Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Ücretsiz izinde rapor alınabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ücretsiz izinde rapor alınabilir mi?

Ücretsiz izinde rapor parası ödenmez | Ekmek ve Gül. Doğum sonrası ücretsiz izne ayrılan işçi, ücretsiz izindeyken rapor alsa bile bu rapor için rapor parası alamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Ücretsiz izinde rapor parası alınır mi?

Belirtelim ki, yerel mahkemelerin yanı sıra Yargıtay'da SGK'nın tutumunu reddiyor ve ücretsiz izinde rapor parası ödenebileceğini kabul ediyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr-tr.facebook.com

Ücretsiz izin yerine rapor almak caiz mi?

Kullananların bu hakkı kullanması da mubahtır. Kullanmayanların kullanmaması da mübahtır. 1 aylık izin bitince hala bakıma muhtaç haldeyse annenin rapor alıp maaşlı ya da maaşsız çocuğuyla ilgilenmesi caizdir. Bir yolunu bulup tekrar rapor alması da yine mahzurlu değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.com

Rapor izinden düşer mi?

Yıllık İzin Ve Sağlık İzni/İstirahat Raporları Kesişmesi Halinde Ne Olur? İş Kanununda bu sorunun yanıtı açık olup; “İşveren tarafından yıl içinde verilmiş bulunan diğer ücretli ve ücretsiz izinler veya dinlenme ve hastalık izinleri yıllık izne mahsup edilemez.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: calisanrehberi.isteasistan.com

Izinden sonra rapor alınır mı?

Yıllık izin bitiminde rapor alınması

Bazen memurun gerçekten hastalanmasından ve bazen de memurun çeşitli sebeplerle iznini uzatmak istemesinden kaynaklansa da yıllık izin bitiminde rapor alındığı görülür. Buradaki çok kritik husus, iznin en geç son gününde sağlık raporu alınması gerektiğidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Memurun 1 Yıllık Ücretsiz İzin Hakkı; Nasıl Kullanabilirim? İzindeyken Başka İşte Çalışabilir miyim?

İlgili 31 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Izinli günde rapor alınırsa ne olur?

Soru: İzin süresi içinde hastalanıp rapor alınırsa ne olur? Cevap: Yıllık izin kullanmakta iken, hastalığı sebebiyle rapor alan bir memurun rapor tarihinden itibaren yıllık izni kesilir ve bu tarihten sonra raporda yazılı tedavi ve istirahat süresi ile ilgili hastalık izni işlemeye başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.asbu.edu.tr

Izindeyken rapor alınırsa ne olur?

Bu doğrultuda, çalışanın, yıllık ücretli iznini kullandığı esnada hastalanarak rapor alması halinde, raporlu olarak geçirdiği sürelerin yıllık ücretli izin süresinden düşülmemesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukdestegi.com

Rapor alan biri işten çıkarılabilir mi?

Raporluyken işe çağrılan işçi işe gitmek zorunda değildir | Ekmek ve Gül. Sağlık (istirahat) raporu olan işçi, işveren tarafından işe çağrılsa bile işe gitmek zorunda değildir. İşçinin raporluyken çalışması nedeniyle işten çıkarılması İş Yasası'na aykırı olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Kaç gün rapor alırsa işten çıkarılır?

İş sözleşmesi en az 14 hafta sonra işveren tarafından feshedilebilir. Ali 100 günlük rapor alması durumunda ise 98. Günün ardından işveren sözleşmeyi feshedebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozumavukatlik.org

1 günlük rapor yıllık izinden düşer mi?

Yıllık izin kullanırken rapor alan işçinin raporlu olduğu günler yıllık izinden sayılmaz. İşçinin raporlu olduğu günler yıllık iznine dâhil edilmeyecek, kullanılmış sayılmayan izinler işçi tarafından ayrıca kullanılacaktır. Yıllık iznin hangi tarihler arasında kullanılacağı işverenin yönetim hakkı kapsamındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: burhaneray.com

Ücretsiz doğum izninden sonra rapor alınır mı?

Şöyle ki kadın işçi analık izni sonrası ücretsiz izin ya da yarım çalışma hakkını kullanabilir. Eğer yarım çalışma hakkını kullanmak isterse, bu hakkın da analık izninin bitiminde başlatılması gerekir. Ancak analık izni sonunda rapor alınması halinde, yarım çalışma hakkı, raporun bitiminde başlatılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Hasta olmadığı halde rapor almak günah mı?

Değerli kardeşimiz, Hasta olmayan bir kimseye "hasta" diye rapor vermek, yalancılık ve sahtekârlıktır; bu sebeple normal hallerde caiz değildir. Hasta olmadığı halde rapor alıp işe gitmeyen, ama maaşını alan kimseye, bu maaş ve ücret helal olmaz; buna sebep olan doktor da sorumlu olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Haksız yere rapor almak haram mı?

Peki ama rapor almak hangi durumlarda caiz, hangi durumlarda caiz değil? Din İşleri Yüksek Kurulu, yalan beyana dayalı olarak rapor alan işe gelmeyenlerin haksız kazanç sağladığını ve mesai arkadaşlarına fazladan iş yükledikleri için onlardan helallik istemeleri gerektiğini belirtti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

Ücretsiz izinde SGK devam eder mi?

Ücretsiz izinli gün için SGK primi ödenmez, eksik gün bildirimi yapılır. Ücretsiz izinli gün sayısı fazla ise çalışan 10 güne kadar sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam eder. Kullanılan ücretsiz izin günleri işçinin kıdem tazminatından düşülür. İşçi ücretsiz izin sırasında başka bir işyerinde çalışamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurthukukdanismanlik.com

Ücretsiz izinde devlet para veriyor mu?

Bakan Selçuk, “Koronavirüsle mücadele sürecinde, işçilerimize ücretsiz izinde bulundukları veya işsiz kaldıkları süre boyunca aylık 1.177 TL gelir desteği sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aile.gov.tr

Ücretsiz izinde maaş ne kadar kesilir?

Ücretli izin ile ücretsiz izin arasındaki en önemli fark, işçinin ücretli izinde çalışmadığı sürede maaşını normal şekilde almasıyken ücretsiz izinde çalışana herhangi bir ücret ödenmemesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

Özel sektörde kaç gün rapor alabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Arka arkaya rapor alınabilir mi?

İş yeri hekimi sigortalı olan kişiye bir defada en fazla iki gün rapor verebilmektedir. Tek bir hekim raporu ile kişiler en fazla 10 günlük rapor izni kullanabilmektedir. Bunun yanında eğer kontrol muayenesi de raporda detaylı olarak belirtilmiş ise 20 günü geçmeyecek şekilde daha uzun kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Raporlu işçi kendi isteği ile çalışabilir mi?

Sonuç olarak, istirahat raporu alan sigortalının ne mevcut işyerinde ne de başka bir işyerinde çalışamaz, mevcut işyeri de çalıştıramaz. Diğer işyeri bu kişinin istirahatli olduğunu tespit etmesi mümkün olmadığından istirahatli kişinin sorumluluğu kaçınılmazdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: proventus.com.tr

Sık sık rapor almak bir fesih gerekçesi midir?

4857 sayılı İş Kanunu'nun 18. maddesinin gerekçesinde sık sık hastalanma veya çalışamaz duruma getirmemekle birlikte işini gerektiği şekilde yapmasını devamlı olarak etkileyen hastalık halinin işçinin yetersizliğinden kaynaklanan geçerli fesih nedenleri olduğu belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

İşçi kaç kere rapor alabilir?

Çalışanın rapor hakkı 1 Ocak ile 31 Aralık tarihleri arasını kapsar. Yani bir çalışan bu süre içerisinde tek bir hekim imzası ile en fazla 40 gün rapor alabilir. 1 Ocak tarihinden itibaren bu 40 günlük rapor hakkı tekrar başlar. Önceki yıldan 40 güne tamamlanmamış olan rapor hakları yeni yıla devretmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Iş yerine rapor verilmezse ne olur?

İşveren raporu bildirmezse 2 bin 502 lira ceza uygulanıyor

"İşveren olarak geç bildirdiğinizde, aylık asgari ücretin onda biri, hiç bildirmediğiniz tespit edildiğinde ise asgari ücretin yarısı oranında ceza uygulanıyor." 2022 yılı için ceza bedeli 2 bin 502 lira olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Idari izinli iken il dışından rapor alınır mı?

Evet, memur hafta sonu başka ilden ya da ilçeden, görev mahalli dışındaki herhangi bir yerden sağlık raporu alabilir; fakat bu raporun izne çevrilmesi için MUTLAKA ACİL'den alınmış olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Aile hekimi en fazla kaç gün rapor verebilir?

Genel olarak, aile hekimleri en fazla 10 gün rapor verebilirler. Ancak, 10 gün rapor süresi bittiğinde hastanın mevcut durumu dikkate alınarak 10 gün daha uzatılabilir. Bu durumda aile hekimi toplamda 20 güne kadar kişinin durumuna göre rapor yazabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

Rapor alınca haftalık izin yanar mı?

Maddeye göre, “Bir haftalık süre içinde kalmak üzere işveren tarafından verilen diğer izinlerle hekim raporuyla verilen hastalık ve dinlenme izinleri çalışılmış günler gibi hesaba katılır.” Yani, hafta içinde raporlu olunması halinde hafta tatili hakkı kaybedilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr
Önceki makale
Triko sıcak tutar mı?
Sonraki makale
Bir şeye sonradan alerji olur mu?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT