14- Ders ücreti karşılığı görevlendirilen bir öğretmen (ücretli öğretmen) azami kaç saat ücret alabilir? ders okutmak üzere görevlendirilenlere, bu kapsamda haftada en fazla 30 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.
5- Gerekli nitelik ve şartları taşıyan öğretmen, uzman öğretici ve usta öğreticilerden resmi ve özel öğretim kurumlarında görevi bulunmayanlar ile emeklilere, örgün eğitim kurumlarında otuz saati, yaygın eğitim kurumlarında ise kırk saati geçmemek üzere ders saati ücretli olarak görev verilebilecektir.
30 Saat Ücretli Öğretmen Toplam Net Maaş Tutarı: 16.489,60 TL.
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Ücretli Öğretmen maaşı aylık ortalama 18.700 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Ücretli Öğretmen maaşı 17.000 TL iken, en yüksek ise 26.000 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Peki haftada 30 saat ek derse giren ücretli öğretmen ne kadar maaş alır? 2 saat derse 1 saat eklediğimizde haftalık 30 saat ders 45 saatlik ek ders eder, Bunu 4 hafta ile çarptığımızda ayda 180 saat ek ders karşılığı olur. Bu minvalde de 180 * 90 TL = 16 bin 200 TL ödeme alırlar.
İlgili 35 soru bulundu
14- Ders ücreti karşılığı görevlendirilen bir öğretmen (ücretli öğretmen) azami kaç saat ücret alabilir? ders okutmak üzere görevlendirilenlere, bu kapsamda haftada en fazla 30 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.
Erdoğan'ın açıklamasına göre, kadrolu öğretmenlerin ek ders ücreti 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükseltildi. Bu da yüzde 17,14'lük bir artışa tekabül ediyor.
Ücretli öğretmenler, kadrolu öğretmenler gibi sabit bir maaş veya diğer sosyal haklara sahip değiller. Ücretleri asgari ücrete dahi yaklaşmıyor, SGK primleri tam ödenmiyor ve tatil dönemlerinde ücret alamıyorlar.
2024 yılında, Ücretli Öğretmenlerin maaşlarına dair son veriler ışığında, aylık ortalama gelirin 11 bin 047 TL olduğunu görüyoruz. Bu rakam, en düşük maaşın 5 bin 523 TL olduğu ve en yüksek maaşın ise 22.092 TL'ye çıktığı bir aralığı temsil ediyor.
Ücretli öğretmen maaşı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ders başı hesaba göre yatırılmaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından okullardaki ihtiyaca göre görevlendirilen ücretli öğretmenler, belirli branşlara göre görev alıyor.
25 saat derse giren bir branş öğretmeni 12 saat ek ders ücreti alır. 24 saat derse giren bir branş öğretmeni 11 saat ek ders ücreti alır. 23 saat derse giren bir branş öğretmeni 10 saat ek ders ücreti alır.
Sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenleri haftalık 30 saatinin 18'ini maaş karşılığı olarak derse girerken, branş öğretmenleri ise 30 saatin 15 saatini maaş karşılığı olarak girmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda son dakika değişikliği yaptı. Yapılan değişiklik ile birlikte Bakanlık kadrolarında görev yapan ücretli öğretmenlere Artık her 2 saat ders için 1 saat daha ek ders ödemesi yapılacak.
Ücretli öğretmen ve Stajyer öğrencilere promosyon ödemesi yapılmayacak olup, harcamada bütünlüğü sağlamak amacıyla ödemesi anlaşmaya varılan banka üzerinden yapılacaktır. Stajyer öğrenci, ve ücretli öğretmen hesaplarında da diğer personel de olduğu gibi her hangi bir masraf ve hesap işletim ücreti alınmayacaktır.
Teneffüs Saatleri Ara Dinlenme Süresi Sayılır Mı
Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğine göre, asıl görevi aylık ücretli öğretmenlerin “haftada en fazla aylık karşılığı 20 saat, ders saati ücretli 20 saat olmak üzere toplam 40 saate kadar ders” okutabileceği belirtilmiştir (m.26/4).
KPSS puanı eklenmesi zorunlu değildir.
Yapılan değişiklik ile ücretli öğretmenlerin haftada 45 saat ek ders ücreti alması sağlanmıştır. Bu düzenlemeyle ücretli öğretmenlerin aylık alabilecekleri ücret 11 bin TL seviyesine yaklaşmıştır.
Ücretli öğretmen olma şartları
Fen- Edebiyat Fakülteleri'nin 4 yıllık lisans programından mezun olan herkes devlet okullarında öğretmenlik yapabilir. 2 yıllık ön lisans programlarından mezun olanlar ve pedagojik formasyon eğitimi alanlar da ücretli öğretmenlik yapmak için başvuru yapabiliyor.
Ücretli öğretmen/usta öğretici önemli mazeretleri dışında izin kullanamaz. İzin kullandığı günlerde ders ücreti kesilir.
Bu şartları yerine getiren ücretli öğretmen kadroya geçme hakkı kazanır. Ancak Eylül 2022'de yapılan son açıklamalara göre 5 yıllık ücretli öğretmen görevi süresini tamamlamış olan ve formasyon sertifikasını almış olan ücretli öğretmenlerin kadroya alınabileceği belirtilmiştir.
Ücretli öğretmenlere ait ek ders ödemeleri her ayın 1'i ile mevcut ayın son günü (31) arasını kapsamaktadır. İşçi statüsünde değerlendirilmektedir. Kadrolu öğretmen ek dersi ile karıştırılmamalıdır.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞI NE ZAMAN YATAR? Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmenlik görevi yapan kişiler maaşlarını her ayın 15'ine gelecek şekilde ödenir.
ders vermekle görevlendirilenlere, fiilen derse girmeleri kaydıyla haftada 30 saate kadar ek ders görevi verilebilir. Bu faaliyetler için alınacak onayda ek ders görevi verilen personelin adı, unvanı, girecekleri dersler ile saat sayısı gibi hususlar belirtilir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen ek ders ücretlerinde yapılan değişiklik ile; Haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücret 3 bin 400 TL'den 5 bin 740 TL'ye yükselirken, Haftada 40 saat üzerinden alacakları ücret de 7 bin 400 TL'ye çıktı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri