Yıl sonu başarı puanı, derslerin ağırlıklı puanları toplamı ve bu derslerin haftalık ders saatlerine bölünmesiyle elde edilen puandır. Naklen gelen öğrenciler için yılsonu başarı puanı hesaplama işleminde yeni oluşacak olan haftalık ders saat sayısı toplamı esas alınır.
Üniversite sınavına girerken TYT ve AYT puanlarına ilave olarak kullanılan OBP, son başarı puanının belirlenmesine olanak sağlıyor. YÖK, bu yıldan itibaren ilgili puan türlerinde sınav puanı hesaplanan tüm adaylar için ortaöğretim başarı puanı eklenerek yerleştirme puanı hesaplanacağını duyurudu.
Öğrencinin mezuniyet puanı 100 puan üzerinden hesaplanır, 5 ile çarpılarak elde edilir. 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250, en yüksek 100 olan diploma notu için de 500 olarak hesaplanır. 50'nin altında olan diploma notları ise 50 olarak değerlendirmeye alınır.
Genel Not Ortalaması (GNO); tüm yarıyıllarda kayıt olunan derslerin her birinin kredi değeri ile alınan başarı notunun ağırlık katsayısının çarpımı sonucu elde edilen toplamın, alınan tüm derslerin kredi değerleri toplamına bölünmesiyle çıkan sayıdır.
Bütün derslerin aritmetik ortalamalarının toplanıp toplamı, toplam ders sayısına bölünüyor. İkinci dönemin sonunda birinci ve ikinci yarıyılda alınan puanlar toplanıp ikiye bölünerek her dersin yılsonu başarı puanı bulunuyor.
İlgili 41 soru bulundu
Öğrencilerin yıl sonu veya yarıyıl sonunda aldıkları bütün derslerden edindikleri başarıya göre, not ortalamasının hesaplanmasını sağlayan bir sistemdir. Girilen bütün vize, final ve sınavların hesaplandığı GANO, öğrencinin genel başarı puanını temsil eder ve okulda başarılı olup olmadığını gösterir.
LİSEDE KAÇ ZAYIFLA SINIFTA KALINIR? 2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Öğrenciler e-Okul sistemine öğrenci T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapabiliyor. Karne notlarını ise e-Okul yıl sonu notları kısmında görüntüleyebiliyorsunuz.
(2) Yılsonu başarı puanı, mezuniyet puanının hesaplanmasında esas alınır. MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.
Ortaya çıkan sonuç öğrencinin dönem sonu ortalamasıdır. Takdir ve Teşekkür belgesi verilirken dönem sonu ortalaması dikkate alınır.
Öğrencinin bütün derslerden aldığı son notlara göre hesaplanacak ağırlıklı puanlar toplamının, derslerin kredi toplamına bölünmesiyle bulunur. Hesaplamalarda virgülden sonra iki basamak yürütülür ve yuvarlanır. Yan dal ve çift ana dal dersleri akademik not ortalamasında dikkate alınmaz.
Örneğin öğrencinin diploma notu 70 ise 70×5=350 OBP puanı olacaktır. Benzer şekilde diploma notu 50 olan öğrenciye 50×5=250 ve 100 olan öğrenciye 100×5=500 OBP puanı verilecektir. ÖSYM yerleştirme puanına eklenecek puan hesaplamasını OBP'yi 0,12 katsayısı ile çarparak yapmaktadır.
Yani 75 üzerinden aobp 72 ise bu sene ki puanın 36 olur.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne bakılır. 📢 Kısaca, okul başarı puanı (OBP) yüksek olan öğrencilerin, yerleştirme işlemlerinde öncelikli olduğunu söyleyebiliriz.
Eğitim & Kariyer konusunda 5,8b cevap paylaştı. Merhaba, 69 diploma notu aşırı kötü de değil ama çok da iyi olduğunu söylemeyiz maalesef. ÖSYM puanınız hesaplanırken yerleştirme puanınıza bu not 41 puan olarak yansıyacaktır.
Örneğin mezuniyet notu 90 olan bir öğrencinin Orta Öğretim Başarı Puanı(OBP) 450 olur. 450 ile de 0,12 kat sayısı çarpılınca 54 puanı elde edilir.
Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Liselerde sınıf tekrarı geri geldi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi. Buna göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.
MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir. geçer.
OBP PUANI NASIL HESAPLANIR? Ortaöğretim bitirme notlarının en küçüğü 250, en büyüğü ise 500 puan olarak ortaöğretim başarı puanına dönüştürülüyor. Ortaöğretimde alınan ve 100 üzerinden verilen diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir.
e-Okul'a giriş yapıldıktan sonra açılan ekranda sol bölümde bulunan menüden “Öğrenci Bilgileri” seçeneğine tıklanır. Ardından öğrencilerin burada yıl sonu başarı ortalamaları ve aldığı belgeler ile birlikte sınav notu görüntülenir.
Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir.Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır.
Yüzlük puan sisteminde 0-44,99 puanlar başarısız, 45,00 ve üzeri puanlar başarılı olarak değerlendirilir.
Normal ve Anadolu Bölümü Ortalama ile Sınıf Geçme Puanı En Az : 50 PUAN Karne Ortalaması 50 puan ve üzerinde olan öğrenciler zayıf sayısına bakılmaksızın sınıflarını geçerler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri