Aydın'da tarihte ölçülen en düşük hava sıcaklığı ise bundan 80 yıl önce Ocak ayında kayıtlara geçti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilerine göre, Aydın merkeze 3 Ocak 1942'de tarihin en yüksek karı (8 cm) yağarken, 4 Ocak 1942'de tarihin en soğuk günü yaşandı ve termometreler eksi 11 dereceyi gösterdi.
Kışları ılık ve yağışlı geçer, sıcaklık genellikle 10-15 derece arasındadır. İlkbahar ve sonbahar mevsimleri ılık ve yağışlıdır.
Aydın için yazı kışı bir şehir demek yanlış olmaz. Ege bölgesinde yer alan şehrin yıllık sıcaklık ortalaması 17-18 derece seviyelerinde.
Doğu Sibirya şehri Yakutsk'ta yaşayanlar için bu sorunun cevabı eksi 50 derece! Dünyanın en soğuk şehri Yakutsk'ta termometreler eksi 50 dereceyi gördü.
Türkiye'de gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 10,2 dereceyle Bolu'da ölçüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1700 Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu'ndan alınan il ve ilçelere ait meteorolojik parametrelerde, bu gece Bolu, Türkiye'nin en soğuk ili olarak kayıtlara geçti.
İlgili 25 soru bulundu
Ardahan'ın Göle ilçesi eksi 28 dereceyle Türkiye'nin en soğuk yerleşim yeri. Doğu Anadolu Bölgesi'nde en soğuk yerleşim birimi, sıfırın altında 28 derece ile Ardahan'ın Göle ilçesi oldu. Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü bölgede, birçok yerleşim biriminde gece hava sıcaklığı eksi 28 dereceyi aştı.
ile doğayı ve denizi ayağınıza getiren harika bir proje.
Aydına da kar yağar ama 10 yılda bir.
İklim. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçen Akdeniz iklimi (Köppen: Csa) etkilidir.
ELİF BÜŞRA YURT- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan güncel verilere göre Aydın'ın hava kalitesi indeksi geçen yıla oranla %92 düzelerek Türkiye'nin temiz havasına sahip illeri arasına girdi.
Dün ölçülen sıcaklıklarla; Türkiye'nin en sıcak yeri, 45,9 derece ile Antalya'nın Kaş ilçesi Çavdır Orman Sahası ve Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanı Ekip Orman Deposu oldu.
Dünya üzerinde bugüne kadar doğrudan ölçülen en düşük sıcaklık 1983 yılında Antarktika'nın doğusundaki Rusya'ya ait Vostok İstasyonu'nda -89,2°C olarak kaydedildi.
Ege Denizi'ne kıyısı bulunan Aydın, Didim ve Kuşadası gibi Türkiye'nin iki önemli turizm merkezi ve çok sayıda tarihi eseri ile turizm potansiyeli yüksek bir ildir.
Aydın' ın 1919 yılına kadar sancak şeklinde devam eden bu yönetim şekli, 25 Mayıs 1919-7 Eylül 1922 yılları arasında 40 aya yakın süren işgalden sonra ve Kurtuluş Savaşının kazanılmasıyla birlikte 1923 yılında değişmiş, müstakil vilayet olmuştur.
Çevre Mühendisleri Odasının hava ölçümleri sonucunun görüldüğü haritada Aydın, hava kirliliği en yüksek olan üçüncü il oldu.
Söke'ye 2001 yılında yağan karın ardından 11 yıl geçmiş ve 2012 yılı Şubat ayında Söke kar yağışlı bir sabaha uyanmıştı. 3 yıl sonra Söke yeniden kar heyecanı yaşıyor. Söke çevresinde yüksek yerlere yağan kar etkili olurken, merkezde yaşayan vatandaşlarda hala kar yağışı için bekleyiş var.
Dünyada kar yağışı
Dünyada kutup bölgeleri ve ılıman iklimin iç kısımları kar yağışının yoğun olduğu bölgelerdir. Kar yağış sınırı, kuzey yarımkürede 30° enlemini, Güney yarımkürede 25-30° enlemleri aralığını takip eder. Dağlık alanlarda yükselti nedeniyle kar yağışı artar.
Merkezi İzmir şehri olan Aydın Vilayeti, İzmir Merkez Sancağı, Aydın Sancağı, Saruhan (Manisa) Sancağı ve Menteşe Sancağı'ndan oluşmaktaydı. 1892'de Aydın Vilayeti'nin 4 sancağına Aydın Sancağı'ndan ayrılarak sancak olan Denizli'nin eklenmesiyle, toplam sancak sayısı 5'e çıktı.
İlçenin kuzeyinde İzmir ilinin Selçuk ilçesi kuzeydoğusunda Germencik doğusunda Koçarlı kuzeybatısında Kuşadası güneyinde Didim bulunmaktadır. 1064 km²'lik yüzölçümü bakımından ilin en büyük, nüfus bakımından ise Efeler, Nazilli ve Kuşadası'ndan sonra 4. büyük ilçesidir.
Dünya çapında turizm noktalarıyla ün yapan Aydın, nüfus bakımından en büyük ilçesi merkez ilçe Efeler'dir. Kentin kalbi konumunda olan Efeler ilçesi, birçok özelliğinden dolayı rağbet gösterilen bir yer.
Buna göre yapılan ölçümlerde en soğuk deniz suyu Akçakoca'da ölçülürken, ikinci sırada Zonguldak üçüncü sırada ise Bartın'da ölçüldü.
Dünyanın en soğuk yerleri listesinde birinci sırada Antarktika yer alıyor. Dünya üzerinde bilimsel araştırmalar için orada bulunan insanları saymazsak, insanların yaşamadığı tek kıta Antarktika. Kıtada bulunan Vostok, -90 derecelik sıcaklığıyla 'dünyanın en soğuk bölgesi'. Yanlış duymadınız -90 derece...
Ayrıntılar haberimizde... Anadolu'nun en soğuk illerinden biri olan Sivas'ta Sibirya soğukları kendini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye'nin en soğuk ili ve ilçesini kendi sayfasında yayınladı. Alınan bilgilere göre Türkiye'nin en soğuk yerleşim yeri Sivas'ın İmranlı ilçesi oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri