Tuzak pazarlama terimi, genel olarak, herhangi bir sponsorluk ücreti ödemeden bir etkinliğin itibarından ve popülaritesinden yararlanma girişimi ya da bir etkinlikle ilgili rakip işletmenin ilgisini zayıflatmak için kasıtlı çabaları ifade etmektedir.
Bu bağlamda tuzak pazarlama temel olarak;
Düşük Maliyetli • Rakibin (resmi sponsorların) pazarlama akti-vitelerinin etkinliğini azaltan • Tüketicinin dikkatini tuzak kuran firmaya (ambusher) kaydıran • İzleyici zihninde karışıklık yaratan yaratıcı uygulamalardır.
Sinsi Pazarlama, büyük organizasyonlara resmi olarak sponsor olan firmaların yapmış oldukları faaliyetleri göz önüne alarak, resmi sponsor olmayan fir- maların geniş kitlelerin dikkatini farklı şekillerde çekerek, resmi sponsor- ların itibarını zayıflatan ve kendi itibarını güçlendiren bir pusu faaliyetidir.
Dolaylı pazarlama genellikle; belirli bir mal, ürün ya da hizmetin devamlı müşterisine kendini hatırlatması şeklinde karşımıza çıkar. Daha önce mal, ürün ya da hizmetten yararlanmış olan müşteriye marka bir nevi hatırlatılır ve satışın tekrarı sağlanır.
Sinsi pazarlama kısaca sponsor olmayan işletmelerin/markaların sponsormuş gibi davranmaları ve bu şekilde fayda sağlamaya çalışmaları olarak tanımlanmaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Niş pazar çok dar bir tüketici grubunun istek ve gereksinmelerine göre bölümlenmiş pazarlardır. Büyük işletmelerin girmek istemediği ya da göremediği özel pazar bölümleri, sınırlı tüketicisi olan bir yapıya sahiptir. Ortopedik ürünler, çok büyük numarada giysi, ayakkabı, özel turizm etkinlikleri gibi.
Günümüzde çok sevilen ve aynı zaman çok etkili bir yöntem olan gerilla pazarlama, bir ürünü veya hizmeti düşük bütçelerle yenilikçi ve sansasyonel bir biçimde pazarlamaktır.
Kulaktan kulağa pazarlama, bir tüketicinin şirketin ürün veya hizmetine olan ilgisinin diyaloglara yansımasıdır. Müşteri deneyimleri tarafından şekillendirilen ücretsiz reklamdır. Ağızdan ağıza reklam olarak da geçen bu tanım bir sosyal medya pazarlamasıdır.
Etkileşimli pazarlama, markaların videolar, yorumlar, görseller, bilgi grafikleri, oyunlar, bloglar, sosyal medya ağları, ses ve diğer içerik biçimlerini kullanarak tüketicilerle karşılıklı iletişim kurduğu süreçtir.
E-postalar, çevrimiçi reklamlar, el ilanları, veritabanı pazarlaması, promosyon mektupları, gazeteler, dış reklam, telefon metin mesajları, dergi ilanları, kuponlar, telefon görüşmeleri, kartpostallar, web siteleri ve katalog dağıtımı, doğrudan pazarlama stratejilerine bazı örneklerdir.
Likidite tuzağı para arzındaki artışların faizleri daha fazla düşüremeyeceği bir aşamayı ifade eder. Bu aşamaya gelindiğinde ekonomiye enjekte edilen likidite atıl birikim biçiminde elde tutulmaya başlanır ve dolayısıyla para arzındaki artış ekonomiyi canlandırmaya yaramaz.
Bu bağlamda, nedene dayalı pazarlama uygulamaları, kurumların temel ekonomik amaç ve faaliyetlerini, belirli bir yardım kuruluşunun ihtiyaçlarını veya sosyal sorunu bütünsel bir bakış açısıyla çözme çabalarını ele alarak gerçekleştirilmektedir (Adkins, 1999: 288).
Sosyal pazarlama genel olarak pazarlama tekniklerinin sosyal olayları biçimlendirmek üzere kullanılması olarak tanımlanabilir. Pazarda ve pazarlamada ulusal bazdaki uygulamalarda sosyal sorumluluk terimine sıkça rastlamakla beraber sosyal pazarlama terimine nadiren rastlarız.
Satış ve pazarlama uzmanı; şirketin sorumluluğunda olan ürün ve hizmetleri, portföyde yer alan ya da yeni kazanılacak olan müşterilere tanıtmak amacıyla projeler hazırlayan, hedef strateji doğrultusunda hizmet veren, müşteriyi şirkete kazandırmak için satış faaliyetleri yürüten kişiye verilen mesleki unvandır.
İlişkisel pazarlama kavramı, ilk olarak 1983 yılında Berry tarafından ortaya atılmıştır. Berry ilişkisel pazarlama kavramını, çoklu hizmet organizasyonlarında müşteri ilişkilerinin oluşturulması, sürdürülmesi ve geliştirilmesi olarak tanımlamıştır (Berry, 2002:61).
Bağlamsal pazarlama, tüketicilerin internette gezinirken kullandıkları arama terimleri gibi kullanıcı bilgilerine dayalı hedefli reklamcılık sağlayan çevrimiçi ve mobil bir pazarlama yöntemidir. Amaç, müşterilere hâlihazırda ilgi gösterdikleri ürün ve hizmetleri temsil eden reklamlar sunmaktır.
Etkileşimli pazarlama olarak da bilinen interaktif pazarlama, markanın hedef kitlesinin tercihlerine odaklanarak hazırlanılan stratejiler bütünüdür. Yani markanın ürün ve hizmetlerinin, hedef kitlenin ilgilendiği konulara göre şekillenmesidir.
Ağızdan ağıza pazarlama (AAP), temelde, tüketicilerin birbirleri ile işletmenin ürünleri hakkında olumlu yönde iletişim kurmalarını sağlayarak, işletme- marka imajının güçlendirilmesini ve satışların artırılmasını amaçlayan bir ileti- şim ve pazarlama yöntemidir.
Ağızdan ağza pazarlama, kişiler arası gerçekleşen iletişim sürecinde aktarılan bilgi, paylaşılan deneyim, olumlu ya da olumsuz fikirlerin işletmeler tarafından çeşitli araçlar kullanılarak bilinçli bir şekilde yönetilen bir pazarlama tekniğidir.
İngilizcede kısaca WOMM olarak ifade edilen ağızdan ağıza pazarlama, tüketicilerin diğer insanlarla firma ya da ürün hakkındaki bilgileri yazılı ya da sözlü olarak paylaştığı ve yaydığı bir pazarlama stratejisi şeklidir.
Deneyimsel marka pazarlama, tabana yönelik pazarlama, etkileşimli pazarlama veya canlı pazarlama olarak da bilinen deneyimsel pazarlama; markaların tüketicilerle deneyimler yoluyla bağ kurmasını sağlayan bir yöntemdir. Bu deneyimler genellikle kişiseldir.
Radikal pazarlama, bilinen, kalıplaşmış ve gelenekselleşmiş "doğruların" aksi yönünde stratejiler uygulayarak, kendi sadık kitlelerini yaratmayı amaçlayan bir yöntem.
Turbo Pazarlama:
Mal ve hizmetleri ucuz kaliteli ve farklı üretmeye ek olarak zamana karşı duyarlı olan tüketicilere daha hızlı teslim etme sürecine denir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri