlaşmasını sağlayacak. Turşu kavanozunun dibine koyacağınız ya da aralara serpiştireceğiniz 8-10 adet nohut turşuyu çabuk olgunlaştıracaktır.
Turşunuza koyacağınız maydanoz, asma ve kereviz yaprakları da güzel tat ve kokular katacaklardır. Kavanozun ağzını sıkıca kapattıktan sonra serin ve güneş almayan bir yerde saklamalı ve her gün mutlaka çalkalamalısınız. Yaklaşık olarak 1-2 hafta sonra turşunuz hazır olacaktır.
Kaya tuzu ile hazırlayın: Turşu hazırlarken sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanın. Çünkü normal sofra tuzu ile yapılan turşularda kısa sürede yumuşama gözleniyor.
Bir gece önceden musluk ya da içme suyunu dinlendirin. Turşu yapımında mutlaka kaya tuzu kullanın. Ardından kaya tuzunu bir gece önceden dinlendirdiğiniz salamura suyunun içerisine ekleyin. Kaya tuzunu ne kadar çok atarsanız turşunun yumuşama ihtimali en aza iner.
Turşunun Tuzu Nasıl Ayarlanır Tarifi Nasıl Yapılır? Bir kaba suyu koyup içine 1 bardak kadar tuz koyup, içine iyice yıkanmış yumurtayı koyuyoruz. Yumurta ne alaka diyecek olursanız şöyle ki tuz eridikçe yumurta yükselecek tuz eridikçe ve yumurta çıkmadıysa tuz ilave edilir.
Tuzu az olan bir turşu suyu içindeki sebzeleri yumuşatırken suyu da bulanıklaştırır. Eğer tuzu çoksa da bu durumda turşunun olgunlaşma süresi artar ancak turşunun üstünde su birikir. Bu fazla su da zamanla taşmaya başlar. Eğer bu şekilde turşu suyu eksilirse yerine tekrar turşu suyu hazırlayıp eklemelisin.
Sirke ya da tuzu fazla koyduğunuzda turşunuz daha çabuk olmaz. 1,5 litre suya 2,5 yemek kaşığı kaya ya da deniz tuzu ve sirke ekleyerek turşu suyunuzu hazırlayabilirsiniz. Üzüm sirkesi yerine elma sirkesi gibi daha düşük asitli bir malzeme tercih ederseniz, 1 litre suya 1,5 çay bardağı sirke kullanabilirsiniz.
Malzemeler 2 kg kornişon salatalık 1 baş sarımsak 5 yemek kaşığı tuz 3,5 tatlı kaşığı limon tuzu 3,5 tatlı kaşığı şeker 3,5 çay bardağı sirke ( üzüm sirkesi kullandım. )
5 Litre Turşu Suyu Hazırlama
Ardından 1 su bardağı kaya tuzu, 2 su bardağı üzüm sirkesi, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 yemek kaşığı şeker eklenir. Tuz eriyene dek karıştırılır. Bidona veya kavanoza eklenmiş turşuya ilave edilmeye hazırdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri