İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için seyahat belgeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
İç hat uçuşlarında biletinizi alırken bir kimlik belgesi göstermek zorundasınız. Kimlik belgenizi unutsanız dahi Atatürk Havalimanında "Uçuş Amaçlı Geçici Kimlik Belgesi" ile uçabilirsiniz.
Ancak, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı ibraz edilememesi halinde ilgiliden Ehliyet, Pasaport, Memur cüzdanı, Avukat kimlik kartı, Basın kartı, Yabancılara mahsus ikamet tezkeresi, Yabancı ülke kimlik kartı veya pasaportu belgelerinden biri istenir.
kimlik kartınız ile de seyahat edebilirsiniz. Çocuk yolcularında fotoğraflı yeni tip T.C. kimlik kartının olması gerekmektedir. Geçici kimlik belgesi kullanılamaz.
İç İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda vatandaşlar yeni kimlik ve ehliyeti tek kartta kullanmak konusunda bir sıkıntı yaşamamaktadırlar. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne ait resmî internet sitesinde yer alan yazılı bilgiye göre kimliğe ehliyet ekleme ücreti bulunmamaktadır.
İlgili 23 soru bulundu
Kayıp ehliyet çıkartmak için online kanallar aracılığıyla kayıp ehliyet başvurusu yapılabilmektedir. Kayıp ehliyet yenilemesi için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi üzerinden başvuruda bulunulabildiği gibi aynı zamanda ALO 199 hattından da bulunulabilmektedir.
Kimlik taşımama cezası 2023 yılı için 617 Türk Lirası idari para cezasıdır. Yukarıda da belirtildiği gibi kimlik bildirme yükümlülüğüne aykırı hareket etmenin idari yaptırımı 2023 yılı için 617 TL idari para cezasıdır.
✈️ Yurt içi uçuşlarda uçağa binebilmeniz için; nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı veya ehliyet gibi bir kimlik belgesi bulundurmanız gerekiyor.
c.Yukarıda belirtilen kimlik ve kimlik yerine geçen tüm belgelerin fotokopileri, kimlik olarak kabul edilmemektedir. Dış hat uçuşlarımızda mutlaka pasaport bulundurulması gerekmektedir.
Depremden etkilenen illerimizdeki afetzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerini azaltmak amacıyla kimlik kartı başvurusuna gerek olmaksızın geçici kimlik belgelerinin e-Devlet üzerinden alınabilmesine olanak sağlandı.
Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek belgelerdir. Fotoğrafın üzerinde soğuk damga bulunan ve resmi bir kuruluştan alınan kimlik belgeleri de kabul edilir.
Pasaport ve/veya pasaport yerine geçen belge. Evlilik cüzdanı Doğum belgesi (doğumdan bir ay sonrasına kadar olan ebeveyn kimliği ile birlikte ibraz edilecek doğum belgeleri)
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 2016 yılında yaptığı açıklama ile uçak bileti satın alırken T.C. Kimlik No bilgisinin verilmesi bir zorunluluk haline getirildi. 5 yılı aşkın süredir geçerli olan bu uygulamayla amaç yolcuların hem güvenliğini hem de yasal haklarını koruma altına almak.
Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. Adaylar düzenlenen bu belge ile sınava girebilecektir.
kimlik kartını kaybeden afetzede vatandaşlarımızdan, hangi ildeki nüfus müdürlüğüne başvurursa başvursun hiçbir belge, fotoğraf ya da ücret talep edilmemekte, sadece biyometrik (parmak izi) doğrulaması ile birkaç dakikada geçici kimlik belgesi düzenlenmektedir.
Deodorant gibi sıkıştırılmış gazları da maalesef yanına kabin bagajı olarak alamazsın. Kabin bagajında sıvı eşyalarını da ancak seyahat boy olarak değerlendirilen 100 ml'lik kaplara koyarak çantana yerleştirebilirsin.
Pegasus'da check-in işlemleri iç hatlarda 45, KKTC ve dış hatlarda tarifeli kalkış saatine en geç 60 dakika kala sona erer. Bu süreye kadar bagaj ve check-in işlemlerini tamamlamamış olan yolcular o uçuş ile ilgili tüm haklarını kaybederler.
Yurtdışına Çıkışlarda sadece fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı istenmektedir.
Barkodlu Geçici Kimlik Belgesi Üç Ay Kimlik Kartı Alınıncaya Kadar Geçerli. e-Devlet'ten alınan barkodlu geçici kimlik belgesi üç ay yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli.
6-Kimlik Kartında Kullanılacak Fotoğraf:
Kimlik kartı seyahat belgesi olarak kullanılabilir. Bu amaçla kullanımında ilgili ülkelerle yapılacak uluslararası anlaşma hükümleri uygulanır.
- Uluslararası uçuş kurallarına göre bebeğiniz 2 yaşını doldurmamışsa havayolu tarafından belirlenen ücretle seyahat edebilir. Seyahat öncesinde bebeğin kimlik tespiti ve onun adına da bilet yazdırmanız gerekiyor.
Polis veya Jandarma tarafından, kimlik bilgisi istenilen kişinin kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya Avukat Kimlik Kartı gibi bir belgeyi ibraz edememesi halinde, kişi kimliğini ispatlayana kadar gözaltına alınabilir.
Depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzede vatandaşlarımız, kendisi, veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini e-Devlet'ten barkodlu alabiliyor. E-Devletten alınan barkodlu geçici kimlik belgesi üç ay yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli.
Ehliyeti olmasına rağmen ehliyetini yanında bulundurmayan sürücüler 2023 yılında 952 Türk lirası ödemek zorunda kalırlar. Ehliyetinde belirtilen araç tipleri dışındaki araçları kullanan sürücülere 2023 yılı itibariyle 4.068 Türk lirası ceza kesilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri