Suda ve toprakta bulunan kireci,bitki tarafından alınabilir kalsiyuma çeviren Anti-Salt aynı zamanda kireçli suların PH'sını düşürür.
DESCALING-S sulama hattının temizlenmesi içinde kullanılır. Eğer sulama hatları tıkandıysa , tıkalı sulama hatlarının açılması için kullanılabilir. Sulama suyunu asitleştirmesi; dolayısıyla, sulama suyundaki karbonat ve bikarbonat miktarının azaltılması için kullanılır.
Sulama suyunun ve toprağın tuzluluk oranını düzeltmek üzere tasarlanmış bir üründür.
Tuzlu toprakların yönetiminde temel unsur drenajın sağlanmasıdır. Yüksek taban suyu bitki kök bölgesinin suyla kaplı olması demektir. Bu durum bitkilerin sağlıklı bir şekilde büyümesine engel olur. Bu yöntemin uygulanmasıyla topraktaki tuz içeriği düşürülerek bitkilerin istediği yetişme ortamı temin edilebilir.
ALGAN ANTİ-SALT TUZLULUK GİDERİCİ UYGULANDIĞI YERLER
Kireçli su ile kullanılan zirai ilaçların parçalanmasını ve bozulmasını önler. UYGULAMA DOZAJI TUZLULUK SORUNU OLAN YERLERDE BİTKİ DİPLERİNE GELECEK ŞEKİLDE 5LT/DA DOZUYLA SEZON BOYUNCA 2 KEZ UYGULANIR. NORMAL UYGULAMALAR YILDA 1-2 KEZ 2LT/DA DOZUYLA UYGULANIR.
İlgili 36 soru bulundu
Suda ve toprakta bulunan kireci,bitki tarafından alınabilir kalsiyuma çeviren Anti-Salt aynı zamanda kireçli suların PH'sını düşürür. Toprakta bulunan kirecin bağlamış bulunduğu demir, çinko ve fosfatların bitki tarafından alınmasını sağlar.
Ingilizce-Türkçe Çeviri. İsim tuz, sodyum klorür, yemek tuzu. table salt: sofra tuzu.
Toprak asitliğini gidermek için tuzlu veya alkali topraklarda Amonyum Sülfat, ekimde veya ekim öncesinde tercih edilmelidir. Nötr (pH değeri 6.5-7.5 olanlar) veya asit (pH değeri 6.5 'dan düşük olanlar) topraklarda Üre %46 kullanılabilir.
Kil paletlerinden sodyumu uzaklaştırmanın en iyi yolu toprağa fazla miktarda çözünür kalsiyum içeren ( CaO SÜPER GRANÜLE CALNE ) VE amonyum uygulamaktır. Sodyum kil paletlerinden ayrılır ve toprak suyuna karışır.
Tuzlu topraklar, birçok kültür bitkisinin yetişmesine engel olacak miktarda çözünebilir tuz içerir. Toprak yüzeyi beyaz tuz kabuğu ile örtülüdür. Bu toprakların içerdiği tuzlar, pH değeri yükseltilmeden yıkanarak, giderilebilir.
Suda ve toprakta bulunan kireci,bitki tarafından alınabilir kalsiyuma çeviren Anti-Salt aynı zamanda kireçli suların PH'sını düşürür. Toprakta bulunan kirecin bağlamış bulunduğu demir, çinko ve fosfatların bitki tarafından alınmasını sağlar.
Tuzluluk toprak ortamında bitkinin suyu kolaylıkla almasını engelleyen durumlardan birisidir. Kök bölgesi çözelti ortamında tuz konsantrasyonunun artması ile bitkinin bu suyu alabilmek için harcamak zorunda kaldığı enerji miktarı da artar ve sonuçta tuzluluk arttıkça bitkinin su kullanımı azalır.
Azotlu gübre yüksek verim sallayarak su ihtiyacını karşılar. Bitkinin gelişimini ve büyümesini sağlayan ürün dane dökümünü engelleyerek gelişmesine katkı sağlayabilir. Mahsul kalitesini artıran, bitki gelişimini hızlandıran özel, geliştirici bir üründür. Sıvı azot genellikle soğutma amaçlı kullanılmaktadır.
Okyanusların tuzlu suyu, gel-git olayları, deniz serpintileri ve tuzlu suyun arazilere nüfuzu yoluyla bu topraklara ulaşır ve buharlaşma sonunda toprak yüzeyinde tuz birikmesi olur (7). Dünya üzerindeki tuzluluğun en önemli kaynağı ana materyaldir.
Tuzlanma esas olarak tarım kaynaklı bir toprak bozulması olayıdır. ³ Yanlıș sulama teknikleri nedeniyle așırı sulamaya maruz kalmıș topraklarda anakaya içindeki tuzlar kapi- learite ile yüzeye doğru yükselir ve suyun buharlașması sonucunda eriyik halde bulunan tuzlar toprağın yüzeyine tașınır.
Topraktaki eriyebilir tuzlar aşırı düzeyde biriktiğinde yada aşırı düzeyde birikeceği anlaşıldığında, bitkinin su gereksiniminden daha fazla olarak uygulanacak yıkama ile kök bölgesinden uzaklaştırılabilir. Uygulanan bu fazla su bir kısım tuzları derine sızma ile kök bölgesinde yıkayarak alt katmanlara doğru taşır.
Tuzlu topraklar, toprakta su hareketi yukarı doğru olduğunda genellikle yüzeyde beyaz tuz tabakası içerirler. İleri aşamalarda ise tuz çiçeklenmesi oluşur.
Tuzlu topraklarda bitkinin beslenebileceği su hareketi kısıtlandığı için bitkiler ölürler. Tuzlanma, diğer toprak canlılarının da topraktan besin almasını zorlaştırır. Özellikle sodyum tuzları, canlı dokularını bozucu ve zehirleyici etkiye sahiptir.
Toprakta yüksek orandaki çözünmüş sodyum ve klorür iyonları diğer mineral besin maddelerinin yerini alarak bitkilere zarar veriyor. Yapraklarda klorür birikimi zararlı seviyelere ulaşarak yaprak yanmasına ve ölüme neden olabiliyor.
Azot, fosfor ve potasyumca zengin, iz elementli besin maddeleri karışımıdır. Kök sistemini güçlendirir. Dal, yaprak ve sürgün gelişimini artırır, bodur gelişimi önler. Bileşiminde bulunan iz elementler (çinko, demir, bakır, mangan) ile büyüme ve gelişmeyi destekler.
Şeker Gübrenin Faydaları
İçeriğinde bulunan kükürt sayesinde, azotun bitki tarafından daha kolay alınmasını sağlayarak bitkinin kök, yaprak, gövde, dal, sürgün gelişimini destekler. Bunlara ilave olarak; Bitki stres ve hastalıklara karşı direncini arttırır. Soğuk ve sıcağa karşı bitkinin dayanımını arttırır.
Üre gübresi: %45-46 azot içeriğiyle en yüksek azot içeren azotlu gübre olma özelliği taşıyor. Tarım araçlarında az paslandırma yaptığı için tercih edilen gübre, suda hızlı çözünüyor ve hızlı uygulamaya imkan tanıyor. Ayrıca birim azot miktarı gözetildiğinde üre gübresi en ekonomik alternatifi oluşturuyor.
Gördüğünüz gibi Himalaya tuzu diğerlerinden bir adım önde. Çünkü daha fazla mineral içeriyor, daha az sodyuma sahip ve daha doğal. Sofra tuzu ise kimyasal olarak tüketilmeye hiç uygun değil.
Sodyum klorür, yaygın olarak 'tuz' ismiyle bilinen (deniz tuzu, aynı zamanda diğer kimyasal tuzları da içerir) kimyasal formülü NaCl; 1/1 oranında sodyum ve klorür iyonları olan iyonik bileşik. Molar kütleleri sırasıyla 22.99 ve 35.45 g/moldur. 100 g NaCl, 39.34 g Na ve 60.66 g Cl içerir.
Kaya tuzu, yeraltındaki tuz damarlarından çıkarılan doğal bir tuz çeşididir. İçerisindeki mineralleri koruyan bir yapıya sahiptir ve rafine edilmediği için sağlıklı bir seçenektir. En saf tuz olarak tanıtılan bir tuzdur ancak aradaki fark, tuzun sadece sodyum ve klorür değil, daha birçok mineral element içermesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri