Ulusal Staj Programı “öğretmenlik bölümleri” öğrencilerinin başvurusuna açık değildir. Ancak farklı bir örgün eğitim programında aktif öğrenciliğin bulunuyor ise ve bu bölümünde başvuru kriterlerini sağlıyor isen ilgili örgün eğitim programı üzerinden başvurunu tamamlayabilirsin.
Ulusal Staj Programı'na, lisans programlarının 2, 3 veya 4. sınıf, ön lisans programlarının 1 veya 2. sınıf öğrencileri ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri "kariyerkapisi. cbiko.gov.tr" adresi üzerinden başvurabiliyor.
KİMLER BAŞVURABİLİR? Staj Seferberliği programına, örgün eğitim veren lisans programları ile dört yıllık eğitim veren yüksekokullarda son sınıfa geçen ve not ortalaması 4 üzerinden 2 ve üzeri (diğer sistemlerde dengi) olan tüm öğrenciler başvuru yapabileceklerdir.
9. KİMLER STAJ YAPAMAZ? Daha önce stajını yapıp başarılı olanlar, 2021–2022 Akademik Yılı Güz ve/veya Bahar Dönemlerinde herhangi bir veya daha fazla dersten devamsızlıktan kalmış olanlar, harcını yatırmayanlar, bu yarıyıl için ders kaydını yaptırmayanlar staj yapamazlar.
ULUSAL STAJ PROGRAMINA (USP) KİMLER BAŞVURABİLİR? Yurt dışındaki üniversitelerde, not ortalaması 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan yüksek lisans/doktora eğitimine devam eden Türk Vatandaşı veya Mavi Kart sahibi öğrenciler.
İlgili 38 soru bulundu
Ulusal Staj Programı'na yalnızca aktif ve örgün eğitimi olan öğrenciler başvurabilir. e-Devlet üzerinden gelen öğrencilik durumunda “Pasif Öğrenci (Kayıt Yenilememiş)” ibaresi yer alıyor ise üniversite kariyer merkezin, üniversite yönetimin veya öğrenci işleri ile iletişime geçmelisin.
1- Staj teklifini kabul ettikten sonra İşveren Staj Sorumlusu ile telefon ve e-posta yolu ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. İşveren Staj Sorumlusu iletişim bilgilerine staj teklifini kabul ettikten sonra Kariyer Kapısı'ndan ulaşabilirsiniz.
Her hafta 6 ders saati olmak üzere, öğrenciler bir yarıyılı boyunca toplam 14 hafta ilgili uygulama okulunda staj yapmaktadır. 6 ders saati aynı günde tamamlanabileceği gibi haftanın farklı günlerinde de tamamlanabilir.
Yeni stajyer maaşı, 2023 yılında net asgari ücretin 1/3'üne tekabül eden 3.420,60 TL olarak güncellenmiştir. Stajyer maaşını hesaplarken “11.402 TL x 0.30= 3.420,60 TL” formülünden yararlanabilirsiniz.
İşverenler genelde minimum yirmi iş günü olacak şekilde staj teklifi göndermektedir. Teklif edilen staj süresi öğrenci ve üniversitesi için uygun değilse; öğrenci işverenle iletişime geçip staj süresinde değişiklik talep edebilir.
Örgün eğitim veren lisans programlarında son sınıfa geçmiş olan, ortalaması 4 üzerinden en az 2 ve üzeri (diğer sistemlerde dengi) olan, T.C. vatandaşları ve Mavi Kart sahibi herkes başvurabilir.
“Yedek Stajyer” olarak teklif alman ise “Asil Stajyer” olarak teklif gönderilen bir adayın herhangi bir nedenle teklifi reddetmesi halinde yerine senin seçileceğini gösterir. Sana gelen staj teklifini belirtilen süre içinde onaylaman halinde “son aşamaya” geçilir.
Ulusal Staj Programı için profiline eklenecek aday yetkinlik puanları ve Türkiye bölüm ortalamaları tekrar hesaplanacağından (detaylarını incelemek için sol menüdeki Page 3 “Yöntem Raporu – Yükseköğretim Öğrencileri” dokümanını inceleyebilirsin) tekrar başvuru yapman gerekmektedir.
CEVAP: Öğretmenlik Uygulaması dersleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalanan okulların bulunduğu ilçelerin dışında yapılamamaktadır.
Staj Seferberliği kapsamında, staj programına kabul edilen tüm öğrencilerin stajları, bölüme bakılmaksızın 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında "zorunlu staj" statüsünde değerlendirilecektir.
2023 yılı itibari ile 16 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Stajyer Öğretmen maaşları 12060 TL'dir. En düşük Stajyer Öğretmen maaşı 11400 TL iken, en yüksek Stajyer Öğretmen maaşı 16260 TL'dir. Güncel Stajyer Öğretmen maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
Başkanlığımız tarafından belirlenen staj süresi 30 gündür. Ancak zorunlu staj uygulamaları kapsamında Başkanlığımızda staj programına katılan öğrenciler, “öğrenim gördükleri üniversiteleri tarafından belirlenen süreler çerçevesinde” de staj yapabileceklerdir.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı | Ulusal Staj Programı 2023 Yılı Başvuruları Başladı
Stajyer Öğretmen olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Stajyer Öğretmen maaşı 2023 verilerine göre ortalama 14.800 TL civarındadır.
Stajyer öğretmen olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim fakültelerinden eğitim görüyor olmak gerekir. Eğitim devam ederken eğitim kurumlarında öğretmenlik yapılarak stajyer öğretmen olunur.
Eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmenlerin mezun olduğu bölümlere göre staj süresi ve durumu değişiklik gösterebilir. Kamu kurumlarında asaleten öğretmen olmadan önce stajyer öğretmen olarak çalışmak gerekmektedir.
Program'a başvuru yapan öğrenciler; eğitim hayatları boyunca sergiledikleri performans, becerilerini arttırmaya yönelik gerçekleştirdikleri çalışmalar ve başarıları göz önünde bulundurularak akademik/mesleki, sanatsal/sosyal ve sportif yeterlilik puanları üzerinden değerlenmektedir.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, tüm kamu kurumları ve özel sektörden gönüllü işverenlerin katılımı ile yükseköğretimde üç yıldır başarıyla sürdürülen Ulusal Staj Programı 2023 yılı başvuruları başlamış olup, 18 Ocak 2023 tarihine kadar devam edecektir.
İsteğe bağlı stajlar için staj süresi 20 işgünü ile sınırlıdır. Bazı işletmeler, yukarıda belirtilen belgelere ek belge talep edebilir. Staj kabul belgesi alırken, ek belge istenip istenmediğini öğreniniz. Mezuniyet durumunda olan öğrencilerin İLİŞİK KESME İŞLEMİNİ başlatmadan önce stajını tamamlamaları gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri