Bebeğiniz için koltuk rezervasyonu yapacaksanız, cam kenarını tercih edebilirsiniz. Böylelikle bebek oto koltuğunu cam kenarına yerleştirerek bebeğiniz için korunaklı ve sakin bir alan sağlamayı tercih edebilirsiniz. Bebeğinizle ilk kez uçağa binecekseniz gece uçuşlarını tercih etmenizi öneririz.
Ebeveyn dışındaki refakatçi en az 18 yaşında olmalıdır. Bebek yolcuların anne ya da babası ile (herhangi biri) yurt dışı seyahatlerinde ek evraklar (muvafakatname) talep edilebilir. Uçak içerisindeki tüm kabinlere bebek yolcu kabulü yapılır. Bebek bir yetişkinin kucağında ilave kemer ile bağlanarak seyahat eder.
Bebekle uçak yolculuğunda koltuk seçimi de oldukça mühimdir. Yavrunuz için ayrıca koltuk rezervasyonu yaptıracaksınız cam kenarını tercih edebilirsiniz. Eğer bebeğiniz yolculuk boyunca kucağınızda olacaksa da aynı şekilde cam kenarı doğru bir tercihtir.
Bebekli yolcularımız çanta tipi pusetle (portbebe) yolculuk yapmayı tercih ederlerse, 70x30 cm boyutlarında puseti, check-in işlemi sırasında kabin bagajı olarak kabul edilir. Emniyet kemerinin takılı olması gerektiğini gösteren ışıkların söndüğü durumlarda, çanta tipi bebek puseti kullanılabilir.
Her bir bebek için seyahat sırasında bir yetişkin olması gerekir. Aksi halde ikinci bebek için çocuk bileti alınması zorunlu. Bebek yolcular doğumdan itibaren ilk 48 saat uçağa alınmıyor. Sonrasında ilk 7 gün içerisinde uçmaları gerekiyorsa da doktordan “uçmasında bir sakınca olmadığına dair yazı” alınması gerekir.
İlgili 39 soru bulundu
Uçak içinde basınç fazla değişmez
Ancak kabin içi basınçları ayarlanır ve yeryüzündeki basınç seviyesine yakın bir basınca getirilir. Bu nedenle uçuş esnasında fazla bir değişiklik hissetmeyiz. Aynı zamanda anne karnındaki bebek de bir basınç değişikliğine maruz kalmaz.
Uçak iniş ya da kalkış yaparken, kabin basıncı bebeğinizi etkileyebilir.
Hava yolu şirketlerinin genelinde 0-2 yaş aralığı (2. yaş gününü kutlamamış) bebek yolcu, 12. yaş gününü henüz kutlamamış 2-11 yaş aralığı ise çocuk yolcu kabul edilir. Tüm bebek ve çocuk yolcular için bilet alınır.
Bebek yolcularımız 10 kg bagaj hakkıyla seyahat edebilir. Dış hat seferlerinde 10 kg bagaj hakkına bir adet katlanabilir puset eklenir.
Kabinde çocuk koltuğu
En küçük misafirlerimizin uçak içinde emniyeti için dilerseniz çocuk oto koltuğunuzu sizinle birlikte kabine getirebilirsiniz. Bu durum, sadece uygun çocuk destek sistemine sahip özel modeller için geçerlidir.
Bebek ve çocuk yolcular
İç hat seferlerinde sadece Ankara ve İstanbul çıkışlı uçuşlarda bebek maması uygulamamızdan yararlanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise uçuştan 24 saat öncesine kadar bebeğiniz için yemek seçiminde bulunabilirsiniz. Detaylı bilgi için bebek ve çocuk yolcular sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
35 yılı aşkın süredir uçak kazalarını inceleyen bir TIME araştırması, bir uçağın arka kısmındaki orta koltukların en düşük ölüm oranına sahip olduğunu ortaya çıkardı: %28, uçağın ortasındakiler için %44. Bu mantıklı. Çıkışa yakın oturmak acil bir durumda, yangın çıkmaması durumunda hızlı çıkış sağlayacaktır.
Yeni doğan bebek ile seyahat edebilir miyim? Detaylı bilgi. Yeni doğmuş ve 48 saatini henüz doldurmamış bebekleri uçuşlarımıza kabul edemiyoruz. 2-7 günlük bebek yolcularımız, "Uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresinin yer aldığı bir doktor raporu sunmanız durumunda uçuşa kabul edilir.
Biraz planlama ve hazırlıkla kalkıştan inişe kadar bebeğinizi uçakta idare etmek çok da zor olmayacaktır. İyi yolculuklar! Bebeğinizi emziriyorsanız başka bir şeye gerek yok. Seyahat ve emzirme sıvı kaybına neden olacağından kendiniz için yanınıza ekstra su alın.
Uçak içerisine el bagajı, yalnızca 1 adet olmak kaydıyla boyutları en fazla 55x40x20 cm olacak şekilde ayarlanmalıdır. 2 yaşından küçük bebek yolcuların bagaj hakkı 10 kg'dır (Bebek arabası veya katlanır puset gibi eşyalar biniş esnasında kargo bölümüne alınır.)
Bebekleri, doğumlarından sonraki ilk 48 saat içinde uçuşlara kabul edemiyoruz. 2-8 gün aralığındaki bebeğiniz ise sadece "uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” açıklamasının yer aldığı geçerli bir doktor raporu sunmanız durumunda seyahat edebilir.
- Uluslararası uçuş kurallarına göre bebeğiniz 2 yaşını doldurmamışsa havayolu tarafından belirlenen ücretle seyahat edebilir. Seyahat öncesinde bebeğin kimlik tespiti ve onun adına da bilet yazdırmanız gerekiyor. Böylece bebeğinizin gerçekten iki yaşından küçük olup olmadığı da tespit ediliyor.
Bebek arabasını kabin içinde taşıyabilir miyim? Bebek arabanızı sadece kayıtlı bagaj olarak kargo bölümünde taşıyabilirsiniz. Bu yüzden bebek arabanızı uçağın kapısına kadar getirebilir ve uçağa geçiş sırasında görevlilere teslim edebilirsiniz. Bebek arabasından ayrılmış puseti kabin içerisine alabilirsiniz.
Bebek arabaları uçağın kapısında görevlilere teslim ediliyor. - El bagajında sıvı kısıtlaması olsa da bebek mamaları ve anne sütü bu kısıtlamaya dahil değil. Yolculuk süresince ihtiyacınız olan miktarda formül ve sütü taşıyabilirsiniz.
Bebek ve çocuk yolcular
Uçuş sırasında "bebeğinizin ihtiyacını karşılayacak kadar" sıvı mamayı kabin içinde taşımak üzere yanınıza alabilirsiniz.
İç hat seferlerimizde 2. yaşını kutlamış fakat henüz 12. yaşını kutlamamış tüm çocuk yolcularımıza L-T-Q-E-O-S-H-A-M-B ücret sınıflarında %10 indirim, Business kabinde ise %15 indirim uyguluyoruz. Promosyon biletlerde çocuk yolcu indirimi geçerli değildir.
Uçağın kalkışı ve inişi sırasında kulak zarının iki tarafı arasındaki basınç farklılığını dengeleyemeyen bebekler, kulak zarının gerilmesiyle ağrı hissederler. Bu ağrı da bebeklerin ağlamasına neden olur.
Bebek ve çocuk yolcular
Seyahatin başladığı gün 7. yaş gününü kutlamış, ancak 12. yaş gününü kutlamamış 7-11 yaş arası yolcularımız ebeveynlerinin ya da kanuni temsilcilerinin izniyle, Refakatsiz Çocuk Taşıma Yetki Belgesi imzalandıktan sonra tek başlarına seyahat edebilirler.
Uçak bileti alırken yaş sınıflarında bebeklere çocuklardan ayrı sınır ayrılır. Bebekler için uçak bileti 2 yaş sınırı çizilmiştir. Yolcunun bebek olarak kabul edilebilmesi için 2. yaşını doldurmamış olması gerekir. Alt sınır olarak ise genellikle 0-2 yaş göstergesi karşınıza çıkar.
Aslında doğumdan sonra bebeğinizi kucağınıza alır almaz seyahate çıkabilirsiniz. Fakat uzman hekimler, bebeklerin bağışıklık sistemi geliştikten sonra bu tür yolculuklar yapmayı daha uygun buluyorlar. Bu da sağlıklı bir bebeğin doğduktan 1 ay sonra uzun yolculuk yapabileceği anlamına geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri