✓ Felsefe; varlık, bilgi, ahlak, siyaset, estetik değerler gibi alanlarda sorulan sorulara kapsamlı ve tutarlı cevaplar ortaya koymaktır.
TYT Felsefenin insanlara zor gelmesinin temel nedeni kavramların soyut olması ve içeriğini günlük hayatla bağdaştıramadığımız konuların oluşturması ancak belirli bir çalışmayla kavramlara ve içeriğe olan tanışıklığımızı artırarak bu sorunun üstesinden gelebiliriz.
Felsefi düşünce insanın bilme, anlama ve merak ihtiyacından doğar. Felsefi düşünce, insanın merak ve hayretine bağlı olarak soru sormanın sonucu olan ve evren, varlık, doğa, insan ve insan yaşamıyla ilgili problemlere karşı dogmatikliği aşan eleştirici, sorgulayıcı ve bütüncül bir düşünce türüdür.
Felsefe; varlık, bilgi, değerler, gerçek, doğruluk, zihin ve dil gibi konularla ilgili soyut, genel ve temel problemlere ilişkin yapılan sistematik çalışmalardır.
İlgili 17 soru bulundu
Felsefe sözcüğü, Yunanca kökenli philosophia kelimesinden gelir ve bilgelik arayışı, bilgiyi sevmek, bilgi severlik, araştırmak ve peşinde koşmak anlamlarına karşılık gelir. Yunanlılar için “Felsefe nedir?” sorusunun cevabı, bilgelik sevgisi ya da hikmet arayışı anlamlarında kullanılmıştır.
1- Felsefe insanın hakikati anlama, bilme ihtiyacını karşılar. 2- Felsefe eleştirel bakış açısı kazandırır. 3- Felsefe, insanı insan olma bilincine ulaştırır. 4- Sistemli, doğru, önyargısız ve saygı duyarak düşünmeyi öğretir.
Türkçe 40 soru, Sosyal Bilimler Testi ( Tarih 5, Coğrafya 5, Felsefe 5, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ya da ek olarak Felsefe 5) 20 soru, Temel Matematik Testi 40 soru, Fen Bilimleri Testi ( Fizik 7, Kimya 7, Biyoloj 6 ) 20 soru olmak üzere toplamda 120 soruyu içermektedir.
Düşünürler ve filozoflara göre, felsefenin esas amacı soruyu yöneltmek ve sorgulamaktır. Birçok filozof felsefenin gelişmesinde büyük adımlar atmıştır. Felsefe hayatın akışını ve günlük yaşantıda yaptığımız olaydır. Çevremizi olan biteni anlamamız bir felsefedir ve bu olan biteni sorgulamaktır.
Bu oturumda toplamda 120 soru sorulmaktadır ve bu 120 sorunun çözümü için adaylara 135 dakika süre verilmektedir. TYT Hangi Derslerden Oluşmaktadır?
Temel Yeterlilik Testi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından muaf olan öğrenciler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları yerine Felsefe alanından 5 soru cevaplandıracaklardır.
Felsefe 5-6 gün , coğrafya 2 hafta.
2. Felsefenin soruları insanı, doğayı, evreni, toplumu sorgu- layan, ama temelde özü belirlemeye yönelik sorulardır. Bir şey gerçekten bilinebilir mi?
AYT'de eşit ağırlık bölümünde Felsefe dersi yoktur, AYT'de Felsefe dersi yalnızca sözel bölüm öğrencileri için hazırlanmıştır.
Adayın Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık puan türlerinden birinin oluşması için ilgili iki testten 80 soru cevaplandırması gerekmektedir. Adayın, Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık puan türlerinin üçünün de oluşması için dört testin tüm sorularını yani 160 soru cevaplandırması gerekmektedir.
TYT sınavında toplam 120 soru bulunmaktadır. Bu soruların 40'ı Türkçe, 40'ı Matematik, 20'si Fen Bilimleri, 20'si Sosyal Bilimler ve 20'si Din Kültürü derslerinden oluşmaktadır. Ayrıca sınavda 5 soru Coğrafya, 5 soru Tarih ve 5 soru Felsefe dersleri de yer almaktadır.
TYT ve AYT konuları arasında matematik, Türkçe, geometri, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, tarih, felsefe ve din kültürü yer almaktadır.
Herhangi bir alanda belirli olguları anlamaya yönelik yöneltilen sorulara felsefi soru denir. Felsefi sorularda cevaplar görecelidir. Kesin yargılara varmak zordur Bazı felsefi sorular cevapsız da kalabilir. Felsefi sorular belirli bir konuya ait değildir.
Varlık felsefesi, bilgi felsefesi, bilim felsefesi, ahlak felsefesi, siyaset felsefesi ve sanat felsefesi gibi temel araştırma alanları vardır.
Herkes felsefe yapabilir çünkü felsefe bir o kadar da hayatın içindedir, aldığımız nefes kadar yakındır bize aslında. Her konunun felsefesi olabilir, her konuda düşünüp fikirler üretebilir insan. Bu sebeple sakın felsefeyi okumaktan ve felsefe yapmaktan korkmayın.
Miletli Thales (Grekçe: Θαλῆς, Thalēs; y. MÖ 624/623 – MÖ 548/545), Milet, İyonya'dan bir Antik Yunan matematikçi, astronom ve Sokrat öncesi filozoftu. İlk filozoflardan olduğu için felsefenin ve bilimin öncüsü olarak adlandırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri