Doğal tuvalet taşı temizliği için karbonat ve sirke en etkili ilacınız olabilir. Karbonatı tuvalet taşına dökün ve sirkeyi üzerine boşaltın. En sonunda yapacağınız durulama işlemi ile tuvalet taşının bembeyaz olduğunu göreceksiniz.
Çamaşır suyunu tuvalete dökerek bir süre beklemek ardından da fırça ile iyice fırçalamak gerekir. Çamaşır suyunun ardından kireç önleyici deterjan dökülür ve fırçalama işlemine devam edilir. Fırçalama işi bittikten sonra Sprey ya da krem formundaki mineralli temizleyicilerle tuvalet temizlenir. Bol su ile durulanır.
Klozetin içine çamaşır suyu dökerek 5 dakika bekleyin ardından sert kıllara sahip bir fırça ile klozetin iç kısmını iyice fırçalayın. Bu işlemden sonra klozeti durulayın. Mineralli temizleyiciler ile klozetin içini yeniden fırçalayın. Güçlü bir kireç çözücü ile kireç kalıntılarını temizleyin.
Doğal bir yöntem olarak karbonat ve sirke tuvalet taşı temizliğinde yeterli olacaktır. Karbonatı tuvalet taşına döktükten sonra sirkeli suyu üzerine boşaltıp durulama işlemini gerçekleştirin. Aynı şekilde limon suyu ve karbonat karışımını da sararmaya karşı etkili bir yöntem olarak kullanabilirsiniz.
Klozet içi temizliğinde tuvalet fırçası, çamaşır suyu, kireç önleyici ve yüzey temizleyici gibi malzemelerden yardım alabilirsiniz. Bunun yanı sıra klozet kapağı temizliğinde ise sünger, bez ve sıvı temizleyicileri kullanabilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Beyaz Sirke Kullanın
Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin. Ertesi gün lekelerden kolaylıkla kurtulduğunuzu göreceksiniz.
Aslında düzenli rutinler halinde doğru malzemelerle klozeti temizlemek çocuk oyuncağıdır. Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir.
Tuvalete dökmeden önce, su birikintisi olmamalıdır.
Suyu başka yere boşalttıktan sonra, gider borusuna tuz ruhu dökerek yaklaşık 5 dakika beklemenin ardından sıcak su gönderilir. Eğer su gitmeye başladıysa tuz ruhu işe yaramıştır. Dökülen su yavaş bir şekilde gidiyorsa tıkanıklık tam açılmamıştır ve tekrar tıkanabilir.
Bir çay bardağı boraks, yarım su bardağı limon suyu ve yarım su bardağı suyu birlikte karıştırın. Karışımı klozetin her yerine gelecek şekilde dökün. Birkaç saat beklettikten sonra fırçayla durulayın.
1/4 fincan Boraks'ı klozete dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. 1 bardak sirke ekleyin ve karışımın yaklaşık 20 dakika klozete oturmasına izin verin. Lekeleri çıkarmak için kaseyi tuvalet fırçasıyla ovarak bitirin. Durulamak için tuvaleti yıkayın.
TUZ RUHU BÜTÜN KİRECİ SÖKER
Suyunu boşalttığınız klozete tuz ruhunu dökün ve bir süre bekledikten sonra sifonu çekin. Tuz ruhu, kireç ve tortuları anında söker; ancak kullanırken çok dikkatli olun. Tuz ruhunu solumayın, mümkünse maske takın ve banyonun hava aldığına emin olun.
Sirke ve Karbonat
Bir bardak sirkeyi klozetinizde leke oluşmaya başlayan noktalara gelecek şekilde dökün. Ardından 10 dakika bekleyin ve üzerine bir bardak karbonat tozu ve bir bardak daha sirke ekleyin. Klozetin kapağını kapatarak bu iki ürünün 15 dakika boyunca iyice köpürmesini bekleyin.
BEYAZ SİRKE İLE TUVALET TEMİZLİĞİ
Tuvaletinize biraz beyaz sirke döküp oturun ve bekleyin. Beklemek istemiyorsanız bir beze beyaz sirke ve karbonat karışımını batırıp ıslayın.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Tuvaletinizi derinlemesine temizlemek ve kokuyu yok etmek için tuvaletinizin içine karbonat serpiniz. Daha sonra üzerine seyreltilmemiş beyaz sirke döküp tuvalet fırçasıyla tuvaletinizi güzelce ovalayınız. Bu teknikle tuvaletinizdeki lekeleri yok edip tuvalette oluşabilen kötü kokulara da son verebilirsiniz.
En iyi kireç sökücülerden birisi olan sirkenin 1 gece bekletilmesinin ardından fırça ve soğuk su ile kireçlerin kolayca çıktığı görülüyor. Asitli yapıya sahip olan sirkenin karbonat ile beraber uygulanması da mümkün oluyor.
KULLANIM ALANLARI: Sadece klozet ve alaturka tuvalet temizliği içindir. KULLANIM ŞEKLİ: Çocuk Kilitli Kapağı şekildeki gibi bastırarak saat yönü tersine çevirerek açınız. Ürünü klozetiniz veya alaturka tuvaletinizin temizlenecek kısmına uygulayınız ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar bekleyiniz.
Paslı klozetlerin haftalık temizliği için klozete 1-2 bardak sirke ekleyin ve klozet fırçası ile ovun. Eskiden kalan lekeler için, klozetin suyunu boşaltın ve klozetin içine seyreltilmemiş sirke dökün ve en az iki saat bekletin (gece boyunca bekletmek daha iyi olacaktır). İyice ovalayın ve su ile durulayın.
Normal lavabo açıcılardan farklı olarak, tuz ruhu pimaş borularının doğrudan delinmesine sebep olur. Lavabo açıcı kullanıldığında, plastik olan pimaş boruları ısınarak önce büzüşürdü. Sık kullanım sonucu büzüşen borular erimeye başlardı. Tuz ruhu kullanımında ise pimaş boruları büzüşmeden delinir.
Tuvaleti yıkamayın. Sirke ve soda solüsyonunu leke gidene kadar bir veya iki kez daha çalkalayarak 30 dakika kadar bekletin. Leke kalırsa, tuvalet fırçası veya sert kıllı naylon bir fırça ile ovalayın. Durulamak için tuvaleti yıkayın.
Mutfak, banyo ve tuvaletlerde oluşan kireç birikimini, kararmış organik kir ve pas lekelerini çözer ve temizler. Lavabo, banyo, küvet, tuvalet temizliğinde kullanılabilir. En zor lekeleri bile yok edecektir. Tuz ruhunun çok güçlü ve aynı zamanda tehlikeli bir temizlik malzemesi olduğunu unutmayın.
Büyük tuvalet yapıldıktan sonra ise, temizlenme mutlaka su ile olmalıdır. Çünkü kağıtla yapılan temizlikte makat bölgesinde kalan kalıntılar kaşıntıya, kokuya ve o bölgede tahriş ve bir takım cilt hastalıklarının meydana gelmesine neden olabilir.
Tuvalet Fırçasının İçine Ne Konur? Kullanım sonrasında ne kadar dikkat edilirse edilsin fırçadan yerleştirildiği muhafaza kabına bir miktar su akabilir.
Bu durumlarda Cif Tuvalet Temizleyici ürünler kullanılabilir. Güçlü formülü sayesinde tuvalet taşı gibi çok kirli yüzeyler bile cif markalı temizlik ürünleriyle derinlemesine temizlenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri