Uluslararası geçerli sertifikalar, uluslararası eğitim standartlarına uygun bir şekilde eğitim alındığını kanıtlayan belgelerdir. Akreditasyon kurumlarınca verilen bu belge sayesinde sertifika alan kişi dünyanın tüm ülkelerinde sertifikasını kullanabilmektedir.
Uluslararası Akreditasyonlu Sertifika
Uluslararası Akrediteli kurslar sonucunda aldığınız sertifikalar Uluslararası geçerliliğe sahiptir. Bu sertifikaları Dünya' nın her yerinde kullanabilirsiniz. Birçok insan şunu demektedir; Sanki ülke dışına çıkacağız da bu sertifikaları kullanacağız.
Uluslararası onaylı sertifika: Dünya çapında farklı bir ülkede kariyer kapılarının açılmasına yardımcı olur. Farklı ülkelerde oturma ve çalışma izni alabilmek için büyük bir avantajdır. Mesleki yeterliliğiniz ve gelişim düzeyiniz uluslararası mecrada kanıtlanmış olur.
Evet, alacağınız sertifikaların Uluslararası denkliği bulunmaktadır. Dünyanın tüm ülkelerinde geçerlidir.
Europass sistemi meslekli yeterlilik belgelerinin sadece yurtiçi değil aynı zamanda yurtdışı geçerli olmasını da sağlamaktadır. Bu sayede Türkiye'de aldığınız bütün mesleki yeterlilik belgeleri Avrupa ülkeleri ve Europass'i kabul eden bütün ülkelerde geçerli olmaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Ancak Europass sertifika ekleri Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) kontrolünde ve Avrupa Parlemantosu ve Konseyi tarafından tanınmış bir kurumdur. Europass sertifika ekleri size bu sertifikanın Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olduğunu söyler.
Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir.. Örneğin sosyal medya yöneticiliği gibi üniversitelerde bölümü olmayan bir sertifika programına katıldıktan sonra sosyal medya yöneticiliğini meslek olarak yapabilirsiniz.
Dolaşım belgeleri (ATR – EUR1), Menşe Şahadetnamesi, Kontrol Belgeleri, Konsolosluk Faturası, Uygunluk belgesi, Sağlık Sertifikası, Veteriner sertifikası, Helal Belgesi, Koşer Belgesi, Radyasyon Belgesi, Boykot / Kara Liste Sertifikası, A.T.A Karnesi.
Sertifikaların e-Devlet üzerinde görünmemesi sertifikanın geçersiz olduğu anlamına gelmez. Çünkü e-Devlet, sertifikalar için bir onay mekanizması değildir. Sertifikanın geçerliliği, sertifika veren kurumun itibarına ve sertifikanın ilgili alandaki kabul görmüş standartlara uygunluğuna bağlıdır.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Sertifika, bireyin eğitim ve kariyer yaşamında istihdam olanaklarını sağlayan en önemli belgelerden biridir. Söz konusu sertifikalar sayesinde bireysel gelişimin büyük ölçüde sağlanmasının yanı sıra birçok meslekî adımın atılması da mümkündür.
Geçerlilik: e-Devlet onaylı sertifikalar, dijital olarak imzalanan belgelerin yasal geçerliliğini sağlar. Bu sertifikalarla elektronik ortamda yapılan işlemler hukuki açıdan kabul edilir.
Sertifikalar, sahip olduğunuzu söylediğiniz becerilere sahip olduğunuzu potansiyel işverenlere veya mevcut işvereninize kanıtlamanız için bir yol sunar. Sadece bildiklerinizi test etmezler, aynı zamanda görevlerin nasıl gerçekleştirileceğini ve problem çözmeye nasıl yaklaşılacağını da test ederler. Örnek olarak bir .
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı özel kurslarda eğitim alan herkes kendi işyerini açabilecek.
Türkiye' de eğitim kurumlarından alacağınız hiçbir sertifikanın uluslararası geçerliliği yoktur. Alacağınız sertifikaların uluslararası denkliği vardır denebilir.
Sertifikalar, kişilerin kariyerinde uzmanlaştıklarını özellikle pek çok alan ve sektörde daha hızlı ilerlemeleri için oldukça yardımcıdır. Aldığınız sertifika sayesinde potansiyel işverenlere, kişinin kendi çalışma alanı hakkında ölçülebilir bir anlayışa sahip olduğuna dair kanıt sağlar.
E-devlet onaylı sertifikaların hem resmi hem de özel kurumlarda geçerliliği olduğunu da bilmenizi isteriz. Çünkü bu sertifika doğrudan YÖK'e bağlı üniversiteler ile anlaşmaları olan eğitim kurumları tarafından verilir.
Bu sertifikalar, birçok işlem için gereken kimlik doğrulama işlemlerinin yapılması için kullanılır ve kamu kurumları, bankalar, e-ticaret siteleri ve diğer birçok kuruluş tarafından kullanılır.
TÜRKAK' ın akreditasyon faaliyetleri; Uluslararası Akreditasyon Forumu (IAF) ve Avrupa Akreditasyon Birliği (EA) tarafından tanınmakta, gözlemlenmekte ve denetlenmektedir. (MYK) Mesleki Yeterlilik Belgesi, ülkemiz ile diğer ülkeler arasında karşılıklı tanıma anlaşması imzalamış ülkelerde geçerlidir.
3. Çalışma vizesi için de IELTS şart!
Avustralya'dan Kanada'ya oradan da Yeni Zellanda'ya kadar bir sürü ülke çalışma vizesi başvurularında IELTS skoru istiyor. Eğer yurt dışında çalışma planları yapıyorsanız yolunuzun IELTS'den geçmesi gerekiyor.
Vatandaşlar devlete bağlı kurumlardan aldığı sertifikaları ise e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabiliyor. Özellikle devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerden almaya hak kazanılan sertifikalar ve halk eğitim merkezlerinin verdiği sertifikalar e-Devlet'te görülebiliyor.
İlanların sürekli takip edilip başvuru zamanında başvurmaları gerekir. Bu şekilde hareke edenler ellerindeki sertifika ile devlet hastanelerinde çalışma fırsatı yakalanabilir. Kurum tarafından yapılan mülakatlarda başarılı olanlar hastanelerde çalışmaya başlayabilirler.
Üniversite onaylı sertifika, iş görüşmelerinde kişinin güvenilir ve geçerli bir eğitim aldığını kanıtlamasını sağlar. İstediği alanda sertifika almak isteyen kişilerin mutlaka üniversite onaylı veya MEB onaylı sertifika alması gerekir. Çünkü bu sertifikalar resmi kurumlar tarafından onaylandığı için geçerli olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri