Uluslararası evlenme ehliyet belgesi, Türkiye'de evlenmek isteyen yabancı uyruklulardan ve yurt dışında evlenecek Türk vatandaşlarından isteniyor. Yabancı yetkili makamlardan alınan belgenin usulüne göre tasdik edilmiş olması gerekiyor.
Ülkemizde uluslararası koruma ve geçici koruma kapsamında bulunan yabancılar 07/05/2021 tarihinden itibaren il göç idaresi müdürlüklerine gelmeksizin e-Devlet üzerinden müracaat ederek Evlenme Ehliyet Belgesi alabilmektedir.
Formül B belgesi yurtiçinde; İl yada İlçe Nüfus Müdürlüklerinden, yurtdışında Konsolosluk yada Büyükelçiliklerden temin edilir. Evlenme belgesinin uluslararası geçerlilik kazanabilmesi için genellikle apostil onaylı olarak talep edilmektedir.
Formül b belgesi veya diğer adı ile uluslararası evlenme kayıt örneği, yurtdışında herhangi bir ülkede bir kişinin evli olduğunu, evliliğini kanıtlayan belgedir. Formül b belgesi çok dilli olarak hazırlanmaktadır.
Nüfus idarelerince aile kütük kayıtlarına dayanılarak düzenlenen ve kişinin tam künyesi ile nüfus açısından evlenmesine engel bir halinin bulunup bulunmadığını gösteren nüfus kayıt örnekleri evlenme ehliyet belgesi olarak kabul edilir.
İlgili 31 soru bulundu
Evlenme Ehliyet Belgesi Ücreti Ne Kadar? Evlenme ehliyet belgesi ne kadar diye merak edenler için söyleyelim: Türkiye'deki nüfus müdürlüklerinden evlenme ehliyet belgesi almak ücretsiz.
Evlenme Ehliyet Belgesi (hem doğum belgesi hem bekarlık belgesi alan kişilerin, ayrıca evlenme ehliyet belgesi almasına gerek yoktur, kişinin kendi ülkesinden veya ülkemizdeki konsolosluktan alınabilir)
Türkiye'de evlenme talebinde bulunan uluslararası koruma ve geçici koruma kapsamındaki yabancılar E-Devlet üzerinden evlenme ehliyet belgesi alabilecek olup altta yer alan link ile bahse konu işlemi yapabilecektir.
Türkiye´de nikah kıyıldıktan hemen sonra evlendirme memuru tarafından uluslararası geçerli bir „Aile Cüzdanı“ verilir.
Evlenme Ehliyet Belgesi Başvurusu (Yabancı Yerel Makamlar Önünde Evlilik İçin) Randevu aldıktan sonra şahsen başvurmanız gerekmektedir. Evlilik Tescili Başvurusu (Yabancı Yerel Makamlar Önünde Evlilik Sonrasında) Posta ile başvurabilirsiniz. Aile Cüzdanı BaşvurusuRandevu aldıktan sonra şahsen başvurmanız gerekmektedir.
Pasaportlar Türkçe tercümesi ile birlikte Türkiye'deki Noterlere tasdik ettirilecektir. Müracaat esnasında pasaport aslı ibraz edilecektir. Çiftler Türkçe bilmiyor ise 2 adet Evlenme Beyannamesi tercüman eşliğinde doldurularak Noterden onaylatılacaktır. Müracaat ve nikah esnasında tercüman bulunduracaklardır.
Formül-B (EVLENME BELGESİ):Yabancı makamlara verilmek üzere düzenlenen, evlenme tescil bilgilerini gösterir, çok dilli belgedir.
Yurt dışına kendi aracıyla çıkmak isteyen bireylerin araçlarını yaşadıkları ülke dışında problemsiz bir şekilde kullanmaları için ihtiyaç duydukları ehliyet türüne uluslararası ehliyet denir.
Uluslararası ehliyete sahipseniz kullanacağınız ülkede sadece turistik amaç ile bulunmanız gerekiyor. Bu sürücü belgesini almak için ise Türkiye Turing Otomobil Kurumu'na başvurmanız gerekir.
(Ehliyet, Pasaport vb. geçerli değildir.) 1)-Evli yazılı kimlikler yenilenmeden işlem yapılmamaktadır. 2-Evlenecek çiftlerin birlikte başvuru yapmaları gerekmektedir. 3)-Evlenecek çiftlerin beraber gelmeleri veya gelemeyen adayın vekâlet vermesi zorunludur.
Evlilik Cüzdanı / Uluslararası Aile Cüzdanı Nedir? Bir aileyi oluşturan eş ve çocukların kimlik bilgilerini kapsayan ve kişilerin uyruğunu kanıtlayan çok dilli resmi belgeye “uluslararası aile cüzdanı” adı veriliyor. Nikahtan sonra eşlere teslim edilen bu belge, halk arasında, “evlilik cüzdanı” olarak da biliniyor.
Konuyla ilgili hükümler, mevzuatımızda dağınık bir şekilde yer alıyor. Uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi de kimlik kartı hükmünde kabul edilmektedir. Yine bazı kurum ve kuruluşlarca verilen mesleki kimlik kartları da kendi mevzuatlarında resmi kimlik hükmünde kabul edilmektedir.
Yurtdışında yabancı makamlar önünde yaptıkları evlenme olayını 30 gün olan bildirme yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyen vatandaşlarımıza yurtiçinde nüfus müdürlüklerince, yurtdışında ise dış temsilcilik veya dış temsilciliklerde görevli memurlarca 51,00 TL idari para cezası verilir.
Yurt dışında yapılan evliliğin Türkiye'de de geçerli olabilmesi için bu evliliğin Türk mevzuatlarına uygun olması şart. Tabii Türk makamlarına bir aylık süre içerisinde bildirilerek tescil ettirilmesi gerekiyor.
Evliliğin gerçekleşmesiyle hızlı bir şekilde yapılan tescil işlemlerinden sonra, vatandaşlar yeni kimlik kartlarını, varsa ehliyet ve pasaportlarını kolayca değiştirebiliyor.
Başvuru formunu indirip doldurduktan sonra ikamet ettiğiniz yere bakan Alman Konsolosluğu´na veya Fahri Konsoloslarımızdan birine gidip, kimliğinizi (ör. pasaport veya kimlik belgesi) ibraz ettikten sonra başvuru formunu orada imzalamanız gerekir. Burada yapılacak olan imza tasdiki harcı 80,00 Euro´dur.
Siz ve eşiniz veya partneriniz ayrıldınız. Ya da eşiniz/partneriniz vefat etti. Ayrıldıysanız, Almanya'da en az üç yıl evli kalmış olmanız gerekir. Bu durum yasal partnerlikler için de geçerlidir.
Formül b evlilik belgesi almak için belgeyi alacak kişinin Türkiye'de il, ilçe nüfus müdürlüklerine yurtdışında ise Konsolosluk veya Büyükelçiliklere şahsen veya noter onaylı vekalet verdiği bir kişinin başvurması gerekmektedir.
Bununla ilgili ayrıntıları “vatandaşlık işleri” başlığı altında bulabilirsiniz. Türkiye´de nikah kıyıldıktan hemen sonra evlendirme memuru tarafından uluslararası geçerli bir „Aile Cüzdanı“ verilir. Fakat bu aile cüzdanı Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından tanınmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri