“Şeyler, neden düşünüldüğü -konuşulduğu gibi değil?” …. İndirgeme-genellemeyle çoğalıp duran soyutlama ve yan etkileri: “… Zekanın abartılması tutku , heyecan ve içtenlikten uzak soyut düşüncenin, kısmen de olsa, yüceltilmesine neden olmuştur.
Soyut isim, soyut ad veya mana ismi; varlığı düşünce yoluyla kabul edilen, söylendiğinde zihinde belli bir görüntü veya tasavvur uyandırmayan bir kavramın adı: soy, ün, korku, söz, bilgi, gönül, kötülük, güzellik, doğruluk vb.
Özgürlük, fikir, düşünce, sevgi, nefret, merhamet, hüzün gibi kelimeler beş duyu ile hissedilemez ancak var olduklarına kuşku yoktur. Bu tip kavramlar soyuttur.
Toplum, bazı davranış biçimlerine bizim verdiğimiz isim olup, biçim, form olmaları nedeniyle bunlar doğal olarak soyutturlar.
bakınız, yokluğun dışarıda var olup olmadığını soruyoruz, ki yokluk tabii ki de yoktur. yani karanlık bu bağlamda soyuttur.
İlgili 39 soru bulundu
(Mutluluk, duyu organlarımızla algılayamadığım soyut bir kavramdır.
Somut anlamlı sözcükler; toprak, bulut, ışık, rüzgâr, köpük, ışık, çocuk, cızırtı, yeşermek … gibi nesneleri ve durumları karşılar. Duyu organlarımızla algılayamadığımız, akıl yoluyla algılayabileceğimiz kavramları karşılayan sözcükler soyut anlamlı sözcüklerdir.
Sonuç: Tanrı soyut ve metafiziksel bir kavramdır.
(Emiroğlu, 2004: 61) Ahlaki kavramlar da soyut kavramlar sınıfına girmektedir. Ahlaki kavramlar insanın kendi dışından edindiği ve değer yargıları içeren, iyi ya da kötüye işaret eden kavramlardır.
Namus; yüzyıllardır tartışılan, herkesin ve her toplumun kendince yorumladığı, çeşitli değerler yüklediği soyut kavramlardan biridir.
'Ruh' kelimesi soyut anlamlıdır.
Evren): Ulaşılabilinen somut bir evrendir.
Adalet de soyut bir kavramdır. Ancak bir toplum düzenine dayandığında ve bu düzeni sürdürmek için uygulandığında somut nitelik kazanır. Adalet kavramı ve uygulaması tarih içinde önemli değişiklikler geçirmiştir.
Güzellik, kişiden kişiye değişiklik gösteren bir kavramdır. Kişinin beyninde belirlenmiş belirli ölçütler üzerine karşıdaki kişiye karşı duyduğu beğenme duygusudur. Güzelik ölçütlerinin belirlenmesi büyük bir yelpazede karşılanacağından, güzellik kişiden kişiye değişen, soyut bir kavram olarak adledilmektedir.
Soyut isim
Mana isimler veya soyut isimleri, klasik tanımla, beş duyu organıyla algılanamayan kavramlara verilen isimlerdir: sevgi, saygı, inanç, korku, yiğitlik, cesaret, sevinç, aşk, vs.
Cevap = Öfke Soyut Bir Cümledir.
Bunun yanında, inanç soyut bir kavramdır, ve soyut kavramlar üzerinde varlığını sürdürür.
Güven soyut ve elle tutulamayan bir kavram (intangible) olmasına rağmen, son derece somut ve maddi (tangible) sonuçlar verir.
Cevap : Acı kelimesi somut varlıktır.
Soyut İsim
sevinç, şüphe, tezat, Allah, cesaret, keder, korku, aşk, melek, ruh, şeytan...
Aynı şekilde hisler de somuttur. Bedende içsel bir dokunma duygusu şeklinde hissedilir. Ama görülmez, duyulmaz, tadılmaz.
Enerjinin tanımlanması o kadar zordur ki, çünkü soyut bir kavramdır. Fizikte, “enerji” kavramı gerçekten bir çeşit stenografi, kitapların dengelenmesine yardımcı olan bir gereçtir.
şimşek somuttur. Çünkü gözümüzle görebiliriz. 5 duyu organımızla görüp hissetiğimiz şeylere somut göremeyip hissedemediğimiz şeylere ise soyut denir.
İyi,kötü,güzel ve çirkin sözcükleri bir soyut sözcüklerdir.
Rüya kelimesi soyut bir sözcüktür. Çünkü beş duyu organlarımız ile algılayamaz,beyin gücümüz ile algılarız. Bu sebeple soyuttur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri