Uçak modunda cihazlar dışarıya sinyal vermesini engellediği için kullanılabiliyor. Ancak kalkış ve iniş sırasında pliotlar kuleyle iletişime geçtiğinden dolayı sinyallerin karışmaması adına tüm cihazlar kapatılıyor.
Telefonun normal konumdayken radyo frekanslarda yayın yapan tüm kanalların açık bulunması uçağın çeşitli alıcı ve algılayıcı devrelerine parazit yapabilir. Aynı zamanda tüm bu bağlantılar uçağın elektronik sistemlerine ve kule ile iletişimlerine de parazit oluşturabilir.
Bunun dışında uçak modu özelliğine sahip olmayan cep telefonları gibi elektronik cihazların ise uçuş boyunca kapalı tutulması gerekiyor.
Uçak kabinleri şuanda göreli sessizliğin son adresi durumunda. Telefonların kullanımı serbest olursa; tüm uçuş boyunca yanınızdaki kişinin telefon görüşmesine şahit olmak zorunda kalabilirsiniz.
Telefona çağrı gelmesini istemiyorsanız telefonu uçak moduna alabilirsiniz. Bunun yanında uçakta da telefonun uçak moduna alınması istenir. Çünkü uçakta iken telefonun sinyal göndermesi, uçağın elektronik sistemlerini etkiler. Bu durumun önüne geçmek adına telefonlar uçak moduna alınır.
İlgili 29 soru bulundu
Airplane Mode adı verilen uçuş modu günümüzde tüm akıllı telefonlarda bulunur. Uçak modu uçak yolculuklarında telefonu kapatmaya gerek kalmadan bağlantıları kesmek için kullanılır. Telefonunuzu uçak moduna aldığınızda telefon şebekesi bağlantısı, wifi, mobil veri, bluetooth gibi özellikler kapanmış olur.
İnternet, yalnız uluslararası uçuşlarda ve uçak 10,000 feet (yaklaşık 3,000 metre) yüksekliğe ulaştığında aktif olur.
Basitçe kulak, beyne “Biz gidiyoruz” derken göz ise “Sabit duruyoruz” sinyali yollar. Bu durum beyinde bir karışıklığa neden olur ve bunun sonucunda baş dönmesi, mide bulantısı, terleme, esneme, titreme, yorgunluk ve kusma gibi durumlar ortaya çıkar.
Uçakta Whatsapp, İnstagram kullanılır mı? Türk Hava Yolları uçakta kesintisiz internet projesi kapsamında istediğiniz şekilde interneti özgürce kullanabilirsiniz. Uçakta whatsapp kullanımı ya da uçakta instagram kullanımı uçakta internetin kesintisiz olmasıyla mümkün!
FAA, kokpitte bulunanlar için tam tersi bir karara imza attı; pilotlar artık uçuş sırasında kişisel elektronik cihazlarını kullanamayacaklar.
Uçaklarınızda WiFi ile internete erişebilir miyim? Uçak içi internet hizmeti sunduğumuz B777-300, B787-9, A350-900, bazı A330-300, bazı A321 ve bazı B737 uçaklarımızda internete erişebilirsiniz.
El bagajlarında taşınan 100 mililitreden fazla miktardaki sıvı ve kremlere güvenlik personeli tarafından el konuyor. Havaalanlarında büyük gecikmeye neden olan uygulama, 2006 yılında El-Kaide'nin 9 Eylül saldırılarına benzer şekilde bir başka terör saldırısı planının ortaya çıkması sonucunda başladı.
Cep telefonlarının tüm uçuş sırasında kullanımı yasaklanırken bilgisayar ve tabletler için aynı kural geçerli olmuyor. Ancak iniş ve kalkışlardaki güvenlik kuralları burada da uygulanıyor. Yani bilgisayarınızı ve tabletinizi uçağın iniş ve kalkışı sırasında kapalı tutmanız gerekiyor.
Federal Havacılık İdaresi (FAA), cep telefonu gibi elektromanyentik dalgalarla iletişim kurulan cihazların uçaklarda kullanılmamasının nedenini uçağı düşüreceğinden değil, uçaklarda bulunan navigasyon ve iletişim sistemlerini engelleyebileceği için yasakladığını belirtti.
Türbülans, uçağın uçmasına yardımcı unsurlardan biri olan hava akışının bozulması nedeniyle uçağın sallanması anlamına gelir. Ayrıca türbülans, hava cebi olarak da tanımlanabilir ve uçağın ani olarak bir miktar irtifa kaybetmesine neden olur.
Dünyada 300'ün üzerinde noktaya uçuşu bulunan şirket, 1 Ekim itibarıyla uçuşlarının çoğunda mobil mesajlaşmayı serbest hale getiriyor. CBS'in This Morning programında konuşan Delta CEO'su Ed Bastian, uçuşlarda mesajlaşma mümkün olsa da, telefonla konuşmaya asla izin verilmeyeceğini belirtti.
Ancak uçak içinde herhangi bir güvenlik kamerası olmadığından burada meydana gelen olaylara daha farklı yaklaşmak gerekiyor.
Öncelikle belirtmekte fayda var, uçağınızın kalkışı ve inişi süresince elektronik saat, kalp ve işitme cihazları dışında kalan tüm elektronik cihazların kullanımı yasaktır. Öte yandan uçak normal uçuşa geçtikten sonra kullanımına izin verilen elektronik cihazlar da vardır.
UÇAKTAYKEN DEPREM HİSSEDİLİR Mİ? "Yerin onlarca kilometre altındaki fay hatlarında oluşan hareketlilik sonucunda gerçekleşen depremler, yerden 10 kilometre yukarıda olan bir uçağı etkileyebilir mi? sorusunun ardından akla ilk gelen cevap 'Tabii ki hayır' olacaktır.
- En çok uçağın arkası sarsılır. Uçaklar da tahteravalli gibidir, bu yüzden en sakin yer kanat yanıdır. - Eğer uçaktan korkuyorsanız, sabah uçuşlarını tercih edin. Çünkü hava ısındıkça basınç da artar ve daha sallantılı yolculuklar olur.
Kablosuz uçak içi eğlence sistemi aracılığıyla yolcular 250'den fazla film, 700'den fazla TV programı içeriği ve 2 bini aşkın müzik albümüne ve 19 binden fazla şarkı ve daha fazla içeriğe erişim sağlayabiliyor.
Elekromanyetik dalgalar ile iletişim sağlayan cep telefonu ve dizüstü bilgisayar gibi cihazlarınızı uçak moduna alarak tüm uçuş boyunca kullanabilirsiniz. Ancak uçak modu olmayan bu tür cihazlarınızın uçuşun iniş ve kalkış fazlarında kapalı olması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri