Check-in (Uçuşa Kayıt) Kapanış Süreleri Boarding (uçağa biniş) ise yurt içi ve yurt dışı tüm uçuşlarda uçuş saatinden 20 dakika önce sona erecektir.
İç hatlarda uçuşunuzun kalkış saatinden en az 45 dakika ve dış hatlarda 60 dakika önce biniş kartlarınızı almış ve bagaj işlemlerinizi tamamlamış olmanız gerekmektedir.
Normal Check-in ve Uçağa Biniş Süreleri
Check-in işlemleri tarifeli uçuş saatinden 40 dakika önce kapanır. Biniş kapısı tarifeli uçuş saatinden 15 dakika önce kapanır.
Sorunsuz bir biçimde işlemlerinizi yapabilmeniz için yurt içi uçuşlarda uçuşunuzdan 2 saat, yurt dışı uçuşlarda ise uçuşunuzdan minimum 3 saat önce havalimanında olmanız önerilmektedir.
Ne zaman yapılır? Kontuar check-in işlemi kalkıştan iç hatlarda 45, dış hatlarda 60 dakika önce sona erer.
İlgili 27 soru bulundu
Online check-in işlemi, kalkıştan 24 saat önce başlar ve kalkışa 90 dakika kala sona erer. Online check-in yaptığınızda havalimanındaki bagaj ve güvenlik süreçleri nedeniyle kalkıştan iç hatlarda 2 saat, dış hatlarda 3 saat önce terminale gelmeniz önerilir.
İç hat uçuşlarında uçuştan 60 dakika, dış hat uçuşlarında ise uçuştan 75 dakika önce check-in işlemleri sona erer.
Uçağı kaçırdım ne yapmalıyım, sorusu uçak kaçıran kişiler tarafından merak edilen bir sorudur. Kalkış saati geçen uçak biletine sahip olan yolcu anında firmaya ait çağrı merkezini arayarak destek ya da bilgi alabilir. Bunun dışında ayrıca havaalanı içinde yer alan ilgili bankodan da destek alınabilir.
Oysa check-in işlemleri genellikle uçuş saatinden yarım saat öncesinde kapanır. Bu sebeple uçuş saatine en az 45 dakika kala check-in işlemlerini başlatmanız yeterlidir. Ancak check-in işlemleri kapandığında uçak kalkmamış olsa da uçağa alınmanız mümkün olmayabilir. Bu durumlarda bilet parası iadesi de yapılmaz.
Online check-in, uçakta yer belirleme işleminin internet üzerinden yapılmasına denir. Bu esnada koltuğunuzu seçebilir ve dilerseniz ek hizmet satın alabilirsiniz. İnternetten check-in işlem yaptırdığınız zaman, size özel ayrılmış kontuardan bagaj teslimi yapabilirsiniz.
Açık Gate/Kapı ve Kapalı Gate/Kapı
Biri havalimanına girerken, ikincisi de gate/kapı noktasına ulaşmadan önce karşınıza çıkar. Kapalı kapı uygulaması, bu durumu ifade eder. Açık kapı konseptinde ise ikinci kontrol noktası devre dışı bırakılmıştır.
Uçuş öncesi online check-in işlemi yapmamış olan yolcuların dış hat uçuşlarında uçuştan en az 2 saat, iç hat uçuşlarında ise uçuştan en az 1 saat önce havalimanında hazır bulunmaları gerekmektedir. Havalimanına varışta havayolu şirketinize ait kontuarı bularak check-in işleminizi yapmalısınız.
Ancak işlemlerinizin sorunsuz yapılabilmesi için uçuşun kalkış saatine; iç hat uçuşları için 1,5 saat ve dış hat uçuşları için 2 saat kala havalimanında bulunarak check-in kontuarlarına başvurmanızı tavsiye ederiz. Sorununuz çözülmediyse, bize yazmak ister misiniz?
Kontuar check-in yani havaalanında check-in işlemi yapacaksanız, bu süre iç hatlar için uçağınızın kalkışından 45 dakika önce sona eriyor. Yurt dışı uçuşlarda bu süre 60 dakikadır. Check-in işlemi için her zaman uzun kuyruklar olacağını düşünerek tedbirli davranmak ve daha erken havaalanına gelmek faydalı olabilir.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Genel olarak uçuş saatinizden yurt içi uçuşlarınız için 1 saat, yurt dışı uçuşlarınız için ise minimum 2 saat öncesinde havalimanında bulunmanız gerekmektedir.
Online check-in yaparak havaalanında uzun kuyruklar beklemeden uçaktaki yerinizi ayırtabilirsiniz. Havalimanına gitmenize gerek kalmadan uçuşunuzdan 24 saat öncesinde internetten online olarak ya da mobil uygulamalarla check-in yapabilirsiniz.
Yine uçakta ki en iyi koltuk, güvenlik çıkışı olan yerdeki koltuklar olabilir. Çünkü, koltuk aralığı oldukça geniş olup, ayaklarınızı rahatlıkla uzatabiliyorsunuz. Özellikle yurt dışı seyahatlerinde ve uzun seyahatlerde bazı bilgileri göze alarak alınan koltuklarda rahat etmeniz imkansız olacak.
Aktarmalı Uçağımı Kaçırdım Biletim Yanar mı? Evet, aktarmalı uçuşun ilk bağlantısını kaçırırsan diğer biletin de yanar çünkü iki bilet almış olsan da sistem sana tek bir PNR numarası verir ki bu da tek bilet almış olduğun anlamına gelir.
2 saat üzerinde rötar olması durumunda hizmet alınan havayolu firması yolcuya ücretsiz olarak süre kısıtlaması olmaksızın 2 telefon görüşmesi, e-posta veya fax hizmeti vermelidir. 2-3 saat arasındaki gecikmelerde havayolu firması yolcuya makul ölçüde sıcak/soğuk içecek hizmeti vermelidir.
Tek önemli olan, tazminat gerekliliklerini karşılamasıdır. 3 saat veya daha fazla rötar gerçekleşen ya da planlanan uçuş zamanına 14 günden kısa bir süre kala iptal edilen uçuşlar için tazminat talep edebilirsiniz. Havayolu şirketinin aksaklık konusunda kusurlu olarak kabul edilmesi de gerekir.
Uçağa binmeniz için gerekli boarding pass kartını ise online check-in yaptırdıktan sonra kendiniz bastırabilir, havaalanındaki check-in bankolarından nüfus cüzdanınızı göstererek alabilir veya mobil cihazınıza gelen QR kodlar ile uçağa biniş yapabilirsiniz.
Tüm uçuşların saatleri, kalkış ve varış noktalarının yerel saatlerine göre gösterilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri