2. Dubai'de yoksulluk diye bir şey yok. Göçmenleri de göz önünde bulundurunca, Dubai'de yoksul insan sayısının düşünüldüğünden çok daha fazla olduğunu söylemek mümkün. Bir işçinin maaşı 200-350 dolar arasında değişiyor.
Bölgede petrolün bulunmasından sonra Dubai'nin geliri devamlı ve hızla yükseldi ve emirlik bir ticaret, alışveriş ve turizm kenti hâline geldi. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri'nin en yüksek nüfusuna ve Abu Dabi'den sonra ikinci en geniş yüz ölçümüne (4.114 km²) sahip emirliğidir.
Yaşamak için en güvenli şehirlerden biridir. Dubai'de yaşam standartları yüksektir. Uluslararası kalitede eğitim kurumları vardır. Dubai'de çok fazla iş imkanı vardır ve şehirdeki çalışma koşulları rahat, maaşlar yüksek seviyededir.
Sağlık, medya, konaklama ve telekomünikasyon gibi pek çok alanda faaliyet gösteren ve değeri 18 milyar dolar olan Dubai Holding'i yöneten aile; Emirates Hava Yolları'nın da kurucusu. Aile üyeleri, yaptıkları akıllı yatırımlar sayesinde Orta Doğu dışında da pek çok ultra lüks mülke sahipler.
DUBAİ, MİLYARDERLERİN MERKEZİ OLDU
Henley & Partners şirketinin yayınladığı rapora göre Dubai, 68.400'den fazla milyonere ev sahipliği yapıyor. Dubai'de, serveti 100 milyon dolardan fazla olan 206 kişi ve 15 milyarder bulunuyor.
İlgili 22 soru bulundu
2021'de Dubai'de ortalama maaş ayda 21.500 AED (BAE AED) civarında olacak. Haziran 2022'deki döviz kurlarına göre bu, aylık 5.853,37 ABD dolarıdır.
Birleşik Arap Emirliklerinde ise 14,000 Türk yaşıyor.
6-Birleşik Arap Emirlikleri- 88.221 dolar
Arap Yarımadası'nın güneydoğusunda konumlanan Birleşik Arap Emirlikleri listemizin 6. sırasında. Kişi başına düşen 88.211 dolar gayri safi yurt içi hasılaya sahip olan ülkenin en büyük gelir kaynağı petrol. Doğal gazın da ekonomik büyümeye katkısı oldukça yüksek.
Dirhem, 1997 yılından beri ABD dolarına sabitlenmiştir, yani döviz kuru hiç değişmez.
Dubai sınırları içerisinde çalışmak isteyen kişilerin Dubai Çalışma İzni / Çalışma Vizesi sahibi olmaları gerekmektedir. Çalışma izni sahibi olmadan ülke sınırları içerisinde bir işe girilmesi veya iş kurulması halinde sınır dışı edilme veya para cezası yaptırımı gibi ceza yöntemleri uygulanabilmektedir.
Gece hayatı barlar ve gece kulüplerden çok otellerde yoğunlaşmıştır. Üç yıldızlıdan beş yıldızlılara birçok otelin bünyesinde gece kulübü, lounge veya bar bulunmaktadır. Bu yüzden de gece hayatı otellerle özdeşleşmiştir. Ayrıca Dubai'de 21 yaşın altındakilere içki satışı yasaktır.
Dubai'de belirli bir asgari ücret yoktur. Çalışan bireylerin aldığı asgari ücret; deneyime, eğitime, sektöre, beceriye göre değişmektedir. Örneğin, üniversite mezunları 12.000 dirhem asgari ücret alırken, tecrübeli işçiler 5.000 dirhem kazanmaktadır.
Kadınlar için elbiseler, şortlar ve tulumlar çok yönlü kullanıma uygundur. Erkekler içinse bol pantolonlar ve diz boyu şortlar gündüzleri çok iş görür.
Dubai'ye Gitmeden Önce: Görüntülü Konuşma
Birleşik Arap Emirlikleri'nde Whatsapp ve FaceTime üzerinden konuşmak yasak.
Araştırmada yer alan detaylara göre, yılda 15,9 milyon insanın ziyaret ettiği Dubai'de, turist başına günlük harcama 533 dolar. İlk 10'da yer alan ülkelerden günlük en az harcamanın yapıldığı şehirler ise 106 dolarla İstanbul ve 44 dolarla Antalya olarak açıklandı.
30 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 10.680 TL / (393 USD)'dir. 90 Günlük – Tek Girişli vize ücreti: 12.691 TL / (467 USD)'dir. 90 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 19.457 TL / (716 USD)'dir.
Dünyanın en büyük alışveriş merkezleri, dünyanın en büyük gökdelenleri, büyük eğlence parkları, insan eliyle yapılmış adalar gibi birçok projeyle Dubai, adından söz ettiren bir şehirdir. Ayrıca Dubai'de dünyaca ünlü birçok festival, kültürel ve sportif aktiviteler de düzenlenir.
Dubai her ne kadar alışveriş konusunda ucuz olsa da şehir hem çok turistin ilgisini çektiğinden hem de lüks yaşamın sembolü olduğundan oldukça pahalı. Şehirde konaklama, yemek ve herhangi bir aktiviteyi başka ülkelerle kıyasladığınızda pahalılığı daha net görebilirsiniz.
Dubai'nin resmî dili Arapçadır, ancak şehirde yaygın olarak kullanılan birçok Arap lehçesi vardır.
Ülke nüfusunun büyük çoğunluğunu Müslümanlar oluşturmaktadır. Ülkenin dörtte beşinin dini olan İslam'ın Sünnilik mezhebi yüzde 85 gibi büyük bir oranla ülkede ağırlığını korumaktadır.
Dubai'nin içme suyunun yüzde 90'dan fazlası denizden elde ediliyor. Büyük tuzlu su arıtma tesisleri ters osmoz işlemini kullanarak devasa miktarlarda içme suyu üretimi yapabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri