Kabakları yıkayıp kabuklarını soyup yemeklik küp küp doğruyoruz. Kabaklarımızı istediğimiz miktarlarda buzdolabı poşetlerine koyup fazla havasını pipetle çekiyoruz yani vakumluyoruz. Dondurucuya koyup kışın ister yemek ister çorba olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Soğanı uygun bir tencerede zeytinyağı ile birlikte şeffaflaşana kadar soteleyin. Ardından kabakları tencereye ekleyin ve limonu kabakların üzerine sıkıp, pirinci ilave edin. Daha sonra tuz ve toz şeker serperek karıştırın. Kapağı kapalı olarak, kısık ateşte pirinç ve kabak yumuşayana kadar pişirin.
İlgili 15 soru bulundu
Kabak Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır? Kabaklar güzelce soyulur, ince ince dilimlenir. Bir borcamın içine alınır, üzerlerine sıvı yağ ve tuz ilave edilip iyice karıştırılır, fırına verilir. Fırında üzerleri kızarana kadar bekletilir.
Sıcak kaynar suya attığınız kabakları kevgir yardımı ile alın ve buzlu soğuk suya atın. Kabakların suyunu süzün ve iyice kuruladıktan sonra dondurucuya porsiyonlar halinde kaldırın. İsterseniz kabaklarınızı kek yaparak ya da sebze sotelerinin içerisine koyarak değerlendirebilirsiniz.
Buzluk poşeti
İlk olarak kabakları yıkıyoruz ve iyice kuruluyoruz. Sonra alacalı soyuyoruz ve yarım daire biçiminde doğruyoruz. Poşetlere yerleştiriyoruz ve poşetlerin havasını pipet yardımıyla alıp ağzını sıkıca bağlıyoruz. Dondurucuya atıyoruz.
Kabaklar yıkandıktan sonra bıçak ile kabukları soyulur ve derin bir kap içine rendelenir. Daha sonra yemek kaşığı ile kızgın yağ içine bırakılır ve üzeri koyu kahverengi kıvama gelinceye kadar kızartılır. Sonra servis peçetesi konulmuş tabağa alınır ve yanında cacık ile birlikte servis yapılır. Afiyet olsun.
Eğer kabağı mutfağınıza sık sık konuk ederseniz, kalp hastalıklarını evinizden uzak tutmuş olursunuz. Antioksidan bir sebze olduğu için, kalbe giden damarları rahatlatır. Damar tıkanıklığını önler ve kalp krizi gibi sorunları engeller. Ağrı kesici özelliği olan kabak, aynı zamanda kalp çarpıntısına da iyi gelmektedir.
Kabakları doğrayıp çok az suyla diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Fazla haşlamayın sonra suyunu salıp lezzetini bırakıyor. Diğer yandan domates dereotu doğrayıp diğer malzemelerle karıştırıp haşlanmış kabağı ekliyoruz. Servise hazırdır.
Kabaklarımızı alacalı soyalım, yıkayalım ve küp küp doğrayalım. Tenceremize sıvı yağ dökelim. Yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edelim, kavuralım. Salçasını ve pul biberini de ekledikten sonra bulgur ilave edelim ve suyunu koyup kısık ateşte pişirelim (yaklaşık 15 dk kadar).
Kızgın zeytinyağına önce soğanları koyun ve pembeleşmeye yakın kabakları koyun suyunu çekip hafif kızarmaya başlayın, önce sarımsakları koyup 2-3 defa çevirin. Sonra minik minik doğranmış domatesleri yada salçayı ekleyin. Domatesleri suyunu çekene kadar kavurun, sonra baharatlarını koyup karıştırın ve ocaktan alın.
Sosa buladığınız kabak dilimlerini kızgın yağ içinde arkalı önlü güzelce kızartın. Kızaran kabakları havlu kağıt serili servis tabağına alıp, fazla yağının süzülmesini sağlayın. Hazırladığınız kabak kızartmasını çok fazla bekletmeden yanında yoğurt sos ile sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Kabakları yıkayın ve kabuklarını soymadan, ne çok kalın ne de çok ince olacak şekilde halka halka dilimleyin. Ardından, kabak dilimlerini önce sıvı yağa ardından unlu baharatlı harca bulayarak, fırın kabınıza dizin. 190 derece sıcaklıkta fırında kızarıp, yumuşayana kadar pişirin.
Pul biber, nane, kekik ve tuz bir kasede karıştırılıp kabakların üzerine serpiyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Zeytinyağını ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın kabına kabakları diziyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabaklar kızarana kadar pişiriyoruz.
Bi kenarda kabaklarımızı 4 bölüp küçük dilimleyelim. Kavurduğumuz yağa domates rendemizi de ilave edip hafif pişirip, tuz, pul biber ,şeker ilave edip kabaklarımızı pirinci de atıp karıştıralım. Üstünü geçecek kadar su ilave edip pişmesini bekleyelim. Piştikten sonra dereotunu doğrayıp atıp kapağını kapatınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri