Buna göre, liseden mezun olup üniversiteye yerleşemeyenler ve ücretli öğretmenler de bir yıl boyunca indirimli öğrenci kartını kullanabilecek.
Karara göre ücretli öğretmenler toplu taşımada 30 gün boyunca ücreti 100 TL olarak belirlenen 140 binişlik kartı kullanabiliyor. Bu bir nevi öğretmenlere indirimli ulaşım imkânı sağlayan abonman kartı.
Kimler İndirimli Öğretmen Kartı Alamaz? İndirimli Öğretmen Kartı Almak İsteyen Öğretmenler; Vakıflar Bankasının herhangi bir şubesinden masrafsız ve havale ücreti ödemeden ESHOT Genel Müdürlüğü'nün açmış olduğu KURUM TAHSİLÂT HESABINA kart ücreti olan 10 TL. yatırılacaktır. Dekontta T.C Kimlik numarası belirtilecektir.
6- Ücretli öğretmenlere öğretmen kimlik kartı verilmiyor. 20 yıl çalışan bir ücretli öğretmenin öğretmen kimlik kartı yok dolayısıyla kadrolu hocanın yararlandığı hiçbir haktan yararlanamıyor.
hesabına 75 TL ücret yatırılır. (02.01.2023 tarihinden itibaren geçerlidir.) Ön Başvuru formu doldurulmadan bankaya ücret yatırılmaz. Başvuru sahipleri son 6 ay içerisinde çekilmiş bir biyometrik fotoğrafları ile kart başvuru merkezlerine giderek kartlarını teslim alır.
İlgili 17 soru bulundu
Kadro durumunuzu gösteren, son bir ay içinde alınan, tarihli, imzalı ve mühürlü kurum üst yazısı ile birlikte, nüfus cüzdanı, 1 adet son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf ile birlikte başvuruda bulunabilirsiniz. Yine öğretmen kartına sahip olmak için başvuruyu online olarak internet üzerinden de yapabilirsiniz.
Ücretli Öğretmen maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 49 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Ücretli Öğretmen maaşları 11590 TL'dir. En düşük Ücretli Öğretmen maaşı 11400 TL iken, en yüksek Ücretli Öğretmen maaşı 13850 TL'dir.
İşçi statüsünde değerlendirilmektedir. Kadrolu öğretmen ek dersi ile karıştırılmamalıdır. (Örnek: 1 Kasım-30 Kasım). Ücretli öğretmenlerimize ait ek ders çizelgelerinin onaylı olarak en geç ay çıktıktan sonra sonraki ayın ilk iş günü mesai bitimine kadar elden teslim edilmesi gerekmektedir.
Ücretli ya da sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerin kadroya geçiş süreçleri ve koşulları hakkında yakın zamanda bir açıklama yoktur. Ancak beş yılı dolduran ve formasyon almış olan ücretli öğretmenlerin kadroya geçebilme hakkı olabilir.
istanbulkart on Instagram: "Öğretmen İstanbulkart başvurularını artık sadece istanbulkart. istanbul web sitemizdeki online işlemler sekmesinden kolayca yapabilirsin.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbullulara indirimli ulaşım kartlarında yeni düzenlemeye gidildiğini duyurdu. Buna göre, liseden mezun olup üniversiteye yerleşemeyenler ve ücretli öğretmenler de bir yıl boyunca indirimli öğrenci kartını kullanabilecek.
Ulaşım için öğrenci Istanbulkart başvurunuzu https://bireysel.istanbulkart.istanbul/ adresinden yapıp kartınızı adresinize kargo ile talep edebilir ya da başvuru merkezlerinden kolayca teslim alabilirsiniz.
Öğretmen elektronik bilet ücreti 7,09 liradan 10,74 liraya, Tam abonman (aylık akbil) ücreti 777 liradan 1177 liraya, Öğrenci abonman (aylık akbil) ücreti 140 liradan 212 liraya yükseldi.
Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu, Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören öğrenciler ile Temel Eğitim Kanunları ve diğer kanunlar kapsamında eğitim gören öğrenciler, Açık İlköğretim, Açık Lise, Kur'an Kursu öğrencileri İBB'nin indirimli İstanbulkart'ını almak için başvuru yapabilir.
Ücretli öğretmenlerin idari izin hakları da yoktur ve göreve gelemedikleri zaman ders ücretleri kesilmektedir. Öğretmen kimliği, sicil numarası alamazlar. Öğretmen evi, paso gibi öğretmenlere sunulan hizmetlerden yararlanamamaktadırlar.
Ücreti Ne Kadar? Öğretmenevlerinde konaklama ücretlidir. Öğretmenler, eğitim çalışanları ve kamu çalışanları ile emekli eğitim çalışanları indirimli tarife üzerinden ödeme yaparlar.
Sigorta primleri ise aylık toplam ders saat sayısına göre ödeniyor. Buna göre ayda en fazla 16-17 gün sigortalı olabiliyorlar. Yani normal öğretmene göre yarım ücret ve yarım sigorta ile çalışmış oluyorlar.
Ücretli öğretmenlik, ihtiyaca dayalı ve süreli bir sözleşme boyunca yapılmaktadır. Kadrolu öğretmenliğe geçiş fırsatı bulunmamaktadır. Sözleşme bitişinden (1 yıl) sonra görev bitmiş olur. Sözleşmeli öğretmen ise kadro karşılığı belirli bir süre çalışan bir meslek grubudur.
Son yıllarda en çok ücretli öğretmene ihtiyaç duyulan branş "Okul Öncesi Öğretmenliği"dir. Ücretli öğretmenlik kadrolarında en çok ihtiyaç duyulan branşlar şu şekildedir: Özel Eğitim Öğretmenliği.
Ücretli Öğretmenlikle Geçirilen Sürelerin Sigorta Boşlanması
MEB'e bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ek derste öğretmen veya usta öğrenci olarak çalışanlar 25 Temmuz 2011'den önceki çalışmalarına göre ay içinde 30 günden eksik kalan günlerini borçlanabilirler.
Ücretli öğretmenler haftada 30 saate kadar görev yapabiliyorlar. Bu çalışanların aynı zamanda primleri de yatırıldığı için süreler emeklilik hesabında kullanılıyor.
Bu meslektaşlarımız, ek ders ücreti karşılığı görev yapmaktadır. Okullarımızdaki nöbet görevleri karşılığında da ek ders ücreti ödenmektedir. Dolayısıyla ücretli öğretmenlerimizin de ek ders ücreti mukabili nöbet görevini ifa etmelerinde bir engel olmamalıdır.
Ücretli öğretmenlerin sigortası, genellikle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında gerçekleştirilir. GSS, çalışanların sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için sigorta primlerinin düzenli olarak ödenmesini gerektirir.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞI NE ZAMAN YATAR? Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmenlik görevi yapan kişiler maaşlarını her ayın 15'ine gelecek şekilde ödenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri