Erkekte HPV ve genital siğil tedavisi söz konusu olduğunda genellikle HPV tedavisi yapılabileceğine dair yaygın bir inanış var. Ne yazık ki “erkekte HPV geçer mi?” sorusuna “evet” yanıtı veremiyoruz. Bu virüs vücuda bulaştıktan sonra herhangi bir tedavi ile yok edilemiyor.
Çünkü HPV virüsünün bir tedavisi yoktur. HPV virüsü tedavisi olarak bahsedilen aslında oluşan genital siğillerin (kondilom) tedavisidir. Bu siğiller kadınlarda farklı yollarla yok edilirken, erkeklerde sadece yakılarak tedavi edilebilir. Daha sonra tekrar çıkma ihtimalleri vardır.
HPV virüsü en sık cinsel yolla bulaşır. Cinsel yolla bulaşması için tam bir cinsel ilişki zorunlu değildir. Virüs direk temas yoluyla da bulaşabilir. Hamile bir kadındaki HPV virüsü doğum sırasında bebeğe geçebilir.
Virüs eğer bir kere bulaşırsa ömür boyu vücutta kalır. Bağışıklık düştüğünde aktifleşir. Eğer güçlü bir bağışıklığa sahipseniz ömür boyu pasif kalması mümkündür. Her yerde bahsedilen HPV tedavisi genital siğillerin yok edilmesi üzerine bir tedavi prosedürüdür.
Temas şekli genital bölgeden olabileceği gibi, makat ve ağız bölgelerini de etkileyebilir. Kadınlarda rahim ağzı kanserine, erkeklerde ise penis kanserine neden olan HPV virüsünde genellikle erkekler taşıyıcı pozisyondadır. Dolayısıyla cinsel ilişki sırasında korunma son derece önemlidir.
İlgili 18 soru bulundu
HPV, halk arasında oldukça korkulan bir hastalık olmasına rağmen tedavisi olan bir hastalıktır. Genellikle tekrar etmesinden korkulur ancak tekrarlamamasını sağlayacak önlemler vardır. Kadınlarda, HPV virüsünün 100 tipinden 30 tipi kanser yapabilir. Bu 30 HPV tipinden de ancak 2 tanesi risklidir.
HPV olması evliliğe engel değildir. Uygun şekilde tanı ve tedavi ile 1. yıldan sonra yaklaşık %70, 2 yılda ise %90 oranında HPV vücuttan temizlenir.
Erkeklerde genital bölgedeki ciltte siğil lezyonları varsa bulaştırıcıdır. Ama siğil yoksa hastalığı taşıyor olsa bile bulaştırıcılığı azalır. Virüs cinsel yolla bulaşır.
Genital bölgede siğilleri olanlar tedavi oluncaya kadar seks yapmamalı!
Genital bölge ve çevresinde siğil lezyonları varsa tedavi edilmelidir. HPV'nin vücuttan daha hızlı atılabilmesi için genital bölgedeki tüylerin ağda, jilet veya sürekli tekrarlanan tüy dökücü kremlerle iyice temizlenmemelidir. Diğer önemli faktör ise kofaktörlerdir.
HPV virüsü taşıyan ve bu virüsü salgılayan bir kadınla ilişkiye giren bir erkeğe HPV virüsü bulaşır. Virüs bir kere bulaştıktan sonra bu kişiler ömür boyu HPV virüsü taşıyıcısı durumuna gelir. Erkekler açısından konuşacak olursak, bir erkeğin HPV taşıyıcısı olması eşittir bulaştırıcı olduğu anlamına gelmez.
Bir bayanın erkek partnerinde HPV saptandıysa bir bayan mutlaka bir kadın doğum uzmanına başvurmalıdır smear testi muayenesini olmalıdır. HPV pozitif ise ona göre tedavi edilmelidir.
Erkeklerin taşıyıcı olduğu, cinsel temas ile bulaşan ve kadınlarda rahim ağzı kanseriyle ölümcül sonuçları olan Human Papilloma Virüsü'ne (HPV) yakalanan her kadının, eşi tarafından aldatılmadığı belirtildi.
Sıkça Sorulan Sorular Erkeklere HPV DNA Testi Yapılabilir Mi? HPV DNA testi her hangi bir lezyonu olmayan erkeklerde yapılmamaktadır. Eğer ki erkekte genital siğil gibi bir lezyon var ise bu lezyon çıkarılarak HPV testine tabi tutulabilir.
Enfeksiyon ile karşılaştıktan 2 yıl içinde HPV enfeksiyonu güçlü bağışıklık sistemi olan kadınlarda yok edilir. kadında ise enfeksiyon kalıcı hale gelir.
Fakat HPV testi pozitif çıkan kadınların aynı dönemde yapılan smear testlerinde smear sonucu negatif yani normal çıkanlarda HPV enfeksiyonunun iki yıl içerisinde yüzde 90 ila yüzde 95 oranında vücudun savunma sistemi tarafından ortadan kaldırılacağıdır.
Virüsü olan biriyle vajinal, anal veya oral seks yaparak virüsü kapabilirsiniz. En sık vajinal veya anal seks sırasında yayılır. Enfekte bir kişinin hiçbir belirti veya semptomu olmasa bile geçebilir.
HPV'nin baş boyun bölgesine oral seks ile bulaştığı bilinmektedir. Ağız kanserlerinin yüzde 25'inin, boğaz kanserlerinin ise %35'inin HPV ile bağlantılı olabileceği düşünülmektedir.
Diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklarda olduğu gibi HPV bulaşma riski ; çok eşli olanlarda tek eşlilere göre yüksektir. Hatta HPV ile enfekte hamile kadının çocuğuna hamilelik sırasında yada doğumda bulaşabilir, üstelik normal yada sezaryen doğum farketmeksizin.
Çoğunlukla cinsel temas yoluyla bulaşan HPV, erkeklerde ise ağız, yutak, anüs ve penis kanseri ile genital bölgede siğillere neden oluyor. Erken teşhis ve doğru planlanan tedavi sayesinde HPV ile mücadele etmek mümkün olabiliyor.
HPV, cinsel yolla bulaşan bir virüstür. HPV taşıyan kişiyle cinsel ilişki, oral ilişki, vajinal ilişki ya da anal ilişki ile bulaşabilmektedir. Siğil olmasa da HPV bulaşıcıdır.
Sorularının cevabı ise, her siğil HPV virüsü ile bağlantılıdır. Halk arasında bazı hayvanların siğil yaptığı yönünde söylenti olsa da bu gerçeği yansıtmamaktadır. Eğer vücudunuzda HPV bulunmuyorsa siğil çıkması tıbben imkansızdır.
Erkeklerde Genital Siğil Neden Çıkar
Siğillere neden olan tipleri genellikle cinsel temas yoluyla bulaşır. Bulaşma kadından erkeğe veya erkekten kadına olabilir. Cinsel organda siğil bulunması Hpv virüsünün belirtileri arasındadır ve çoğunlukla kondom gibi korunma yolları bulaşmayı engellemez.
Işık, "Siğiller, görünür hale geldikten sonra erkek bulaştırıcı özellik kazanıyor ve HPV'yi kolay bir şekilde partnerine bulaştırabiliyor. Bu nedenle erkeklerin doktora başvurup genital bölgedeki siğilleri tedavi ettirmesi zorunludur.
Erkek Siğil
Fakat çok farklı tipleri olan bu virüs erkeklerde de iyi tedavi edilmezse penis, anüs, baş boyun ve oral bölgede kansere sebep olabilmektedir. HPV genelde genital bölgede siğillere ve siğillerin neden olduğu sağlık sorunlarına sebep olsa da , vücudun farklı bölgelerinde de görülebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri