Normal Check-in ve Uçağa Biniş Süreleri Check-in işlemleri tarifeli uçuş saatinden 40 dakika önce kapanır. Biniş kapısı tarifeli uçuş saatinden 15 dakika önce kapanır.
3. Havalimanında Check-in. Check-in işlemleri için, iç hatlarda uçağın kalkış saatinden en az bir saat önce, dış hatlarda ise uçağın kalkış saatinden iki saat önce, havaalanında olmaya özen gösterin.
Ancak işlemlerinizin sorunsuz yapılabilmesi için uçuşun kalkış saatine; iç hat uçuşları için 1,5 saat ve dış hat uçuşları için 2 saat kala havalimanında bulunarak check-in kontuarlarına başvurmanızı tavsiye ederiz.
Tercihinize göre; internet sitemiz veya mobil uygulamamız üzerinden işlem yapabilir, havalimanındaki kiosklarımızı kullanabilir, kontuarlarımıza başvurabilirsiniz. Havalimanındaki bagaj ve güvenlik süreçleri nedeniyle kalkıştan iç hatlar için 2 saat, dış hatlarda 3 saat önce terminale gelmeniz önerilir.
İç hat seferlerinde uçuşun tarifeli saatinden 45 dakika önce, dış hat seferlerinde uçuşun tarifeli saatinden 60 dakika önce check-in işlemleri sona erer. Bu süre bazı istasyonlarda (Ör: Karakas, Lagos, Abuja'da 120 dakika önce) değişiklik gösterebilir.
İlgili 26 soru bulundu
Uçağınıza hangi gate/kapıdan bineceğiniz, uçak biletinizin üzerinde yazmaktadır. Biletin üzerindeki gate/kapı kutucuğuna bakarsanız harf ve rakamlardan oluşan bir kod görürsünüz. Bu kod, sizin gate/kapı numaranızdır.
Hayır, e-biletinizin çıktısını yanınızda taşımak zorunda değilsiniz. Bilet numarası, rezervasyon kodu (PNR) ve kimliğinizle kontuarda işlem yapabilirsiniz.
Online check-in, uçakta yer belirleme işleminin internet üzerinden yapılmasına denir. Bu esnada koltuğunuzu seçebilir ve dilerseniz ek hizmet satın alabilirsiniz. İnternetten check-in işlem yaptırdığınız zaman, size özel ayrılmış kontuardan bagaj teslimi yapabilirsiniz.
Ancak valizinizi uçağa teslim etmeniz gerekiyor ise bu durumda uçuş gerçekleştireceğiniz hava yolu şirketinin bankosuna giderek valizinizi teslim etmelisiniz. Bu işlemin ardından barkodlu biniş kartı ve kimliğiniz ile uçağa binebilirsiniz.
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
İlgili hava yolu şirketinin bilet satış ofisindeki görevli, bilet ya da PNR numaranı sisteme girerek talebini gerçekleştirecektir. Eğer biletini bir acenteden aldıysan acente ile görüşerek de yardım almaya çalışabilirsin.
Uçuş saati yaklaştıkça uçağa biniş kapıları önünde sıra olabilir. Biniş kapılarının önünde kimlik ve biniş kartı kontrolü yapılır. Uçağa biniş kartınızı ve kimliğinizi hazırlamak size zaman kazandırır. Görevli personeller kimlik ve biniş kartı kontrollerini sağladıktan sonra uçağa binebilirsiniz.
Buna rağmen bir uçağın havada en fazla ne kadar zaman geçirebildiğine bakalım. Günümüzde bir uçak 16 bin km'lik mesafe kat edip, 19 saate kadar havada kalabilme kapasitesine sahiptir. En uzun süre uçan uçak rekoru; 2005 yılında Boeing 777-200 LR sınıfı uçağa aittir. 22 saat 42 dakika süren bir uçuş olmuştur.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Uçuşun gecikmesinin 15. Dakikasından itibaren alternatif ulaşım yolları da dâhil olmak üzere bilgilendirme amaçlı anons hizmeti verilmelidir. Uçağın 1-2 saat veya üzerinde rötar yapmasının öngörülmesi halinde yolcunun ücretsiz olarak rezervasyon/parkur değişikliği talep etme hakkı bulunmaktadır.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda geçerli olan fazla bagaj ücretlerini ise fazla bagaj sayfasında bulabilirsiniz. Kabin Bagajı (El Bagajı) Yolcunun kendi denetim ve sorumlulukları altında olan, yolcu kabininde ücretsiz taşınan, 55x40x23 cm ebatlarında ve 8 kg ağırlığında olan bagajlardır.
Patlayıcı özellik taşıyan hiçbir ekipman, yolcu uçağı kargo bölümüne kabul edilmez. Aynı zamanda sıvı yakıtlar da kayıtlı bagaj bölümüne kabul edilmemektedir. Yangın söndürücüler, asitler, alkali ya da radyoaktif maddeler, kati surette uçağın içerisine alınmamaktadır.
Uçakta yolcular olsun ya da olmasın kalkış ve inişlerde elektronik cihazların kapatılması gerekir. Cihazların sadece uçuş modunda kullanılmasına izin verilir. Bunun dışında yolcular cep telefonlarını iletişim kurmak için kullanamazlar.
Online check-in işleminizi önceden yaptığınızda, havalimanında biniş kartınızı almak ve bagajlarınızı teslim etmek için check-in bankolarına başvurabilirsiniz. Uçağın kalkış saatinden dış hat seferleri için 60 dakika, iç hat seferleri için 45 dakika öncesine kadar bu işlemleri tamamlamış olmanız gerektiğini belirtelim.
Online check-in yapmak için internetten biletinizi aldığınız havayolunun web sitesine giriyor ve “online check-in” sekmesini tıklıyorsunuz. Açılan kutuya PNR kodunuzu(rezervasyon numarası) ve ad-soyad bilgilerinizi giriyorsunuz. Şirket koltuk seçimine izin veriyorsa koltuğunuzu seçip işleminizi tamamlıyorsunuz.
Uçakların Flightradar'ları incelendiğinde Tibet üzerinden geçmediğini fark edebilirsiniz. Tibet Özerk Bölgesi, Çin'e bağlı seyrek nüfuslu ve oldukça dağlık bir alandır. 'Dünya'nın Çatısı' olarak bilinen bu bölge üzerinden pilotların uçmaması için son derece haklı nedenleri bulunuyor. Şurada Paylaş!
Uzun ayak boyu mesafesi nedeniyle koridor bölümünde daha rahat eden biri olarak uçaktan hızlı iniş için koridoru tercih ediyorum. Ancak uçak yolculuk süresine bağlı olarak hem manzara hem de rahat bir uyku için cam kenarı tercihim değişebiliyor. 3'lü koltuk düzeninde uçağın en rahatsız koltukları ise orta bölümler.
1. Ön koltuk her zaman avantaj demek. Uçaklarla ilgili yapılan araştırmalarda uçak tipi ne olursa olsun en iyi uçak koltuğunun 1A numaralı koltuk olduğu sonucuna varılmış. Ülkemizde de daha çok kısa mesafeli uçuşlarda tercih edilen Airbus A320 uçakları 1A numaralı koltuğun kıymetinin en iyi anlaşıldığı uçak tipi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri