Uluslararası Öğrenci Kimlik Kartı veya ISIC (İngilizce: International Student Identity Card) uluslararası geçerliliği olan bir öğrenci kartıdır. ISIC, Dünya Genç Öğrenciler ve Eğitim Amaçlı Seyahat Konfederasyonu üyesi kâr amacı gütmeyen ISIC Kuruluşu tarafından 120'den fazla ülkede sunulmaktadır.
Tüm dünyada geçerli tek öğrenci kimlik kartı olan ISIC, ulaşımdan konaklamaya, kültürel etkinliklerden beslenmeye, alışverişten hizmet sektörüne kadar pek çok değişik alanda binlerce indirim olanağı sunmaktadır.
Kimlik Kartı başvurusu; yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır. Kimlik Kartı başvurusu, yurt içinde; Alo199 üzerinden veya https://randevu.nvi.gov.tr/ internet adresinden yapılır.
Tüm dünyada geçerli tek öğrenci kimlik kartıdır. Ulusal öğrenci kartınız yurt dışında geçerli olmayacağından yurt dışında yabancı öğrencilere tanınan indirimlerden yararlanabilmek için mutlaka ISIC almalısınız. 1 Ocak – 31 Aralık tarihleri arasında geçerlidir. Her yıl yenilenir.
Nüfus kütüğündeki soy sop ilişkile- riyle, kişiye özgü ad, cins, evlilik, askerlik, sabıka, bilgilerini bir araya getiren kimlik- lerimiz de vardır. Bu kimliğe, ötekilerden ayırmak için “Ulusal kimlik” denir. Bunların hepsi bir tür kimliktir.
İlgili 18 soru bulundu
T.C. Kimlik Numarası, on bir (11) haneden oluşan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türk vatandaşlarına verilmiş 11 rakamdan oluşan ve son rakamı bir çift sayı olan kişiye özgü bir sayıdır.
Kimlikle gidilen ülkeler arasında Türkiye'ye yakın coğrafyadaki devletler bulunuyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Azerbaycan bu ülkelerin başında geliyor. Bunun yanı sıra Gürcistan, Ukrayna, Moldova, Bosna-Hersek ve Sırbistan'a da Türkiye Cumhuriyeti Kimlik kartı ile giriş yapılıyor.
ISIC Kart için: Okuldan ya da e-devletten alacağınız 2 dönem öğrenci olduğunuzu kanıtlayan barkodlu öğrenci belgesi, 1 resim ve kart ücreti olan 30 TL, dolduracağınız başvuru formu ile başvurunuzu şahsen yapabilirsiniz.
Kartımı nasıl alabilirim? Bilimevi ofislerine öğrenci belgen ve 1 adet fotoğrafın ile gelip başvuru formunu doldurman ve 120 TL'lik kart ücretini ödemen yeterli. Kimler ISIC kart sahibi olabilir? Eğer 12 yaş ve üzerindeyseniz ve resmi bir eğitim kurumunda eğitim görüyorsanız ISIC kart sahibi olabilirsiniz.
Yurt dışında banka kartı kullanımı nasıl? Bu konunun kredi kartı kullanmak ile hiçbir farkı bulunmamakta. Çünkü Avrupa'da özellikle hemen her ülkede kredi kartı kullanımı çok yaygındır ve VISA ve MASTER CARD ile her yerde alışveriş yapabilmektesiniz.
Uluslararası Koruma, ulusal mevzuat kapsamında mültecileri, şartlı mültecileri ve ikincil koruma faydalanıcılarını kapsamaktadır. Kişiler, uluslararası koruma başvurularını bireysel olarak valiliğe bağlı İl Göç İdaresi Müdürlükleri'ne (İGİM) yapabilirler.
Yurtdışına Çıkışlarda sadece fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı istenmektedir.
Türkiye'de altı aydan fazla ikamet eden yabancı uyruklu kişilere T.C. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Yabancı Kimlik Numarası verilmektedir. Bu numara, ikamet tezkerenizi aldığınızda tarafınıza tahsis edilir ve kartınızın üzerinde 99 ile başlayan numaradır.
2 Nisan 2018 tarihinden itibaren pasaport, sürücü belgesi ve kimlik kartları tek bir nokta olarak nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlanmıştır.
MADDE 13 – (1) Diplomatik kadronun üyelerine, konsolosluk memurlarına, uluslararası memurlara ve aile üyelerine kırmızı bantlı kimlik kartı düzenlenir.
KKTC'de izinli olarak ard arda 6 yıl yaşayan ve değeri 125,000-EURO ve üzeri mülkü olan kişiler Beyaz Kimlik başvurusu yapabilir ve bu kimlik sayesinde KKTC'de sınırsız olarak kalabilir. Bahse konu 6 sene içerisinde başvuru sahibinin KKTC'den toplamda 240 günden fazla çıkmamış olması gerekmektedir.
Bunları mail yolu ile gönderdikten sonra 3 gün içinde kart sanal ortamda size gönderilecektir. Normalde fiziksel olarak da bu kartı alabilirsiniz ama bence hiç kargo, taşıma işleriyle uğraşmaya değmez. Telefonunuza indireceğiniz ISIC kart uygulaması ile sanal kartınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz.
ISIC Kart almak için www.isic.org sitesinden veya birçok ülkede bulunan başvuru ofislerinden kolayca başvuru yapabilirsiniz.
Yemekhane, kütüphane, üniversite giriş çıkışları ve şehir içi ulaşımda kullanılabilir. Teslim edilen kartlar, şehir içi ulaşım haricinde kullanıma açıktır. Şehir içi ulaşımda kullanılması için kart sahibi tarafından aktivasyonun yapılması gerekmektedir.
International Student Travel Conference (ISTC) üyesi kuruluşlar tarafından dağıtılır. Tüm dünyada geçerli tek öğretmen kimlik kartıdır. Ulusal öğretmen kartınız yurt dışında geçerli olmayacağından yabancı öğretmenlere tanınan indirimlerden yararlanabilmek için mutlaka ITIC almalısınız.
İETT YENİ ZAMLI TARİFE
Toplu ulaşımda kullanılan İstanbul kart tam bilet ücreti ise 9.90 TL'den 15 TL'ye, öğrenci bileti 4.83 TL'den 7.31 TL'ye çıkarken, Mavi Kart aylık fiyatı, tam 777 TL'den 1.177 TL'ye, öğrenci ise 140 TL'den 212 TL'ye çıkarıldı.
Öğrenci kartı için ilk başvuru ücreti 60 TL.
Pasaportsuz olarak yurt dışı seyahatleri yapmak için ilk olarak Türkiye'den ayrılmadan yurt dışı çıkış formunu doldurmalısınız. Yurt dışı çıkış harcını yatırarak belgeyi alabilirsiniz. Seyahat ettiğiniz ülkede giriş sırasında polis tarafından size verilen giriş belgesini yurda dönene kadar saklamanız gereklidir.
Bu sebeple Hususi pasaport ve Hizmet Pasaportu sahipleri toplamda 157 ülkeye seyahat edebilmektedirler. Diplomatik Pasaporta ise 166 ülke vize uygulamamakta, 10 ülke kapıda vize vermektedir. Böylelikle Diplomatik Pasaport sahipleri toplamda 175 ülkeye seyahat edebilmektedirler.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaportsuz ve vizesiz olarak seyahat edebildiği bazı ülkeler bulunur. T.C. vatandaşlarının vize ve pasaporta ihtiyaç duymadan girebildiği ülkeler Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri