Havayolu pilotu (ATPL) lisansına sahip olmak için ödenmesi gereken ücretler, okullar arasında farklılık göstermekle beraber ortalama 80.000 Euro civarındadır. Paranızın karşılığında aldığınızın adil olup olmadığını ancak siz belirleyebilirsiniz. Maliyetleri muhakkak karşılaştırın.
Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi'nde ücretli pilot yetiştirme programında ücret netleşti. THY için yetiştirilen pilotlar dışında ücretli pilot adayı da almaya başlayacak olan THY Akademi'den pilot eğitimi almak isteyenler 85 bin euro'yu (yaklaşık 850 bin TL) gözden çıkaracak.
UPL Pilot lisans eğitimi 25 saat uçuş ve 45 saat teorik eğitimden oluşur. Uçuş okulunda 24 saat uçuş yaptıktan sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğün 'den görevlendirilen kontrol pilotu ile 01:30 saat kontrol uçuşunu başarı ile tamamlayarak lisans almaya hak kazanırsınız.
Uçuş eğitim ücreti haricinde pilotaj öğrencileri yıllık okul ücreti de ödemek durumunda. Yıllık ücreti en pahalı okul 77 bin TL ile Okan Üniversitesi, en ucuzu ise yıllık 40 bin TL ile Girne Amerikan Üniversitesi. Üniversiteler ve özel uçuş okulları ile birlikte pilotaj eğitimi veren kurum sayısı yaklaşık 30 civarında.
Pilotaj eğitimi ne kadar sürüyor? Teorik ve uygulamalı derslerden oluşan pilotaj eğitimi, 18-24 ay sürmektedir. Eğitim sonunda hangi lisansı alacağız? Uluslararası geçerliliği olan SGHM Havayolu Nakliye Pilotu Lisansı (ATPL) verilmektedir.
İlgili 44 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Pilot 2023 yılında ortalama 112.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Pilot , Temmuz 2023 yılında ortalama 112.700 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 96.800 TL maaş alıyordu.
Pilot Olmak İçin Boy/Kilo Sınırı Var MI? Hem kadınlarda hem de erkeklerde pilot olabilmek için belirlenmiş bir boy ve kilo sınırı bulunmaktadır. Pilot olmak isteyen erkek ve kadın adayların boylarının en az 1.57 en fazla ise 1.95 olması gerekmekte; beden kitle indekslerinin ise 20 ila 30 arasında olması istenmektedir.
Devlet üniversitelerinde öğrenciden ücret talep edilmiyor, vakıf üniversitelerinde ve özel uçuş okullarında pilotaj eğitimi ücretli.
Pilotaj bölümü mezunları uçaklarda pilot veya yardımcı kaptan olarak görev yapabilirler. Pilotaj bölümü mezunları sivil uçaklarda veya askeri uçaklarda gerekli eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra yüksek maaşlarla çalışmaya başlayabilirler.
Pilotaj öğrencileri üniversiteye girişte herhangi bir burs elde edememiş olsa dahi, YÖK tarafından belirlenmiş olan şartları sağlamaları halinde ikinci bir anadal programına ücretsiz kayıt olmaktadır.
- En az 18 yaşında olmak, - En az lise ve dengi okul mezunu olmak, - SHGM' ce yetkilendirilmiş havacılık tıp merkezleri tarafından düzenlenmiş geçerli sağlık sertifikasına sahip olmak. PPL kursu, 3-6 ay arasında bir eğitimi kapsamaktadır.
Pilotaj eğitiminde yaş sınırı yoktur.
Pilot olmak için gerekli eğitim süresi, lisans türüne ve eğitim seçeneklerine bağlı olarak değişir. Genellikle, pilot eğitimi 2-4 yıl arasında sürer. Ancak, bazı ülkelerde, pilot eğitimi daha kısa sürebilir veya daha uzun sürebilir.
En düşük yardımcı pilot maaşı 40.000 TL ve en yüksek yardımcı pilot maaş 60.000 TL olarak bilinmektedir. Kaptan pilot maaşları ise 60.000 TL ve 100.000 TL arasında olduğu tahmin edilmektedir.
En az lise veya denge mezunu olunması ile beraber 4 yıllık lisans üzerinden pilot olmak mümkün. Bu bağlamda Pilotaj bölümü ile birlikte Sivil Havacılık Yüksekokulu ön plana çıkar. Bu bölümlerden mezun olunması doğrultusunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kapsamında bir eğitim daha almak gerekmektedir.
Bir low cost havayolu şirketinde maliyet oldukça ön planda olduğundan dolayı yaz aylarında ortalama 20 gün, kış aylarında ise bu günler biraz azalır. Charter firmalarında ise, herşey örneğin uçuş satılan tur şirketlerine bağlı olduğu için kış aylarında bazen 3 gün, yaz aylarında ise 26 gün çalıştığınız da olabilir.
Pilot olmaya karar verdiğiniz ve eğitim almaya başladığınız anda İngilizce seviyenizin gayet iyi olması şart. Eğitim esnasında dil öğrenmek gibi bir alternatif maalesef bu meslek için geçerli değil. Çünkü sınavlarda sizden beklenilen başarıyı orta seviye bir İngilizce ile elde etmeniz çok mümkün değil.
Zaten tüm pilotaj eğitimi gereksiz pahalı ve öğrencilerin ülkemiz dışında eğitim alacak yerleri kısıtlanmış durumda. Bunun üzerine 4000 Euro civarında ekstra masraf oluştuğu söylenmekte. Sadece bu ekstra eğitim zorunluluğunun karşılığı güncel kurlar ile 70,500 TL tutuyor.
Pilotaj taban puanları tablosuna baktığımızda eğer 100% burslu okumak istiyorsanız en az 18 bin içerisinde yer almanız gerekir.
Gigapat. Pilotaj bölümünün hepsi sayısal puanına göre alıyor.
a) En az 18 yaşında olmak. b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak. c) SHGM tarafından düzenlenmiş geçerli 1. sınıf sağlık sertifikası sahibi olmak. ç) SHGM tarafından yetkili kılınmış uçuş eğitim organizasyonlarında gerekli teorik bilgi ve uçuş eğitimini başarıyla tamamlamış olmak.
Hususi pilot olma yaşı 18, Ticari pilot olma yaşı 21 dir. 60 yaş üzeri havayollarında 3 pilot uçmak gerekir. Maksimum 65 yaşına kadar uçabilirsiniz.
Erkek adaylarda 165 cm boyunda olan alt sınır 52 kg üst sınır 72, 175 cm boyunda olan alt sınır 58 kg, üst sınır ise 80 kg olması gerekmektedir. 180 cm boyunda olan alt sınır 62 kg, üst sınır 84 kg olması, 190 cm olanlarda ise alt sınır 69 kg, üst sınırın 94 kg olması gerekmektedir.
Türk Hava Yolları tarihinde bir ilk yaşandı ve THY'nin ilk başörtülü pilotu akademiden mezun oldu. Fatma Durmuş THY uçaklarının kokpitindeki ilk başörtülü kadın pilot olacak. Türk Hava Yolları'nın (THY) başörtülü ilk pilot adayı Fatma Durmuş, göreve başlamaya hak kazandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri