Economy Class uçuşlarınızda kabin içine boyutu en fazla 23x40x55 cm, ağırlığı en fazla 8 kg olan tek parça bagaj alabilirsiniz. Business Class'ta yolculuk yapıyorsanız her biri en fazla 23x40x55 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında iki parça bagajı, kabin bagajı olarak taşıyabilirsiniz.
Hemen hemen tüm havayollarında el bagajları konusunda aynı kurallar geçirlidir. Örneğin Business Class ile yolculuk yapan yolcuların adeti 8 kg geçmeyecek şekilde 2 adet el bagajı hakkı bulunurken, Comfort Class ve Economy Class tarifelerinde yolculuk yapan yolcuların 1 adet 8 kg'lık el bagajı taşıma hakları var.
Uçak içerisine, yalnızca 1 adet ve boyutları en fazla 55x40x20 cm ebatlarında olan kabin bagajınızı getirebilirsiniz.
Genellikle birer adet bagaj alabilirsiniz (Bir el bagajı, bir de normal bagaj). Bazı havayolları iki parçaya da izin veriyor, ama bu iki parçanın toplam ağırlığının izin verilen maksimum ağırlığı geçmemesi gerekmektedir. Havaalanında problem yaşamamak için kullandığınz havayolunu arayıp bilgi alabilirsiniz.
El Çantası Kabin Bagajına Dâhil mi? Kabin bagajına, yanınıza alacağınız özel eşyalar da dâhildir. El çantası bu özel eşyalardan biridir. Ayrıca fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayar ve tablet de bu eşyalar arasındadır.
İlgili 34 soru bulundu
Economy Class uçuşlarınızda kabin içine boyutu en fazla 23x40x55 cm, ağırlığı en fazla 8 kg olan tek parça bagaj alabilirsiniz. Business Class'ta yolculuk yapıyorsanız her biri en fazla 23x40x55 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında iki parça bagajı, kabin bagajı olarak taşıyabilirsiniz.
Uçağa kişisel çantan, dizüstü bilgisayar veya evrak çantan ve sadece 1 adet kabin boy valiz ile giriş yapabilirsin.
Türk Hava Yolları'nda ekstra bagaj hakkı hem Business uçuşlar için hem de ekonomi uçuşları için 23 kg'lık bir valiz kabul ediliyor. 1 parça ek bagaj için 80 USD tahsil ediliyor. Anadolu Jet'te direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 16 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 24 TL.
Bu seçenekte örneğin eşyalarınızı 2 valizle götürme hakkınız olur. Bu uygulama kapsamında eğer 2 valizi aşarsanız aştığınız parça başına hava yoluna ek ücret ödemeniz gerekir.
El bagajı olarak, 55x40x20 cm'ye kadar boyutlarda ve 8 kg ağırlığa sahip bir parçanın yanı sıra, aralarından seçim yapabileceğiniz bir ek kişisel eşya (dizüstü bilgisayar, kamera, sırt çantası, evrak çantası, şemsiye) alabilirsiniz.
Uçak içerisine kesinlikle yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve herhangi bir şekilde birine zarar verebilecek ürünler alınmaz. Matkap ve benzeri eşyalarınızı kayıtlı bagaj yönetimi ile taşımanız gerekiyor. Ayrıca reçetesiz ve raporsuz ilaçlar ve sıvı yakıtlar da uçak içerisine alınamaz.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda geçerli olan fazla bagaj ücretlerini ise fazla bagaj sayfasında bulabilirsiniz. Kabin Bagajı (El Bagajı) Yolcunun kendi denetim ve sorumlulukları altında olan, yolcu kabininde ücretsiz taşınan, 55x40x23 cm ebatlarında ve 8 kg ağırlığında olan bagajlardır.
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Türkiye'de 1 Nisan 2012'de yayınlanan kararnameye göre tam katı halde olmayan yiyeceklerin kabin bagajında taşınması yasak. Dolayısıyla salça da tam katı yiyecek sayılmıyor ve maalesef uçağın içine alınmıyor.
En küçük valizlerden olan bu en küçük boy valiz boyutları nelerdir diyorsanız bu valizlerin boyu körükle birlikte ortalama olarak 50 ile 60 santim arasında değişmektedir. Bu kabin boy valizlere ise 15 kilograma kadar eşya sığdırabilirsiniz.
Tek parça bagaj ağırlığı 32 kg'ı geçemez. 32 kg üzerinde satın alınan bagajların ayrı ayrı taşınması zorunludur. Ayrıca bagajın en, boy ve yükseklik toplamı maksimum 158 cm olmalıdır.
Bagaj kuralları
Parça ve kg konseptine dahil olan uçuşlarınızda serbest bagaj hakları her bir parça için 158 cm'yi geçmeyecek şekilde Economy Class'ta 23 kg, Business Class'ta 32 kg'dir.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Dış hat uçuşlarımızda (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dahil) ücretsiz olarak sandviç, meyve suyu, çay, kahve ve su ikram edilmektedir. İç hat ve Adana – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti uçuşlarımızda ise paketli su ikramı bulunmaktadır.
Dört tekerlekli olan valizler müşterilerinin isteklerine göre tasarlanmaktadır. Bu yüzden iki tekerlekli valizlerde yaşanan devrilme gibi ayakta duramayan valiz sorunları ile karşı karşıya kalınmaz. Bu rahat kullanıma sahip olan orta boy valizler ile tekerlerine zarar vermeden seyahat yapabilirsiniz.
1- Terlikle uçağa binmeyin
Uçakta rahat etmek önemlidir Ama bunu yaparken ayağınıza giydiğiniz şeyin terlik yerine ayakkabı olmasına dikkat edin. Bu sayede herhangi bir acil durumda daha rahat hareket edebilirsiniz.
El bagajında sınır 8 kg. Bu ağırlığın üzerinde bagaj taşımak isterseniz, ekstra ücret ödemek zorundasınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri