Porselen, ahşap, metal, cam, seramik, strafor, Pleksiglas keçe, deri mantar, kumaş, karton, kağıt gibi malzemeleri yapıştırır. Yumuşak ve ergonomik tüp; istenilen miktarda damlatmayı sağlar,kırılıp bulaşmaz, güvenle taşınır. 400 C de yıkanabilir.
işleme süresi: 5 saat kuruma süresi: 20 dakika kesme mukavemeti: 1900 N/cm². alınır.
Kalem gövdesi ile kolay tutulur, çabuk yapışır ve hızlı kurur. İlk kullanım için; uygulama ucunu saat yönünde çevirerek içteki tıpayı çıkarın ve uygulama ucunu takın. Tüpü hafifçe sıkarak sıvı yapıştırıcının akışını sağlayın. Yapıştırılacak yüzeyin temiz, kuru, toz ve yağdan arındırılmış olması gerekmektedir.
İlk olarak yapıştırıcıyı ince bir tabaka halinde uygulamak gerekir. Ayrıca, ortamın sıcak ve kuru olmasını sağlayarak kuruma sürecini hızlandırabilirsiniz.
Özellikle ahşap, kauçuk, plastik, deri, lastik, mantar ve pek çok metal malzemenin sağlam bir şekilde yapıştırılması istendiğinde kullanılır.
İlgili 41 soru bulundu
Bilinen en güçlü ve etkili yapıştırıcı olan Evobond Glue Süper Hızlı 502 Japon Yapıştırıcısı, hızlı ve etkili bir çözüm sunuyor. Az gramajlı olmasına rağmen ürünün ufacık bir damlası bile yapıştırmaya yetiyor. Yapıştırıcıyı kullanırken yüzeyin pürüzsüz ve kuru olması gerekiyor.
Sağlam yapışmalar – Hızlı yapıştırıcı kırılmaz, titreşim sönümleyici, darbeye dayanıklıdır ve dış mekanlar için de su geçirmez bir yapıştırıcı olarak uygundur.
Almanya'nın Münih kenti merkezli endüstriyel yapıştırıcı firması DELO, 17,2 tonluk kamyonu havada tutarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
Elinizdeki yapışkanı temizlemek için öncelikle elinize aseton dökün ve bir pamuk yardımıyla tıpkı oje siler gibi elinizi silin. Cam yüzeylerden Japon yapıştırıcısını silmek için asetonu yüzeye dökün ve cama zarar vermeden kazımaya başlayın. Asetonu dilediğiniz her doku için kullanabilirsiniz.
Yapıştırıcılar Neden Kendi Kabına Yapışmaz? Yapıştırıcılar; tüplerde veya silindir kaplarda, ağzı kapalı bulunurlar. Kapalı kaplarda korunduğu için çözücü olan madde buharlaşmaz. Böylece katılaşmayan yapıştırıcı bulunduğu kabın yüzeyine de yapışmaz.
Ayakkabı ve deri yapıştırmak için idealdir, ayrıca bunların metale, kumaşa ve sentetik malzemelere yapıştırılmasında da kullanılır. -20 derece ile +125 derece arası sıcakığa, suya, yağa, inceltilmiş asit ve eriyiklere karşı dayanıklıdır.
Tüm Uhu Yapıştırıcı fiyatlarının ortalaması alındığında ise 16 Eylül 2023 tarihinde ortalama Uhu Yapıştırıcı fiyatı ise 54.24 TL olarak sitemizde yer alıyor.
Plastik malzemeleri yapıştırmak için ideal, ayrıca metal, cam, deri, ahşap, mermer, kağıt ve seramik malzeme yapıştırmak için de uygun bir yapıştırıcıdır. Gıda maddelerine zarar vermez, mutfak gereçlerinde kullanılabilir. Yapıştırılan malzemeler bulaşık makinesinde yıkanabilir.
Doğrudan etkilenen bölgeye aseton uygulamak, süper yapıştırıcı ile cildiniz arasındaki bağı hızla çözebilir. Daha sonra Japon yapıştırıcısını çıkarmak kolay olacaktır. Not: Aseton cildinizi kurutabilir. Tutkaldan kurtulduktan sonra bir nemlendirici uygulamak gerekir.
Kumaştaki uhu kuruduktan sonra mümkün olduğunca fazla kısmını hafifçe kazıyarak çıkarmak için kredi kartı gibi plastik bir kart veya küt ağızlı, ince bir tereyağı bıçağı kullanın. Uhunun kaba kısmını aldıktan sonra bir çay kaşığı ağartıcı içermeyen toz deterjanı ve bir bardak ılık suyla bir karışım hazırlayın.
Kokusuz terebentin yardımı ile elde yer alan yapıştırıcı ıslatılır ve sonrasında bu ıslatma işlemiyle birlikte yapıştırıcı elden çıkarılır. Sıvı çamaşır deterjanı sıcak suyla karıştırılır ve yapıştırıcının bulunduğu yer yani cilt, yaklaşık 20 dakika ovalanarak ıslatılmalıdır.
Aseton, Japon yapıştırıcısının yapısını bozarak kumaş üzerinden kolay bir şekilde temizlenmesini sağlar. Ayrıca elinize bulaşan yapıştırıcı kalıntılarını da yine aseton yardımı ile kolayca temizleyebilirsiniz. Uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem ise sıcak tuzlu su karışımıdır.
Kullanım yerleri farklılık gösterir. Gözenekli ve gözenekli olmayan yüzeylerin yapıştırılmasında, plastik (PVC, ABS, polistren, polistrol), ahşap, metal, çini, porselen, seramik, deri, kauçuk, mantar, mukavva vs. malzemelerin yapıştırılmasında kullanılabilir.
Ayakkabıların topuklarında meydana gelecek olan problemlerde yapıştırma işleminden en iyi sonucu alabilmek için ayakkabı topuk yapıştırıcısı olarak bilinen japon yapıştırıcısı ve epoksiler ön plana çıkmaktadırlar.
Cam eşyalar ve mücevherlerde oluşan kırılma veya kopmalarda da Japon yapıştırıcı kullanmayı tercih edebilirsiniz. Nitekim bu eşyalarda Japon yapıştırıcısıyla mükemmel bir yapışma sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde deri, lastik, PVC, kauçuk ve mantar yüzeylerde de Japon yapıştırıcısıyla mükemmel sonuçlar alabilirsiniz.
Silikon, kullanım alanı çok geniş olan bir yapı malzemesidir. Dolgu, sızdırmazlık, izolasyon ve yapıştırma işleri için kullanılır. Kullanım alanlarından bir tanesi de banyolardır. Duşakabin, küvet, lavabo ve klozet kenarına sızdırmazlık için tercih edilir.
Yani sıcağa maruz kaldığında yumuşar ve soğuduğunda tekrar sertleşir. Sertleştikten sonra zımparalanabilir. Kurumadan önce nemli bir bez ile silinip temizlenebilir.
Hızlı yapıştırıcı lekesini kumaştan çıkarmak için asetondan yardım alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri