Hertz cinsinden ölçülen ekran yenileme hızı televizyonunuzun ekranının saniyede kaç defa yenilendiğini, yani aynı zamanda ne kadar fazla farklı kare gösterebildiğini belirten değerdir. Örneğin 50 Hz bir televizyon saniyede 50 görüntü karesi gösterebilir.
Televizyon Yenileme Hızı
Bir saniyede resmin kaç kere yenilendiğini gösteren Hertz (Hz) ne kadar yüksekse görüntü o kadar kusursuz şekilde ilerler. Bu nedenle ortalama değer olarak minimum 120 Hz civarında yenileme hızını tercih edebilirsiniz.
Monitör yenileme hızı, genellikle 60 Hz veya 144 Hz olarak ifade edilir. 60 Hz, standart bir monitörün yenileme hızıdır ve normal kullanım için yeterli olabilir. Ancak, oyun veya tasarım gibi daha yoğun görevler için, 144 Hz gibi daha yüksek bir yenileme hızı gereklidir.
Yenileme Hızı (Gerçek); Ekrandaki görüntünün Hertz (Hz) cinsinden yenilenme frekansını ifade eder. Bu alandaki değer gerçek yenileme hızıdır.
Yenileme hızı hertz (Hz) cinsinden ölçülür ve bir karenin saniyede kaç kez güncellendiğini ifade eder. 120 Hz yenileme hızıyla saniyede 120 defaya kadar yeni kareler görüntülenebilir ve 60 Hz'lik bir ekran ekranı saniyede 60 kez yeniler.
İlgili 38 soru bulundu
120Hz demek, ekranın saniyede 120 kere yenilenmesi, görüntünün 120 kez yeniden işlenmesi anlamına gelmektedir. Dolayısı ile 120Hz ekranlarda görüntü, 60Hz ekrana göre iki kat daha dinamik ve akıcı oluyor. Bu akıcılık özellikle hareketli görüntülerin bulanıklaşması ve görüntülerde kırılma olmasının önüne geçmektedir.
Yenileme Hızı (Gerçek); Ekrandaki görüntünün Hertz (Hz) cinsinden yenilenme frekansını ifade eder. Bu alandaki değer gerçek yenileme hızıdır.
OLED TV: Üst seviyede renk doğruluğu, kontrast yüksekliği, geniş izleme açısı ve bulanıklığa yer verilmeyen bir görüntü sunmasıyla OLED TV'ler, bugün en iyi teknik özelliklere sahip ürünler olma özelliği taşıyor. Ayrıca sıra dışı incelikte ekranlarla da göz dolduruyorlar.
Hareketleri akıcı hale getiren yüksek teknoloji sayesinde içeriklerinizi izlerken akışkan ve net görüntülerle karşılaşabilirsiniz. Ekran yenileme hızı 120Hz 4K TV ürünlere bakıldığında saniyede yüz yirmi kez ekran yenileyip görüntüler arası boşluk, donma veya aksaklık olma ihtimalinin önüne geçer.
Standart bilgisayar monitörlerinde 60 Hz olan görüntü değişim sayısı, oyun monitörlerinde yüksek kaliteli ve daha net görüntü sağlaması açısından 144 Hz veya 240 Hz'e kadar çıkmaktadır.
VRR, Değişken Yenileme Hızı anlamına gelir. Bir TV'nin yenileme hızı, TV ekranındaki görüntünün ne sıklıkta güncellendiğini gösterir. TV şovları ve filmler genellikle sabit bir yenileme hızında (ör. 30 fps) görüntülenir ve bu da tutarlı bir görüntü düzgünlüğü hissi verir. Oyunlarda böyle bir istikrar yoktur.
60 Hz TV yayını ve film için yeterli.
Yenileme hızı özellikle en az 75 Hz (oyun için tasarlanmış monitörlerin çoğu artık en az 120-144 Hz sunuyor) bir monitör seçmenizi öneriyoruz. Bunun yanında tepki süresi de düşük olursa daha iyi bir deneyim yaşarsınız. Eğer oyun oynamıyorsanız, 60 Hz yenileme hızı genel kullanıcılar için yeterli olacaktır.
Hertz cinsinden ölçülen ekran yenileme hızı televizyonunuzun ekranının saniyede kaç defa yenilendiğini, yani aynı zamanda ne kadar fazla farklı kare gösterebildiğini belirten değerdir. Örneğin 50 Hz bir televizyon saniyede 50 görüntü karesi gösterebilir.
Ülkeden ülkeye genellikle 110-250 volt arası değişmekle birlikte gerilimin frekansı da 50 veya 60 hertz'dir. Türkiye için şebeke gerilimi 230 V ve 50 Hz'dir.
144 Hz'lik devrim niteliğindeki değişken yenileme hızı, sizi akıcı ve büyüleyici bir oyun deneyimine götürdü.
Sahip olunan OLED Tv 120 Hz, 144 Hz ile yüksek performans sağlayabilirsiniz. Dijital içeriklere hızla ulaşarak OLED Tv 1080p çözünürlüğüyle seyredebilirsiniz. OLED Tv en ucuz televizyonlarında da yer aldığı geniş ürün skalasına sahiptir. OLED Tv kampanyalarından yararlanarak uygun fiyatlı bir ürüne sahip olabilirsiniz.
OLED televizyonlar, daha yüksek kontrast oranları, daha derin siyahlar ve daha geniş görüş açıları sunar. QLED televizyonlar ise daha yüksek parlaklık, daha yüksek renk doğruluğu ve daha geniş bir renk gamı sunuyor. Eğer karanlık bir odada film veya TV şovu izleyen biriyseniz, OLED tercih edebilirsiniz.
Eğer Google Asistan veya Chromecast gibi özelliklerden faydalanmak istiyorsanız veya daha geniş bir uygulama mağazası arıyorsanız, Android TV sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, sadece internete bağlanabilen ve temel işlevleri yerine getiren bir televizyon istiyorsanız, Smart TV de yeterli olabilir.
En İyi TV Markaları
Televizyon dünyasında öne çıkan markalar arasında Samsung, LG, ve Sony öne çıkıyor. Bu markalar, kaliteli ürünleri ve güvenilir performansları ile bilinir. Özellikle Samsung'un QLED serisi, LG'nin OLED modelleri, ve Sony'nin BRAVIA serisi, piyasadaki en iyi televizyonlar arasında yer alıyor.
QLED TV'ler,kuantum nokta tabakalarının ışığı emerek ve yalayarak renkleri oluşturması nedeniyle LED TV'lerde artık az görülen bir sorun olan ışık sızması sorununu da minimize eder. Bu, daha homojen bir arka aydınlatma ve daha dengeli bir görüntü sağlar. QLED TV'ler, düşük giriş gecikmesine sahiptir.
Üst düzey bir PC ya da oyun konsolunuz varsa cevap son derece basit. En az 120 Hz ekran tazeleme hızına sahip bir monitör, sizin ve oyun deneyiminiz için en doğru seçim olacaktır.
Seçim Süreci Nasıl Olmalı
Hz ne kadar yüksek olursa, görüntüleriniz ve metniniz ekranda o kadar sorunsuz görünür ve daha az 'gecikme' yaşarsınız. Çoğu PC oyuncusu en iyi 144Hz veya daha yüksek bir yenileme hızına sahip bir monitör tarafından sunulacaktır, ancak bazı monitörler 240 veya 360Hz'e kadar ulaşabilir.
Bir ekranın yenileme hızı, görüntünün ekranda saniye başına yenileme sayısıdır. Örneğin, 60 Hz ekran ekranı saniyede 60 kez güncelleştirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri