Özellikle sıcak tampon ile kör sivilceler giderilebilir. Pamuk ve ya sargı bezi sıcak suya batırılıp iyice sıkılmalıdır. Bu şekilde kör sivilcenin üzerine sıcak tampon uygulanır. Antiseptik özelliği olan elma sirkesi tonik gibi kullanıldığında sivilceli bölgedeki enfeksiyonu ortadan kaldırır.
Temiz bir bezi cildinize hasar vermeyecek kadar sıcak suya daldırın ve kör sivilce üzerine 10-15 dakika kadar tutun. Kör sivilce uç verene kadar bu işlemi günde dört kez uygulayabilirsiniz. Ayrıca sivilce etrafını temiz tutmaya ve sivilce iyileşene kadar makyaj yapmaktan kaçınmaya dikkat etmelisiniz.
Temiz bir pamuğa birkaç damla elma sirkesi sıkıp, sivilcenin üzerine sürün. Koku rahatsız etse de, birkaç dakika içinde rahatsız etmeyecek seviyeye gelecektir. Limon, antiseptik etkisiyle kısa sürede sivilcelerin kurumasını ve iyileşmesini sağlar. Bir gazlı beze, 2-3 damla limon sıkın ve sivilcenin üzerine yapıştırın.
Buz, diş macunu, poşet çay ve kil maskesi sivilceye uygulandığında şişliğin inmesinde etki gösterebilir.
Nodüller: Büyük boyuta sahip olan nodüller, yuvarlak şekilli ve iltihaplıdır. Cildin yüzey kısmında ya da altında olabilir. Zaman zaman apse oluşumuna yol açan bu akne türü, kendiliğinden patlayabilir ve cilt yüzeyinde iz bırakabilir.
İlgili 32 soru bulundu
Gözeneklerde sıkışan yağ, kir ve bakteriler kör sivilcelerin çıkmasına neden olur. Kör sivilceler yumru şeklinde cildin altında oluşur. Kör sivilce genellikle ergenlik döneminde çıkar. Ağır kozmetik ürünleri kullanmak ve regl dönemlerinde kör sivilceler ortaya çıkmaktadır.
Kistik sivilce, akne türleri içerisinde belki de en tehlikeli olan türdür. Bu nedenle son derece ağrılı ve sancılı olan sivilceler için mutlaka bir cilt doktoruna gidilmelidir.
Evet, cilt altı sivilceler kendiliğinden geçebildiği gibi bazı durumlarda bunun için birtakım medikal ve topikal yöntemlere de ihtiyaç duyulabiliyor. Tabii bu süreci mutlaka bir dermatoloğa görünerek yürütmelisin.
Özetle. Sonuç olarak, sivilce ve akne tedavisinde diş macunu gibi ürünler cildin temizliği veya sebum üretiminin düzenlenmesi için uygun değildir ve kullanılmamalıdır.
İltihaplı sivilce (akne) ; şişmiş, kızarmış, yağ ve ölü deri hücreleri ile derinlemesine tıkanmış gözeneklerden Propionibacterium acnes (P. acnes) olarak adlandırılan bakterinin etkisiyle ortaya çıkar.
Yarım çay kaşığı karbonata birkaç damla limon suyu ilave edin ve karıştırın. Sivilcenin üzerine parmağınızla sürün. 20 dakika kadar bekledikten sonra yıkayın. Bu uygulamayı sivilcenin iltihabı kuruyana kadar her gün tekrarlayabilirsiniz.
Evde sivilce yok etmek için doğal çözümlerden yararlanabilirsiniz. Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Düzenli bir şekilde banyo yaparken kullanılan tuzlu su, bu çatlak ve selülit sorununa iyi geliyor. Cilt yüzeyindeki ölü hücreleri yeniliyor ve ciltte oluşan bu sorunları kökünden çözüyor. Sivilce ve akne oluşumunun önüne geçiyor.
Ucu beyazlamış olan sivilceyi sıkarken içerisinden sıvı akması gerekir. Sıvının akmaması durumunda parmaklarınızın yerini değiştirerek deneyebilirsiniz. Sivilceyi patlattıktan sonra içerisindeki sıvının tamamının çıkması için sivilcenin etrafına nazik hareketlerle masaj yapabilirsiniz.
Elma sirkesini suyla seyrelterek cilde uygulayın
Elmanın fermente edilmesiyle oluşan bir ürün olan elma sirkesi, sitrik asit gibi organik asit içermektedir. Sirkede bulunan bu organik asit, sivilce izlerini önleyerek iyi bir cilt görünümüne sahip olmanızı sağlar.
Aloe vera jeli kistik sivilce tedavisi için önerilmektedir. Cilt hücrelerinin hızla yenilenmesine yardım eden aloe vera jeli, sivilceli dokunun temizlenmesini hızlandıracaktır. Her sabah aloe vera jeliyle yüzünüzü yıkarsanız çok kısa sürede kistik sivilcenin iyileşmesine yardım etmiş olursunuz.
Kolonyanın içeriğinde alkol bulunduğundan sivilceleri kurutucu etki gösterdiği doğrudur. Ancak burada asıl sorun hassas bir cildiniz varsa cildinizin tahriş olmasıdır. Kolonya sivilceye iyi gelir mi sorusuna evet diyebilirim ancak özellikle yüzünüze kolonya sürmenizi tavsiye etmem.
Gazlı bezi küçük parça halinde kesin ve üzerine birkaç damla limon sıkıp sivilcenin üzerinde yerleştirin. 20 dakika beklettikten sonra o bölgeyi yıkayın. Birkaç gün bu adımı uygulayın. Limon suyunun içerisindeki sitrik asit sivilce bölgesindeki mikropları kıracak ve sivilceyi kurutacaktır.
Malzemeler arasında hem diş macunu hem de soğan bulunuyor ama siz bunlardan bir tanesini tercih edebilirsiniz. Gece yatmadan önce sivilce üzerini kapatacak şekilde diş macunu sürün. Macunun katkısız, sade olması daha uygun olacaktır. Macun yerine kestiğiniz soğanın suyunu da pamuk yardımıyla sürebilirsiniz.
İzotretinoin Tedavisi: İzotretinoin (Roaccutane®, Zoretanin®, Aknetrent®) tedavisi piyasada bilinen tüm akne formlarına etkili olan tek tedavidir. Tedaviden sonra pek çok hastada kesin çözüm sağlamakta, daha sonra lezyonların tekrarlamasını azaltmaktadır.
Ufak bir iğneyi, alkol içinde sterilize edin. Beyaz sivilcenin tam ortasını iğne ile delin. Bazı durumlarda bu delme anında sivilce patlayıp akacaktır. Parmaklarınızla nazikçe aşağı doğru ve derinizin içine doğru basınç uygulayın.
Akne belirtileri gösteren kişilerin hastanelerin Dermatoloji yani cildiye bölümüne gitmeleri gerekir.
İltihapsız sivilce, siyah ve beyaz noktaları, iltihaplı sivilceler papül, püstül, nodül ve kistleri kapsamaktadır. İltihapsız sivilceler genel olarak şişmeye neden olmaz ve ağrısızdır. Bu sivilce türleri doğru ürünler ve düzenli bakım rutini ile geçme eğilimindedir.
Akne ya da diğer adıyla sivilce, ciltteki yağ bezleri ve kıl köklerinde meydana gelir. Sivilcenin (aknenin) oluşumunu en kısa şekilde anlatmak gerekirse, ciltteki gözenekler, derinin altındaki folikül adı verilen kanalların dışa açılan ağız kısmıdır. Bu kanallara, yağlı bir sıvı olan sebumu üreten yağ bezleri bağlanır.
Sivilce çeşitleri nelerdir? Sivilceler tek tip olmamakla beraber çeşit çeşit türü görülmektedir. Ergen sivilcesi, yetişkin sivilcesi, iltihaplı/iltihapsız sivilce, nodül/kist, papül/ pistül, beyaz nokta ve siyah nokta sivilce çeşitlerindendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri