Kullanım Talimatı Tuvalet, banyo, lavabo vb. yüzeylerin temizliğinde kullanılır. Temizlenecek yüzeye yeteri miktarda dökülerek yüzeye yayılması sağlanır, 5-10 dakika sonra bol su ile durulanır. Metal yüzeylere uygulamayınız.
Tuvalete dökmeden önce, su birikintisi olmamalıdır.
Suyu başka yere boşalttıktan sonra, gider borusuna tuz ruhu dökerek yaklaşık 5 dakika beklemenin ardından sıcak su gönderilir. Eğer su gitmeye başladıysa tuz ruhu işe yaramıştır. Dökülen su yavaş bir şekilde gidiyorsa tıkanıklık tam açılmamıştır ve tekrar tıkanabilir.
Normal lavabo açıcılardan farklı olarak, tuz ruhu pimaş borularının doğrudan delinmesine sebep olur. Lavabo açıcı kullanıldığında, plastik olan pimaş boruları ısınarak önce büzüşürdü. Sık kullanım sonucu büzüşen borular erimeye başlardı. Tuz ruhu kullanımında ise pimaş boruları büzüşmeden delinir.
Mermer tezgahlar, tuvaletler, banyo lavaboları veya zemin döşemeleri üzerinde temizlik gerçekleştirmek açısından mermere tuz ruhu kullanımı doğru bir çözüm oluşturmamaktadır. Çünkü tuz ruhu asidik özelliğe sahip olduğu için kullanıldığı yüzeylerde parçalayıcı ve aşındırıcı bir yapı ortaya çıkarır.
TUZ RUHU BÜTÜN KİRECİ SÖKER
Suyunu boşalttığınız klozete tuz ruhunu dökün ve bir süre bekledikten sonra sifonu çekin. Tuz ruhu, kireç ve tortuları anında söker; ancak kullanırken çok dikkatli olun. Tuz ruhunu solumayın, mümkünse maske takın ve banyonun hava aldığına emin olun.
İlgili 26 soru bulundu
Hidroklorik asit tipik bir asit özelliği olarak çinko, demir, magnezyum ya da alüminyum gibi birçok metale etki ederek, hidrojen açığa çıkarır.
HCl çok güçlü ve etkili bir asittir. Keskin kokusuyla nefes almayı oldukça zorlaştırır. Temas süresine bağlı olarak cilt üzerinde aşındırıcı, yaralayıcı etkisi vardır. Temasın kısa süreli olduğu durumlarda tahriş ederken, uzun süreli temasta deriyi yakar ve iz bırakabilir.
Çekilmemiş ise tuz ruhunu dökmeden önce biraz su ekleyin ve yavaş yavaş tuz ruhunu boşaltın. Bu talimatlara kesinlikle uymanız sağlığınız için önemlidir. Tuz ruhu döktükten sonra bir kaç saat tuvaleti kapatıp bekleyin. İçerisinde ki kimyasal bileşenler tıkayan cismin eritecek ve tıkanıklık açılacaktır.
Lavabo Açıcı İşe Yaramıyor!
Banyo ve Mutfak giderlerinde oluşan tıkanıklıkları her zaman kimyasal ürünler ile açmanız mümkün olmayabilir. Tıkanıklığın açılmadığı durumlarda üst üste lavabo açıcı ürünlerin kullanımı gider borularına zarar verir.
PORÇÖZ. Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Mermer, fayans ve marley gibi yüzeyleri beyazlatmak için tuzruhu ve çamaşır suyunun karıştırılarak kullanılması sağlık açısından büyük tehlike oluşturduğunu anlatan Dr. Nacaroğlu, "Tuzruhu ve çamaşır suyu karıştırılınca yoğun bir şekilde klor gazı açığa çıkmaktadır.
Sirke, karbonat, kabartma tozu ve tuz gibi her evde bulunan malzemeler ile kırmadan tıkalı boru açma işlemi uygulanabilir.
* Tuvalet ve pisuvarlardaki kireç, pas, üre taşı ve sabun kalıntılarını kolayca temizler. * Ev temizliğinde hijyen için mutfak tezgahları, tuvalet, fayanslar ve sert yüzeylerde kullanılır.
BORAKS VE SİRKE
1/4 fincan Boraks'ı klozete dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. 1 bardak sirke ekleyin ve karışımın yaklaşık 20 dakika klozete oturmasına izin verin. Lekeleri çıkarmak için kaseyi tuvalet fırçasıyla ovarak bitirin.
Daha iyi temizleyeceği inancı ile çamaşır suyu, tuz ruhu, kireç sökücüler, lavabo açıcılar, sirke gibi maddelerin birbirleri ile karıştırılmaları veya aynı yüzeye art arda uygulanmaları, ölümcül derecede zehirli gazlar çıkarabilir, baygın halde aynı gazı solumaya devam edilirse ölüme bile neden olabilir.
Bir çay bardağı boraks, yarım su bardağı limon suyu ve yarım su bardağı suyu birlikte karıştırın. Karışımı klozetin her yerine gelecek şekilde dökün. Birkaç saat beklettikten sonra fırçayla durulayın.
Toz lavabo açıcıyı kullanmadan önce suyu iyice kaynatın. Nalburdan veya marketten aldığınız lavabo açıcının paketini makas yardımıyla kesin, ardından gider borusuna tozu dökün. Kaynattığınız suyu dikkatli ve yavaş bir şekilde gidere dökün bol su göndererek pompayla takviye edin ve tıkanıklığınız açılmış olacaktır.
Porçöz Lavabo Açıcı Jel'in üçte birini, tıkanıklığın olduğu gidere dökün. Yaklaşık 15 dakika sonra gider üzerine bir miktar su dökerek giderin açılıp açılmadığını kontrol edin. İnatçı ve ağır tıkanıklıklarda ise Porçöz Lavabo Açıcı Jel'in yarısını tıkalı yere dökerek jelin tüm gece boyunca etki etmesini sağlayın.
Pimaş boru açma ilacı olarak da bilinen gider açıcı kimyasallar tıkalı boru açma yöntemleri arasında en etkili olanıdır. Gider açıcı asit denildiğinde akla ilk gelen kostik denilen asit bazlı kimyasallardır.
Musluğun tamamını kapatacak miktarda pamuğa sirke döktükten hemen sonra pamukla musluğun üzerine kapatınız Yaklaşık 15- 20 dakika kadar bekledikten sonra diş fırçası ile sürterek durulayın.
Evde olan her malzemeyi fayanslara uygulamamak gerekiyor. Özellikle kireç çözücü, tuz ruhu ve pas sökücü gibi güçlü ürünlerden uzak durmalısın.
Sulu çözeltide çözeltiye artı hidrojen iyonları yükleyen maddelere asit; hidroksil iyonları yükleyen maddelere ise baz adı verilmektedir. Güçlü bir kimyasal bileşik olan tuz ruhu da kuvvetli asitler arasında yer almaktadır.
Çamaşır suyundan zehirlenme gibi hem kimyasal zehirlenmeye hem de solunum yoluyla zehirlenmeye sebep olabilecek durumlarda ise zararlı maddeye maruz kaldıktan hemen sonra (yaklaşık olarak 30-60 dakika gibi kısa bir sürede) belirtiler ortaya çıkmaya başlar.
Tuz ruhu zaten başlı başına tehlikeli bir maddedir. Bir de çamaşır suyu ile karıştırıldığında son derece tehlikeli bir gaz ortaya çıkıyor. Oluşan gaz yakıcı ve yanıcı özelliği taşıyor. Yemek borusu ve midede yırtıklarına neden oluyor.
Temizlik amacıyla çamaşır suyu ve tuz ruhunun karıştırılması solunum zehirlenmeleri arasında yer alır. Gözde yanma, nefes almada güçlük, ishal ya da göğüste ağrı belirtileriyle görülür. Bu durumda ortam hızlı şekilde havalandırılmalı ve bu zehre maruz kalan kişi kusturulmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri